• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΓΥΡΗ ΞΕΡΡΑ

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ή υποτάσσεστε, ή σας κλείνουμε τις τράπεζες!

11 έτη ago
in ΑΡΓΥΡΗ ΞΕΡΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΖΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
ΚΑΖΑΚΗΣ : Ή υποτάσσεστε, ή σας κλείνουμε τις τράπεζες!
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τα πράγματα είναι καθαρά. Αν μέχρι τις 11/2 η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των δανειστών, η ΕΚΤ θα δημιουργήσει πιστωτικό γεγονός με τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Στον εκβιασμό αυτόν προστέθηκε και η σαφής προειδοποίηση εκ μέρους της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ,” τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ David Pearce την Παρασκευή, 6/2.

Περιθώρια ελιγμών για τη νέα κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Τα παραμύθια ότι οι τράπεζες και οι καταθέσεις είναι εξασφαλίσμενες δεν πείθουν ούτε τους αδαείς. Εν τω μεταξύ οι τράπεζες συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις υποτιμιτικής κερδοσκοπίας από το χρηματιστήριο επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη άθλια κατάστασή τους.
Το γεγονός ότι αυτό θα συνέβαινε το ήξερε το οικονομικό επιτελείο. Δεν ήταν δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Μιλώντας προεκλογικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (9/12/2014) ο νυν υπουργός οικονομικών είχε πει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα.

«Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο». Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί!

Βέβαια, αυτά περί κλεισίματος του τηλεφώνου είναι βαρουφάκιες ανοησίες. Καλές για τα πρωινάδικα της ελληνικής τηλεόρασης και το φιλοθεάμων κοινό, όπου έχει αποκλειστεί ο σοβαρός πολιτικός διάλογος. Η αλήθεια είναι πολύ πιο σκληρή. Η ΕΚΤ έχει κάθε δικαίωμα να περιορίσει ανά πάσα στιγμή, ή και να αρνηθεί να τροφοδοτήσει με έκτακτη χρηματοδότηση (ELA) τις τράπεζες. Δεν υπάρχει καμιά συνθήκη, ή κανονισμός που να επιβάλει στην ΕΚΤ να τροφοδοτεί με ELA τις τράπεζες, όποτε αυτές το ζητήσουν.

Πώς λοιπόν σκέφτεται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση τις απειλές Ντράγκι; Μήπως με κλείσιμο του τηλεφώνου; Ανοησίες. Η αλήθεια είναι απλή. Όσο το τραπεζικό σύστημα της χώρας εξαρτάται από την ΕΚΤ, τότε είμαστε όμηροι, αιχμάλωτοι των δανειστών. Καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει. Εκτός από εκείνη για το θεαθήναι.

Αν θέλει να διαπραγματευθεί η νέα κυβέρνηση τότε οφείλει να αντιμετωπίσει τις απειλές της ΕΚΤ με πολιτικές πράξεις κι όχι με χειρονομίες βαρουφάκιας έμπνευσης. Θα πρέπει άμεσα να προβεί:

1. Σε δημόσια εκκαθάριση υπό την εποπτεία της Βουλής και της ελληνικής δικαιοσύνης των ενεργητικών των συστημικών τραπεζών. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των τραπεζών, να διαπιστωθεί ποιός λεηλάτησε καταθέσεις και τράπεζες, πόσα και ποιά είναι τα θαλασσοδάνεια, κοκ. Έτσι θα διωχθούν όσοι ενέχονται στη λεηλασία και θα δημευθούν οι περιουσίες τους. Ταυτόχρονα θα δωθεί η δυνατότητα να διαγραφούν όσα δάνεια προς νοικοκυριά, αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν πλέον. Να διαγραφούν επίσης όσες οφειλές υπερβαίνουν το διπλάσιο του αρχικού δανειακού κεφαλαίου. Κι όσοι έχουν πληρώσει περισσότερα να επιστραφούν με τραπεζικές διευκολύνσεις. Τέλος να ρυθμιστούν τα υπόλοιπα των δανείων με νέους όρους με βάση την πραγματική εισοδηματική κατάσταση των οφειλετών.

2. Να ανακοινωθεί άμεσα η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καταργώντας τους αποικιοκρατικούς ιδρυτικούς νόμους του 1927, που αποτελούν ντροπή και μόνο το γεγονός ότι εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Να προετοιμαστεί η οικονομία της χώρας για άμεση έξοδο από το ευρωσύστημα και μάλιστα με δημόσια ανακοίνωση ως απάντηση στους εκβιασμούς και τα προνόμια της ΕΚΤ. Μόνο έτσι απαντάς σε απειλές κι όχι με μούτρα από το τηλέφωνο στον Ντράγκι.

Είναι διατεθειμένη η νέα κυβέρνηση να απαντήσει αποφασιστικά στους εκβιασμούς και τις απειλές, ή θα δούμε το θέατρο που είδαμε να παίζεται στην Κύπρο με το ΟΧΙ που έγινε ένα ατιμωτικότατο ΝΑΙ μέσα σε δυο εβδομάδες; Κοντινή γιορτή αλληλούγια.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πύρινος Λόγιος: Υπό άλωση και η Σερβία από τους αντίχριστους νεοταξίτες της ΕΕ!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Πύρινος Λόγιος: Υπό άλωση και η Σερβία από τους αντίχριστους νεοταξίτες της ΕΕ!

by admin
10 ώρες ago
Δρ.Κ. Βαρδάκας: εκεί που θα λέμε “άνοιξαν τα Στενά του Ορμούζ” έστω και προσωρινά , την ίδια ώρα γεγονότα θα κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου…
Slider

Δρ.Κ. Βαρδάκας: εκεί που θα λέμε “άνοιξαν τα Στενά του Ορμούζ” έστω και προσωρινά , την ίδια ώρα γεγονότα θα κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου…

by admin
11 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (27/5/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (27/5/2026)

by admin
21 ώρες ago
Σχόλιο Σκεπτόμενης Ελληνίδας: Ο Αλέκθηθ, οι πεντάλφες και… η προσευχή στο σατ@νά; Ουπς…
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Σχόλιο Σκεπτόμενης Ελληνίδας: Ο Αλέκθηθ, οι πεντάλφες και… η προσευχή στο σατ@νά; Ουπς…

by Anna
23 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Δημήτριος Γάκης: Εταιρεία στην Οκλαχόμα καταδικάστηκε να πληρώσει 4,25 εκατ δολλάρια αποζημίωση,  γιατί απέλυσε εργαζόμενους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Δημήτριος Γάκης: Εταιρεία στην Οκλαχόμα καταδικάστηκε να πληρώσει 4,25 εκατ δολλάρια αποζημίωση, γιατί απέλυσε εργαζόμενους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

5 ημέρες ago
Το τέλος των εμφυτευμάτων; Ιάπωνες επιστήμονες δοκιμάζουν φάρμακο που «φυτρώνει» νέα δόντια

Το τέλος των εμφυτευμάτων; Ιάπωνες επιστήμονες δοκιμάζουν φάρμακο που «φυτρώνει» νέα δόντια

5 ώρες ago
Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Σνάιντερ: Η Διείσδυση της Μασονίας στην Εκκλησία είναι Υπεύθυνη για τα Προβλήματα της

Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Σνάιντερ: Η Διείσδυση της Μασονίας στην Εκκλησία είναι Υπεύθυνη για τα Προβλήματα της

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Σχόλιο Σκεπτόμενης Ελληνίδας: Ο Αλέκθηθ, οι πεντάλφες και… η προσευχή στο σατ@νά; Ουπς…

    Σχόλιο Σκεπτόμενης Ελληνίδας: Ο Αλέκθηθ, οι πεντάλφες και… η προσευχή στο σατ@νά; Ουπς…

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Τι σας αποκρύπτουν για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και γιατί θα υπάρξει ολέθρια κλιμάκωση.

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (27/5/2026)

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Μήνυμα που μου στείλαν … ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ!

    27 shares
    Share 11 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr