αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία», υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, είδηση που έγινε αμέσως πρώτο θέμα στα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ.
«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η κατάσταση στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς των άλλων χωρών της ευρωζώνης είπε: «Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά… Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».






