• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Πούτιν προς Α.Τσίπρα: “Είμαστε εδώ και σε στηρίζουμε – Όλα καλά με αγωγό”

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Tηλεφώνημα στήριξης είχαμε πριν από λίγο από το Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στον οποίον είπε “είμαστε εδώ και σε στηρίζουμε” και σχετικά με τον αγωγό δήλωσε χαρακτηριστικά “όλα πάνε καλά”.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμα στον Α.Τσίπρα ότι τα χρήματα θα τα πάρει προκαταβολικά “και στην ώρα τους”.

Ο Greek Stream oδεύει προς το στάδιο της υλοποίησης, όπως επαλήθευσαν σήμερα σε τηλεφωνική τους συνομιλία οι Α.Τσίπρας-Β.Πούτιν διαψεύδοντας εγχώριες “Κασσάνδρες” από το πολιτικό και το μιντιακό σύστημα που διέρρεαν όπως μπορούσαν, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αυτό το σημαντικό για την Ελλάδα έργο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου και μάλιστα σε θετικό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα του αγωγού «πηγαίνει καλά», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δύο ηγέτες.

Ο αγωγός είχε συμφωνηθεί κατά το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και θα κατασκευαστεί για να συνδέει το σημερινό αγωγό ο οποίος σταματά στην Τουρκία με τα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο STAR, δήλωσε για τον ελληνικό αγωγό «στη Ρωσία είχαμε μία εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Και θεωρώ μίζερη την ανταπόκριση μέρους του ελληνικού τύπου που είπαν για «φιάσκο», για «άνθρακες ο θησαυρός». Προέτρεξαν, αυτές οι δουλειές δεν κλείνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Συζητήσαμε για ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που θα κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο αν υλοποιηθεί γιατί έχουμε ήδη τον αγωγό TAP». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι με τον αγωγό (τον Greek Stream) -που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα έχουμε μετά τη δυνατότητα να περνά και μέσα από τη χώρα μας και να δίνει ενέργεια σε όλη την Ευρώπη. “Ενδιαφερθήκαμε και θέλουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό”, πρόσθεσε.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεκάδες “φωνές” που πρόσκεινται φανατικά στον αμερικανικό άξονα (παρότι ελάχιστα πράγματα μας συνδέουν με τους Αμερικανούς είτε πολιτισμικά είτε από άποψη συμφερόντων, οι ναυτικές δυνάμεις όπως Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν πάντοτε αντίρροπα συμφέροντα) διέρρεαν και σχολίαζαν ότι ο αγωγός δεν θα γινόταν ποτέ και ότι ο Αλεξέι Μίλερ ήρθε εδώ απλά για “βόλτα”.

Το τηλεφώνημα του Β.Πούτιν έγινε για να θέσει ένα τέλος σε όλα αυτά κάτι που το είχε ήδη πράξει ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κύριο Πούτιν κατά την οποία συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η επικείμενη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου 2015.
Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.
Σε μια παράλληλη ενέργεια με πολύ νόημα η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας Ρωσίας, Κώστα Ήσυχο, πως θέτει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης το μέρος αυτό των ρωσικών κρατικών αρχείων, που αφορά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΑΝΥΕΘΑ είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα το διάστημα 17-20 Μαρτίου 2015, στον Ρώσο συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας Ρωσίας, Μ. Σοκόλωφ.

Σημειώνεται πως ήδη η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), έχει αποκτήσει, μέσω των Κρατικών Αρχείων των ΗΠΑ, τα αρχεία της Βέρμαχτ (400 χιλιάδες σελίδες) που αφορούν την Ελλάδα, τα οποία είχαν κατάσχει τα αμερικανικά στρατεύματα όταν μπήκαν στο Βερολίνο το 1945.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, έστειλε εκτενή κατάλογο με τους τίτλος των αρχείων, έγγραφα, φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα και την αντίσταση του ελληνικού λαού. Το περιεχόμενο του καταλόγου θα μεταφραστεί και ακολούθως θα μελετηθεί και θα αξιολογηθεί από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, ώστε να επιλεγούν τα συγκεκριμένα αρχεία που θα ζητηθούν από τις ρωσικές αρχές.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς θα δοθεί και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, πρόεδρος της οποίας είναι η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στήριξη του ελληνικού αιτήματος προς τις γερμανικές αρχές.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, μετά την παραλαβή του καταλόγου των αρχείων και της σχετικής συνοδευτικής επιστολής, ευχαριστεί την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την άμεση ανταπόκρισή της στο ελληνικό αίτημα, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και των λαών

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
13 ώρες ago
Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες >.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες << Πολωνούς>>.

by admin
15 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
15 ώρες ago
Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!

by admin
24 ώρες ago
Next Post
Ιστορική επιτυχία: Οι Ρώσοι δίνουν τα αρχεία της κατοχής στην Ελλάδα!

Ιστορική επιτυχία: Οι Ρώσοι δίνουν τα αρχεία της κατοχής στην Ελλάδα!

Καρκίνος στο συκώτι: Ενδείξεις και συμπτώματα

Καρκίνος στο συκώτι: Ενδείξεις και συμπτώματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr