• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα βόμβα Βαρουφάκη: Είναι κακό παράδειγμα το Κούγκι;

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αίσθηση προκαλούν, για πολλοστή φορά, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών σχετικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους-δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο «ERTOpen», διερωτήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, για το πόσο κακό είναι η κυβέρνηση να τα κάνει… Κούγκι. «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης; Εγώ, δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι», είπε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας, πάντως, να σημειώσει ότι «το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

Επίσης, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμία κόκκινη γραμμή δεν έχει πατηθεί, αφήνοντας, ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο υποχωρήσεων. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία» και πρόσθεσε ότι «όταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα (σ.σ. κομματικά) και θα πούμε “συμφωνούμε;” Αν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Αν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη».

Μάλιστα, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μου αρέσει η έντονη αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας βλέπει ενωμένους με τις διαφωνίες μας. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα που να με ελέγχει και να με εγκαλεί. Αυτό είναι απαραίτητο σε μία διαπραγμάτευση γιατί οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάζονται».

Πάντως, ο υπουργός σημείωσε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά διερωτάται «αν εγώ πατήσω την κόκκινη γραμμή, εσείς θα πατήσετε τη δικιά σας;» Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τίποτα δεν έχει κλείσει «και μέχρι να κλείσει δεν υπάρχει τίποτα».

Σημείωσε, δε, ότι στη διαπραγμάτευση δεν πας για την ρήξη. «Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Δεν έχουμε τα όπλα για να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Απαντώντας σε όσους του λένε να πάει σε ρήξη με τους δανειστές ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν εξελέγην για αυτό», ενώ απαντώντας σε εκείνους που του λένε να κλείσει τη συμφωνία αναφέρει ότι «δεν εξελέγην για να εφαρμόσω το e-mail Χαρδούβελη». Ο κόσμος μας εξέλεξε για να δεχτούμε το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης επισήμανε.

Δεν βλέπει εκλογές, ανοιχτό το δημοψήφισμα

Στόχος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις είναι κατά τον υπουργό να σταματήσει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση και να αναδιανείμει τα βάρη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι εκλογές δεν θα γίνουν και απαντώντας σε ερώτηση για ανασχηματισμό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.

Για το δημοψήφισμα ανέφερε πώς προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό για πολύ μεγάλα ζητήματα να αποφαίνεται για το μέλλον του και σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος».

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη, τότε θα υποχωρήσουμε και θα υποταχθούμε όπως οι προηγούμενοι», όπως είπε.

Αναφορικά με τις επαφές της Ελλάδας με άλλες χώρες, δήλωσε ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας αφορά ένα ζήτημα που παραμένει εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και λυθεί εκεί. Η Ελλάδα βεβαίως έχει διμερής σχέσεις και στη βάση των κοινών μας συμφερόντων θα κάνουμε συμφωνίες, συναλλαγές και ανταλλαγές με γνώμονα τη δική μας αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε ο υπουργός.

Αναφέρθηκε, δε, στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, υποστηρίζοντας ότι «εγώ δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο να έχουν πωληθεί όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια σε μία εταιρεία και χωρίς τη συμμετοχή του κράτους. Στη Γερμανία δεν θα συνέβαινε».

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
18 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
2 ημέρες ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
2 ημέρες ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Όρε ίντα πράμα τούτο; φόσον φτάσαμε να «σκουπίζουμε» και τα ψιλά…

Όρε ίντα πράμα τούτο; φόσον φτάσαμε να «σκουπίζουμε» και τα ψιλά…

Ένας αθόρυβος, αργός θάνατος

Ένας αθόρυβος, αργός θάνατος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr