• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aντιπαραθέσεις των ισχυρών για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Έρχεται και επανέρχεται η διαπίστωση, που διατυπώνεται πλέον και από στόματα κυβερνώντων, ότι η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει την γεωπολιτική θέση της. Και εγγράφεται στα θετικά αυτής της κυβέρνησης ότι δημοσιοποίησε διεθνώς το γεγονός, και αφετέρου επιδιώκει να το εκμεταλλευτεί.

Όμως, η εκμετάλλευση αυτού του πλούτου -επειδή περί αυτού πρόκειται, όπως είναι περιζήτητο και πανάκριβο ένα οικόπεδο στο εμπορικό κέντρο της πόλης- προφανώς και υπερεκτιμήθηκε, ή καλύτερα δεν μελετήθηκαν σωστά οι επιπτώσεις των μεθόδων εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Marc Faber, η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει «στα χέρια» του Κρεμλίνου την Ελλάδα. Επίσης οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επιτρέψουν την μετακίνηση της Ελλάδας υπό την επιρροή της Ρωσίας, η οποία θα απειλεί με την επέκταση της σφαίρας επιρροής της Μόσχας, στην Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα 11 Μαΐου, σε μια συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC, που μετέφερε στα καθ’ ημάς το pentapostagma, ο γνωστός οικονομικός επενδυτής.

Η ιστορία μετά από πολλά χρόνια, όταν θα αναφέρει αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο στην χώρα μας, θα αναφέρει τα γεγονότα με πάρα πολύ σκεπτικισμό. Διότι τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, η απληστία της Γερμανίας, η εκμετάλλευση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος από τις ΗΠΑ, οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, τα σχέδια του κ. Β. Πούτιν, έχουν συνθέσει ένα εκρηκτικό σκηνικό για την χώρα μας. Το οποίο εμποδίζει και δεν μας απελευθερώνει ώστε να βαδίσουμε με βήματα ελεύθερα.

Η κοινωνία -και όχι μόνο η δική μας- «παραδόθηκε» από την δεκαετία του 1970 σιγά-σιγά στα χέρια των τραπεζιτών, μεγαλοεπενδυτών, οικονομολόγων πάσης φύσεως και άλλων συναφών ειδικοτήτων. Και μεταξύ αυτών υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν την παραμικρή ηθική αντίσταση μπροστά στην αισχροκέρδεια.
«Πίσω από αυτό κρύβεται ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεχνούν πολλοί άνθρωποι. Εάν η Ελλάδα φύγει (από την ευρωζώνη ), οι χώρες του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Αμερικής, φοβούνται ότι η Ρωσία θα ενισχύσει τους δεσμούς της εδώ (στην Μεσόγειο)», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Δεν νομίζουμε η «εκτίμηση» του επενδυτή αποτελεί κάτι το συνταρακτικό. Είναι γνωστό από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης ότι, οι Ρώσοι επιθυμούσαν ανέκαθεν διέξοδο στην Μεσόγειο Θάλασσα. Μόνο που οι ίδιοι έκαναν συνεχώς το ίδιο λάθος, αφήνοντας να έχει ύπαρξη η οθωμανική αυτοκρατορία ή η σημερινή Τουρκία, υποκύπτοντας στις πιέσεις των δυτικών, με επικεφαλής την Βρετανία.(Τότε, η κάθοδος προβλεπόταν να γίνει από την Αδριατική, επειδή η ισχυρή Οθωμανική Αυτοκρατορία μπορούσε να ελέγχει τα Στενά).

Πολλοί οικονομολόγοι λοιπόν, σύμφωνα με τον ειδήμονα Αμερικανό εrπενδυτή, πιστεύουν ότι εάν η Αθήνα εξέλθει από την ζώνη του ευρώ, ίσως και από την ΕΕ θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Αυτό θα γίνει έτσι και αλλιώς. Η απληστία της ΕΕ και της Δύσης, που σαν του σταυροφόρους επιτίθενται εναντίον της Ελλάδος, εξεγείρει αντίρροπες δυνάμεις.

«Αν συμβεί αυτό, το ρωσικό Ναυτικό θα μετακινηθεί από την Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Faber. Βεβαίως, οι Ρώσοι είναι ήδη στην Μεσόγειο με τουλάχιστον 10 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, από τον αποκαλούμενο στόλο της Μεσογείου. Αυτό που αναζητεί εναγωνίως το ρωσικό ναυτικό είναι ναυτική βάση, την οποία είχε στην Συρία, αλλά τώρα δεν είναι ασφαλής. Σύμφωνα με τον Αμερικανό, η Ελλάδα θεωρείται ως πύλη προς την Μεσόγειο, καθώς επίσης είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Και επειδή, αυτό το «οικόπεδο» το τόσο χρήσιμο στις ΗΠΑ, Ε.Ε. Ρωσία, αλλά και Τουρκία, βρίσκεται στα χέρια αδύναμου -και αδιάφορου, ίσως- κράτους, η αξιοποίηση αφίεται στα χέρια των ισχυρών, της Δύσης σήμερα, η οποία με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλλάξει προσανατολισμό. Το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας που διαλύθηκε όταν «αυθαδίασε» είναι σαφές, Αλλά και όσα υπέστη η Ελλάδα προκειμένου να φύγει από την κυβέρνηση ο κ. Κώστας Καραμανλής, είναι γνωστά.

Επομένως, η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να τα λάβει αυτά σοβαρά υπόψη, ώστε η γεωπολιτική θέση μας να αξιοποιηθεί και όχι να φέρει ανατροπές, σαν αυτές που ανέφερα.

Ο Μακεδών

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά
Slider

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά

by admin
7 ώρες ago
BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
1 ημέρα ago
ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
2 ημέρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Mε τις “ευλογίες” της Αιγύπτου, η Λιβύη βομβάρδισε ανηλεώς το τουρκικό πλοίο που μετέφερε εξοπλισμό μαζί με 60 μέλη του ISIS στη Ντέρνα

Mε τις "ευλογίες" της Αιγύπτου, η Λιβύη βομβάρδισε ανηλεώς το τουρκικό πλοίο που μετέφερε εξοπλισμό μαζί με 60 μέλη του ISIS στη Ντέρνα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ !!!! Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ !!!! Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr