• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και ακολούθησέ μας στο X για να μαθαίνεις πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στο Viber Ακολούθησε στο X
Home ΔΙΕΘΝΗ

Φινλανδός ΥΠΕΞ : Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη – Οχι άλλα χρήματα

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Triklopodia

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Ο λαϊκισμός στην πολιτική» ήταν ο τίτλος της διπλωματικής εργασίας του στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Τελικά έγινε ο ίδιος πολιτικός: το 1995 ο Τίμο Σόινι ίδρυσε το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί», την ηγεσία του οποίου ανέλαβε δύο χρόνια αργότερα. Επικρίνοντας την ΕΕ έγινε ευρωβουλευτής, ενώ στις εθνικές εκλογές του Απριλίου κατέγραψε το καλύτερο, μέχρι στιγμής, εκλογικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τους «Αληθινούς Φινλανδούς» δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Στα 53 του χρόνια ο Τίμο Σόινι έχει αναλάβει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας στην Deutsche Welle ο Σόινι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ισχυρισμό ότι το κόμμα του δεν είναι «εξτρεμιστικό», αλλά απλώς «δημοφιλές». Πολλοί τον χαρακτηρίζουν απλώς «δεξιό λαϊκιστή». «Δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανέναν» υποστηρίζει. «Είμαστε εδώ για τον λαό της Φινλανδίας. Στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκουμε στην ίδια πολιτική ομάδα με τους Βρετανούς συντηρητικούς, το πολωνικό ”Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης” και την ”Εναλλακτική για τη Γερμανία”. Δεν είμαστε εξτρεμιστές, αλλά συντηρητικοί. Είμαστε κόμμα που πρεσβεύει συντηρητικές αξίες». Η αλήθεια είναι ότι ο Σόινι έχει απομακρύνει πολλά «επώνυμα» εξτρεμιστικά στοιχεία από το κόμμα του. Ο πολιτικός αναλυτής Έρκα Ράιλο από το πανεπιστήμιο του Τούρκου λέει ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία δεν αποτελούν τη «βιτρίνα» των «Αληθινών Φιλανδών». Από την άλλη πλευρά ωστόσο «είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει τόσους πολλούς περιορισμούς στη μετανάστευση, ώστε κατά βάση πρόκειται για ένα ”αντι-μεταναστευτικό” κόμμα» .

Σόινι: Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη

Συμμετέχοντας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ο Σόινι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος ανήκει σε διαμετρικά αντίθετο πολιτικό χώρο. «Θα έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις» λέει ο αναλυτής Έρκα Ράιλο. «Η θέση της Φινλανδίας για το ελληνικό ζήτημα είναι δύσκολη, γιατί ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες είχαν απαιτήσει από την Ελλάδα εγγυήσεις για την παροχή βοήθειας το 2011. Με τους ”Αληθινούς Φινλανδούς” στην κυβέρνηση η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη». Η παραδοσιακή θέση του Τίμο Σόινι είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί «δεν είναι ανταγωνιστική». Αλλά ο αρχηγός των «Αληθινών Φινλανδών» επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος στη χώρα του, που εκφράζει αυτήν την άποψη.

«Είναι μία άποψη πολύ διαδεδομένη. Μπορεί εμείς να είμαστε οι δριμύτεροι επικριτές, αλλά υπάρχει ένα είδος συμφωνίας στο ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των Φιλανδών φορολογουμένων, όταν μάλιστα η βοήθεια αποσκοπεί στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών». Όσο για τη γενικότερη πολιτική της Φινλανδίας, ο Τίμο Σόινι τονίζει ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΕΕ χρειάζεται «μεταρρυθμίσεις».

«Καμία ριζική αλλαγή πολιτικής»

Σε τελική ανάλυση πάντως, ο αναλυτής Έρκα Ράιλο δεν θεωρεί πιθανή μία ριζική αναθεώρηση της φινλανδικής πολιτικής απέναντι στην Ευρώπη. «Θα με εξέπληττε, εάν οι ”Αληθινοί Φινλανδοί” ασκούσαν τόσο μεγάλη επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στη Φινλανδία η εξωτερική πολιτική έχει κοινούς παρονομαστές σε όλα τα κόμματα και μία αλλαγή κυβέρνησης δεν ανατρέπει τα δεδομένα» επισημαίνει ο Ράιλο.

Αν μη τι άλλο, ο Τίμο Σόινι φαίνεται να υπαναχωρεί από μία βασική θέση του κόμματός του: την αντίθεσή του σε πιθανή ένταξη της ”ουδέτερης” Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Υποστηρίζει ότι θέλει να «εξετάσει» τα πλεονεκτήματα που θα είχε η συμμετοχή στην Ατλαντική Συμμαχία υπό των πρίσμα της γεωπολιτικής «απειλής» εκ μέρους της Ρωσίας. Η προηγούμενη φινλανδική κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ, αλλά η πλειοψηφία των Φιλανδών εκφράζει αντίθετη άποψη.

iefimerida.gr

Triklopodia
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Alex Jones: Όλα είναι Έτοιμα για Πυρηνικό Κτύπημα στο Ιράν –  Το Ιράκ Προετοιμάζεται για Πυρηνικό «Ατύχημα» –  Οι Αμερικανοί Σκάβουν Μαζικούς Τάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Alex Jones: Όλα είναι Έτοιμα για Πυρηνικό Κτύπημα στο Ιράν – Το Ιράκ Προετοιμάζεται για Πυρηνικό «Ατύχημα» – Οι Αμερικανοί Σκάβουν Μαζικούς Τάφους

by admin
2 ώρες ago
Αντίστροφη μέτρηση… Οι Simpsons «προφήτευσαν» καθολικό blackout στις 17 Νοεμβρίου – Γιατί η FEMA είναι σε συναγερμό
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίστροφη μέτρηση… Οι Simpsons «προφήτευσαν» καθολικό blackout στις 17 Νοεμβρίου – Γιατί η FEMA είναι σε συναγερμό

by admin
3 ώρες ago
Συναγερμός στο Ιράν: Διανομή Χαπιών Ιωδίου – Φόβοι για Αμερικανικό Πλήγμα στο «Όρος Pickaxe»
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στο Ιράν: Διανομή Χαπιών Ιωδίου – Φόβοι για Αμερικανικό Πλήγμα στο «Όρος Pickaxe»

by admin
3 ώρες ago
Αλεξάντερ Ντούγκιν: Πώς ο Σιωνισμός Οδήγησε τον Τραμπ στην Καταστροφή… H 6η φάλαγγα.
Slider

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Πώς ο Σιωνισμός Οδήγησε τον Τραμπ στην Καταστροφή… H 6η φάλαγγα.

by admin
3 ώρες ago
Next Post
STRATFOR – Οι ΗΠΑ πάνε γεωπολιτικά… η Γερμανία θέλει την τιμωρία μας παρότι ανησυχεί

STRATFOR - Οι ΗΠΑ πάνε γεωπολιτικά… η Γερμανία θέλει την τιμωρία μας παρότι ανησυχεί

Καημός αλύτρωτος (ποίημα)‏ … ΥΠΕΡΟΧΟ !

Καημός αλύτρωτος (ποίημα)‏ ... ΥΠΕΡΟΧΟ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Follow @triklopodia1

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr