• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φωτιά και ατσάλι σε ολόκληρο το Αιγαίο λόγω φόβων θερμού επεισοδίου από Τουρκία

11 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, που διαμορφώνεται μετά τις βουλευτικές εκλογές, προκαλεί φόβους στην ελληνική κυβέρνηση για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, πιθανόν και για ενέργεια που θα οδηγήσει σε «θερμό επεισόδιο» λειτουργώντας ως βαλβίδα εκτόνωσης των εσωτερικών πολιτικών πιέσεων που δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη, το ιταλικό ερευνητικό σκάφος Explora, που έχει νοικιασθεί από την Άγκυρα, είναι έτοιμο να βάλει «φωτιά» στα νερά του νοτιοανατολικού Αιγαίου με την πόντιση καλωδίου εντός ελληνικών περιοχών, όπως άλλωστε πρεσβεύει και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης με το οποίο το AKP του Ερντογάν δεν αποκλείεται να συμμαχήσει για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όλα αυτά τα ανησυχητικά δεδομένα, σε μία περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η κοινή γνώμη είναι επικεντρωμένες στο θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές, τα παρακολουθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με το υπουργείο Εξωτερικών για τυχόν άμεσες παρεμβάσεις.

Ανώτατες στρατιωτικές πηγές δεν κρύβουν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας, με το κόμμα του Ερντογάν να χάνει την αυτοδυναμία, να πιέζεται πολιτικά από το κόμμα των Κούρδων που μπήκε, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, στην τουρκική Βουλή και από την άλλη το κόμμα των εθνικιστών, το οποίο επανειλημμένα έχει αμφισβητήσει την κυριαρχία δεκάδων ελληνικών νησιών.

Το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) μάλιστα είναι απολύτως εχθρικό προς την Ελλάδα και έχει ζητήσει την κατάληψη ελληνικών νησιών με στρατιωτικά μέσα.

Η ασφυκτική πολιτική κατάσταση, λοιπόν, στο εσωτερικό της Τουρκίας μπορεί να προκαλέσει εκτόνωση στο Αιγαίο και για το λόγο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δώσει εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις για αυξημένη ετοιμότητα κυρίως στις δυνάμεις του ανατολικού Αιγαίου και του Έβρου.

Σε αυτό το πλαίσιο και ως απάντηση σε πιθανή τουρκική απειλητική ενέργεια σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, διατάχθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες από τον Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15» στο ανατολικά Αιγαίο. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει πλήρη εικόνα από το «ιπτάμενο ραντάρ» (ΑΣΕΠΕ) στο οποίο θα επιβαίνει.

Τί προβλέπει η συγκεκριμένη άσκηση; Ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης για αποτροπή τουρκικής αποβατικής ενέργειες σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το σενάριο της άσκησης προβλέπει αποτροπή κατάληψης εθνικού εδάφους, προσβολής εχθρικών χερσαίων δυνάμεων, έρευνας-διάσωσης και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Η προσβολή των «εχθρικών» χερσαίων δυνάμεων θα γίνει από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία θα απογειωθούν από τις πλησιέστερες βάσεις για να εκτελέσουν βολές προσβολής στόχων στο έδαφος σε περιοχές των νησιών Χίου και Σάμου.

Την ίδια στιγμή θα αναπτυχθούν τμήματα ειδικών επιχειρήσεων της δύναμης «Δέλτα», ενώ θα ενεργοποιηθεί το σύστημα αεράμυνας της χώρας με τη συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, αντιαεροπορικών συστημάτων και όπλων και των τριών κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων.

Πέραν την άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», το μήνυμα προς την Τουρκία να μην τολμήσει να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία αποστέλλεται και από το Πολεμικό Ναυτικό που έχει στο Αιγαίο όλα τα πλοία του Στόλου για την άσκηση «Καταιγίδα». Αυτή την ώρα η άσκηση είναι επικεντρωμένη στο κεντρικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες, αλλά τις επόμενες ώρες τα πλοία θα αναπτυχθούν προς τις νότιες περιοχές και το Καστελόριζο.

Στο άλλο άκρο, δηλαδή, του Αιγαίου που οι Τούρκοι έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές να στήσουν «θερμό επεισόδιο» μετά την κρίση των Ιμίων. Μάλιστα, στην περιοχή αυτή έχει θέσει θέμα κυριαρχίας 16 νησιών των εθνικιστικό κόμμα της Τουρκίας, καλώντας πρόσφατα την κυβέρνηση Ερντογάν να παρέμβει «για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με χρήση στρατιωτικών μέσων».

Τις τελευταίες δε ώρες, η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης με το ερευνητικό σκάφος Explora (και δεν είναι η πρώτη φορά), εκδίδοντας NAVTEX για την πόντιση καλωδίων εντός ελληνικών περιοχών, νοτιοανατολικά της Κρήτης και ανατολικά της Ρόδου. Κάτι που φυσικά έχει απορρίψει η Αθήνα.

Στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η Τουρκία λόγω του μεγαλοϊδεατισμού του «σουλτάνου» Ερντογάν έχει απομονωθεί στην ευρύτερη περιοχή (βλέπε Ισραήλ και Αίγυπτο) και λόγω των πιέσεων στο εσωτερικό της μπορεί να γίνει απρόβλεπτη και επικίνδυνη.

defencenet.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
1 μήνα ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 μήνα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
2 μήνες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
2 μήνες ago
Next Post
Α.Τσίπρας: «Ένα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη – Η Γερμανία έχει κερδίσει 360 εκατ. ευρώ»

Α.Τσίπρας: «Ένα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη - Η Γερμανία έχει κερδίσει 360 εκατ. ευρώ»

Ο Πάπας μίλησε για «ατμόσφαιρα» τρίτου παγκόσμιου πολέμου στην «ασταθή» Βοσνία

Ο Πάπας μίλησε για «ατμόσφαιρα» τρίτου παγκόσμιου πολέμου στην «ασταθή» Βοσνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr