• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O πανάκριβος χοντρός !

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Λιµουζίνα-τανκς και γραφείο από… χρυσάφι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Θα περίµενε κανείς από έναν πολιτικό που έχει περάσει από το υπουργείο Οικονοµικών, και µάλιστα στο µέσον της οικονοµικής κρίσης στη χώρα µας, οπότε εφαρµόστηκαν και τα πρώτα σκληρά µέτρα,
να δίνει καθηµερινά το καλό παράδειγµα της λιτής ζωής, αποφεύγοντας κινήσεις και επιλογές που θα µπορούσαν να προκαλέσουν το κοινό αίσθηµα. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος το τελευταίο διάστηµα δείχνει να απολαµβάνει χωρίς ενδοιασµούς τις πολυδάπανες ανέσεις που του παρέχονται λόγω των κυβερνητικών θέσεών του.

ΕΙ∆ΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αµέσως µετά την τοποθέτησή του στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης συστάθηκε ειδικό γραφείο για τον ίδιο, µε 10 θέσεις µετακλητών διοικητικών υπαλλήλων, 5 ενιαίες θέσεις ειδικών συµβούλων και ειδικών συνεργατών και 5 υπαλλήλων του ∆ηµοσίου ή Νοµικού Προσώπου ∆ηµοσίου Τοµέα που αποσπάστηκαν στην υπηρεσία του.
Στο ΦΕΚ, µάλιστα, που δηµοσιεύτηκε µε ηµεροµηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα µας κοστίσει το συγκεκριµένο γραφείο. Ο λογαριασµός λοιπόν είναι 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου του για έξι µήνες του τρέχοντος έτους, ενώ από το 2014 και µετά, σε ετήσια βάση, το σχετικό ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 470.000 ευρώ.
Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών, έχει τη δυνατότητα να πετά µε τα κυβερνητικά αεροσκάφη Embraer και Gulfstream της Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεµικής Αεροπορίας, που διατίθενται και για τις µετακινήσεις του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας και του πρωθυπουργού, και να αφήνει τα αεροπλάνα της… γραµµής για τους άλλους συναδέλφους του.
Προ ηµερών, µάλιστα, γράφτηκε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να κάνει χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τη Σκιάθο για την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., αλλά η πτήση δεν πραγµατοποιήθηκε λόγω κόστους. Τελικώς, βέβαια, ο κ. Βενιζέλος πήρε την πτήση του από την Ελευσίνα. Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο τελευταίος συνεχίζει να µετακινείται µε τα κυβερνητικά learjet, παρά τις σαφείς οδηγίες του πρωθυπουργού για περιορισµό της χρήσης τους.

Η BMW.

Ωστόσο, το πιο ενδεικτικό παράδειγµα των «χλιδάτων» ανέσεων που απολαµβάνει ο κ. Βενιζέλος είναι ότι χρησιµοποιεί κατά κόρον για τις µετακινήσεις του την απαστράπτουσα BMW 750Li High Security, η οποία θεωρείται το ασφαλέστερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσµο, ενώ για να την αγοράσει το ελληνικό κράτος έδωσε µια µικρή περιουσία, καθώς το κόστος της φτάνει τις 750.000 ευρώ! Παρά το γεγονός ότι η χώρα µας διανύει µία από τις δυσχερέστερες οικονοµικά περιόδους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι για λόγους ασφαλείας δεν θα πρέπει να παραδώσει τη λιµουζίνα στην Πολιτεία για ένα φθηνότερο όχηµα, µε αποτέλεσµα να ξοδεύει ιλιγγιώδη ποσά για καύσιµα και σέρβις. Τι κι αν κατατίθενται συνεχώς ερωτήσεις από βουλευτές για το θέµα και γίνονται καταγγελίες στην αίθουσα της Ολοµέλειας του Κοινοβουλίου; Το αφτί του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν… ιδρώνει.

Ποια είναι όµως τα χαρακτηριστικά του συγκεκριµένου αυτοκινήτου που το κάνουν να θυµίζει τανκς; Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ρώτησαν ειδικούς από τον χώρο του αυτοκινήτου και παρουσιάζουν για πρώτη φορά άγνωστες λεπτοµέρειες για το συγκεκριµένο όχηµα, που αποτελεί τον «ορισµό της µέγιστης προστασίας», όπως αναφέρει και το εργοστάσιο της BMW.
Κατ’ αρχάς, η θωράκισή του είναι η µέγιστη δυνατή, αφού αποτελεί το πρώτο µοντέλο στον κόσµο που πιστοποιήθηκε µε τα πρότυπα BRV 2009 και πληροί τις απαιτήσεις βαλλιστικής προστασίας επιπέδου VR7. Και επειδή όλοι αυτοί οι κωδικοί µπορεί να µη σας λένε τίποτα, να αναφέρουµε ότι η εν λόγω λιµουζίνα δεν είναι µονάχα αλεξίσφαιρη, αλλά και αλεξίβοµβη! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το πάχος του τζαµιού είναι τόσο χοντρό όσο ενός τόµου βιβλίου. Μέχρι στιγµής, βέβαια, η µόνη… επίθεση που έχει δεχθεί το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου είναι µερικές κλωτσιές από µικροοµολογιούχους τον Νοέµβριο του 2012 έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίοι διαµαρτύρονταν επειδή έχασαν τα χρήµατά τους από το «haircut».

ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.

Επίσης, διαθέτει ειδική θωράκιση ακόµη και στα λάστιχα, προκειµένου να µη σκάνε. Εάν πατήσουν κάποια πρόκα, εννοείται πως ούτε θα το καταλάβουν. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν ειδικά ντουλάπια για αποθήκευση πυροβόλων όπλων, που ενδέχεται να φέρουν οι άνδρες ασφαλείας του υψηλού επιβάτη. Η BMW 750Li High Security διαθέτει επίσης ειδικά συστήµατα δορυφορικής τηλεπικοινωνίας, ώστε ο επιβάτης να µπορεί να συνοµιλεί απευθείας όχι µόνο µε κινητά, αλλά και µε δορυφορικά τηλέφωνα, µέσω κρυπτογράφησης, για λόγους ασφαλείας. Ακόµη, υπάρχουν τοποθετηµένα κρυµµένα µικρόφωνα και ηχεία, προκειµένου να δίνουν τη δυνατότητα στον επιβάτη να µιλά µε άτοµα εκτός του οχήµατος.
Η υπερπολυτελής αυτή λιµουζίνα αγοράστηκε από το ελληνικό ∆ηµόσιο το 2010, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, για την προστασία του τότε υπουργού Οικονοµικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τη χρησιµοποίησε για 6 µήνες, καθώς αργότερα παύθηκε. Ο διάδοχός του υπουργός, Ευ. Βενιζέλος, πρωτοµπήκε στο όχηµα τον Ιούνιο του 2011, αλλά αντί, έστω και αυτός, να το παραδώσει στον αντικαταστάτη του, το κράτησε για τον εαυτό του, εκµεταλλευόµενος και την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Να σηµειωθεί ότι ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, που τον διαδέχθηκε, κυκλοφορούσε µε ένα Opel Insignia, αξίας µόλις 22.000 ευρώ, ενώ ο µετέπειτα υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, είχε ένα µεταχειρισµένο Ford Focus, που µετά βίας κάνει 6.000 ευρώ στις µάντρες. Ο δε κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει επιλέξει ένα Nissan Qashqai, η τιµή του οποίου ξεκινά από 16.500 ευρώ.

του Γιώργου Σαρρή, εφημερίδα Παραπολιτικά
http://www.parapolitika.gr/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
21 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
1 ημέρα ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
2 ημέρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Οι «εραστές» της αστερόεσσας… όταν η Ελλάδα υπερσκελίζει την Βρετανία

Οι «εραστές» της αστερόεσσας… όταν η Ελλάδα υπερσκελίζει την Βρετανία

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr