• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης σε Μεϊμαράκη: Το 80% των έργων στην Ελλάδα έχουν αναδόχους έξι εταιρείες!

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Κύριε Μεϊμαράκη, στους εργολάβους υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο και όχι στους Έλληνες πολίτες», απάντησε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης στις δηλώσεις του προέδρου του ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τα μεγάλα έργα στην Ελλλάδα.

«Το μεγαλύτερο έργο, που φέρει τη σφραγίδα σας και μας κληρονομήσατε είναι ότι πάνω από το 80% των έργων του Υπουργείου έχουν αναδόχους έξι εταιρείες. Κύριε Μεϊμαράκη, σε αυτούς υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο και όχι στους Έλληνες πολίτες», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να επισκεφθεί τα έργα «με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Χατζηδάκη και όλους όσους συμμετείχαν προ διετίας στις φιέστες ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων για να διαπιστώσετε ότι αυτά που εγκαινιάζατε δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά και να διαπιστώσετε ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Σας καλούμε επίσης να επισκεφθείτε τις τμηματικές παραδόσεις που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω της επίσπευσης των αρχαιολογικών εργασιών και των απαλλοτριώσεων που πετύχαμε στους λίγους μήνες που είμαστε κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης, αναφέρει: «Με περίσσιο θράσος, χθες, σε προεκλογική ομιλία στην Πάτρα, ο κ. Μεϊμαράκης, στην προσπάθεια του να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και να φορέσει κεντρώο προσωπείο είπε: “Είμαστε εμείς που κάναμε τα μεγάλα έργα. Είμαστε εμείς που όλα τα έργα προόδου φέρνουν τη σφραγίδα της Ν.Δ. Εμείς είμαστε το κόμμα της προόδου. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι της προόδου”. Το πρωί της ίδιας μέρας από το Αγρίνιο δήλωσε: “Ερχόμενος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είδα ότι τα έργα στην Ιόνια Οδό έχουν σταματήσει πλήρως. Πριν δύο χρόνια, συζητώντας με πάνω από 60 τράπεζες καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θεωρώ εγκληματικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε, δημιουργήθηκαν μεγάλα ζητήματα και το έργο σταμάτησε”.

Να θυμίσουμε στον κ. Μεϊμαράκη, τα μεγάλα έργα που φέρνουν την σφραγίδα της ΝΔ:

Α. Υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης: χωρίς καμία απολύτως εργασία, ο ελληνικός λαός φορτώθηκε με ρήτρες 80 εκατομμυρίων ευρώ, που με τους τόκους έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Έργο με τη σφραγίδα της ΝΔ, Υπουργός Γ. Σουφλιάς

Β. Μετρό Θεσσαλονίκης: σύμβαση 900 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελεσμένα 350 εκατομμύρια ευρώ. Διεκδικήσεις αναδόχου κοινοπραξίας για τα ως σήμερα εκτελεσμένα 680 εκατομμύρια ευρώ. Έργο σταματημένο επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έργο με τη σφραγίδα της ΝΔ, Υπουργός Γ. Σουφλιάς

Γ. Παραιόνια οδός: 4 έργα σταματημένα επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Πρόσθετες διεκδικήσεις αναδόχων 20 εκατομμύρια ευρώ. Έργο με τη σφραγίδα της ΝΔ, Υπουργός Γ. Σουφλιάς

Δ. Παραχωρήσεις – Αυτοκινητόδρομοι:

– Δέκα χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, οι αρχαιολογικές εργασίες, οι μεταφορές δικτύων. Προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης από τη σύμβαση: 6 μήνες.

– Δέκα χρόνια, κ. Μεϊμαράκη, δεν είχατε συντονίσει αν στις διασταυρώσεις του σιδηρόδρομου με τους αυτοκινητόδρομους θα αναλάβει την κατασκευή, ο παραχωρησιούχος του αυτοκινητοδρόμου ή ο ανάδοχος του έργου του σιδηροδρόμου.

– Δέκα χρόνια η Πάτρα, ο Πύργος, το Αγρίνιο, η Ήπειρος είναι πόλεις και περιφέρειες σε αποκλεισμό.

– Δέκα χρόνια οι πολίτες πληρώνουν δυσβάσταχτα διόδια σε έργα που δεν ολοκληρώνονται, με το δημόσιο δεμένο χειροπόδαρα από λεόντειες συμβάσεις και από υποχρεώσεις που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

– Τρία χρόνια επί κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα έργα ήταν μπλοκαρισμένα και διαπραγματευόσασταν. Αποτέλεσμα η μείωση του φυσικού αντικειμένου, η διασφάλιση των τραπεζών και η συνέχιση της ομηρίας του ελληνικού δημοσίου και των πολιτών. Θέσατε χρόνο περαίωσης τον Δεκέμβρη του 2015, όταν ξέρατε ότι οι υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου που προαναφέραμε δεν θα είχαν ολοκληρωθεί. Δεσμεύσατε το νέο ΕΣΠΑ, για τη συνέχιση των έργων των αυτοκινητοδρόμων, όταν εσείς βάλατε ημερομηνία περαίωσης των έργων τον Δεκέμβριο του 2015, περιορίζοντας όλα τα υπόλοιπα έργα υποδομών, που έχει ανάγκη η χώρα.

– Δεσμεύσατε το ελληνικό δημόσιο με τρόπο, ώστε οποιαδήποτε αλλαγή δεν έχει την έγκριση των παραχωρησιούχων και των τραπεζών να επαναληφθεί το διεθνώς μοναδικό έργο σας: της υποθαλάσσιας της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή να φορτωθεί ο ελληνικός λαός ρήτρες χωρίς να ολοκληρωθούν τα έργα. Έργα με τη σφραγίδα της ΝΔ, Υπουργός Γ. Σουφλιάς

Κύριε Μεϊμαράκη, δυστυχώς η λίστα των «ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ» με τη σφραγίδα σας δεν έχει τελειωμό είτε αυτά είναι λιμενικά (με χαρακτηριστικότερο του λιμένα της Ηγουμενίτσας), είτε αεροδρομίων (με χαρακτηριστικότερο τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης), είτε σιδηροδρομικά, είτε οδικά, είτε δικτύων και εγκαταστάσεων, είτε τα έργα της κοινωνικής αποδόμησης, της θεσμικής και της οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα.

Έχουν όλα την σφραγίδα σας.

Τον Φεβρουάριο που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την εκτέλεση των έργων, να αλλάξουμε τις δυσμενείς για την κοινωνία, τους πολίτες και το δημόσιο συμβάσεις, να διαπραγματευτούμε και να ξεμπλοκάρουμε την βαριά κληρονομιά που μας αφήσατε, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών. Είμαστε περήφανοι για αυτό μας το έργο, που άρχισε να αποδίδει σε πρώτη φάση στις δύο από τις επτά παραχωρήσεις και θα ολοκληρωθεί με τις υπόλοιπες πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε, μιας και σε αντίθεση με τα όσα ψέματα λέτε, το έργο της Ιόνιας Οδού δεν σταμάτησε ούτε μία ημέρα, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, τον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας μας και τα capital controls, τα κεντρικά εργοτάξια του έργου:

1. Εργοτάξιο Μακύνειας

2. Εργοτάξιο Κλόκοβας

3. Εργοτάξιο Ευήνου

4. Εργοτάξιο Αμφιλοχίας

5. Εργοτάξιο Συκούλας (Μεταξύ Αμφιλοχίας και Φιλιππιάδας)

6. Εργοτάξιο Καμπής

7. Εργοτάξιο Γυμνότοπου

8. Εργοτάξιο Πέρδικας

9. Εργοτάξιο Εγνατίας

και τα δεκάδες μικρότερα εργοτάξια σε όλο το μήκος.

Σας καλούμε να κάνετε τις επισκέψεις με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Χατζηδάκη και όλους όσους συμμετείχαν προ διετίας στις φιέστες ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων για να διαπιστώσετε ότι αυτά που εγκαινιάζατε δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά και να διαπιστώσετε ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Σας καλούμε επίσης να επισκεφθείτε τις τμηματικές παραδόσεις που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω της επίσπευσης των αρχαιολογικών εργασιών και των απαλλοτριώσεων που πετύχαμε στους λίγους μήνες που είμαστε κυβέρνηση.

Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τη συμφωνία που έγινε και περιλαμβάνει την Ιόνια οδό και τον Ε65, για να δείτε πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις και να κάνετε λίγη υπομονή και για τις υπόλοιπες παραχωρήσεις και τα έργα που μας παραδώσατε σε παύση, με αμέτρητα προβλήματα».

newsbomb

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά
Slider

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά

by admin
12 ώρες ago
BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
2 ημέρες ago
ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
2 ημέρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Γιατί ένα εθνικό νόμισμα οι ξένοι θέλουν να το έχουν;

Γιατί ένα εθνικό νόμισμα οι ξένοι θέλουν να το έχουν;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ : Δεν είναι μόνο ο Χαϊκάλης και ο Μητρόπουλος – Αλλοι …

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ : Δεν είναι μόνο ο Χαϊκάλης και ο Μητρόπουλος – Αλλοι ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr