• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Φοροκαταιγίδα” και μειώσεις μισθών-συντάξεων μετά τις εκλογές – Πόσο επηρεάζουν την ψήφο των Ελλήνων

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Ο χρόνος για τις εκλογές πλησιάζει, απέμειναν μόνο δύο εβδομάδες, αλλά άσχετα με το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο και ποια κυβέρνηση θα προκύψει, πλησιάζει και η ώρα που οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν και τον μεγάλο λογαριασμό ο οποίος απορρέει από το μνημόνιο και φέρνει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων για όλους.
Συγκεκριμένα, οι δανειστές για να δώσουν το «πράσινο φως» για την επόμενη δόση περιμένουν να ψηφιστούν μία σειρά από μέτρα τα οποία αγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε ότι αφορά στη φορολόγηση αναμένονται νέοι αυξημένοι συντελεστές στο εισόδημα, αλλά και ενσωμάτωση στη φορολόγηση της έκτακτης εισφοράς, γεγονός που θα σημάνει άμεση αύξηση των φόρων, αλλά και έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων.

Επίσης, οι δανειστές απαιτούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει ολοκληρωθεί το θέμα της φορολόγησης των αγροτών με την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στη συνέχεια στο 26%, όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2017 και μετά. Αναμένεται επίσης η κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών υπάρχουν.

Αλλαγές θα έρθουν και στη φορολόγηση των εσόδων από ενοίκια, καθώς το μνημόνια προβλέπει αύξηση του φόρου από το 11% στο 15% για εισόδημα μέχρι τις 12.000 ευρώ, ενώ θα φτάσει στο 33% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Στις συντάξεις και πέρα απ’ την αύξηση των ορίων ηλικίας έρχονται αλλαγές μέσω ενοποίησης των Ταμείων και νέος υπολογισμός των ποσών που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις με πρώτη εκείνη μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ για περίπου 20% των συνταξιούχων. Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μείωση στα τελικά ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μέσω της ενοποίησης της επικουρικής με την κύρια σύνταξη.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά που θα προκύψουν από τις ορέξεις των δανειστών το επόμενο διάστημα θα πρέπει να προστεθούν στους φόρους των 12,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Ο φόρος εισοδήματος έχει αρχίσει ήδη να πληρώνεται αλλά συνολικά μέχρι και το Νοέμβριο πρέπει να μπουν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 3 δισ. ευρώ μόνο από τα φυσικά πρόσωπα.

Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός από την εισφορά αλληλεγγύης καταβάλλουν και τέλος επιτηδεύματος. Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έχουν καταλογισθεί φόροι ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε 2,2 εκατ. φορολογούμενους. Μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης υπολογίζεται ότι το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στο διαδύκτιο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ (το εισπράξιμο υπολογίζεται σε 2,65 δισ. ευρώ). Σημειώνεται ότι ισχύει και για φέτος η έκπτωση 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Αυξημένοι είναι οι φόροι φέτος και για όσους διατηρούν αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού άνω των 2.500 κ.ε., αεροπλάνα, πισίνες και σκάφη αναψυχής. Ο συντελεστής φορολογίας έχει αυξηθεί στο 13% από 10% που είναι σήμερα. Οι ανωτέρω φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον 47 εκατ. ευρώ με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλουν, ενώ το Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθεί ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Με τον βαρύ αυτό λογαριασμό στις σκέψεις τους οι ψηφοφόροι θα σπεύσουν στις κάλπες για να ψηφίσουν και είναι βέβαιο πώς θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του ψηφοδελτίου. Το ερώτημα είναι αν θα επιλέξουν τα κόμματα που μας έβαλαν στο μνημόνιο και επι πέντε χρόνια τα εφάρμοζαν ή αυτά που έφεραν πρόσφατα ένα ακόμη μνημόνιο.

Την ψήφο στην πρώτη επιλογή αναμφισβήτητα βαραίνει το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Κατά τα άλλα… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ή μπρος μνημόνιο και πίσω μνημόνιο. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ενώ εκτιμάται πώς θα είναι μεγάλη και η αποχή.

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
4 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
15 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
2 ημέρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Νέα ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν πλοίο

Νέα ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν πλοίο

“ΣΕ ΔΥΟ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ” (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ)

"ΣΕ ΔΥΟ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ" (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr