• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η καινούργια φάκα των νεοφιλελέδων

11 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Και να που το νέο αφήγημα από το δαιδαλώδες δίκτυο του συστημικού κατεστημένου άρχισε ήδη να σερβίρεται. Χρησιμοποιούνται διάφορες λέξεις-φράσεις για να προωθηθεί. “Συναίνεση”, “Εθνική Ελλάδος για τη σωτηρία της χώρας”, “δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας” και διάφορα τέτοια κλισέ, είναι το – ίσως όχι και τόσο νέο – μότο του συστήματος προκειμένου να φτιάξει το νέο υβρίδιο διακυβέρνησης στα μέτρα του και να πάψει να ανησυχεί για τυχόν δυσάρεστες “παρεκτροπές”.

Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών μαζί με την Γερμανική ηγεσία και το εγχώριο νεοφιλελέ κατεστημένο, κατάφεραν να φέρουν τον Τσίπρα στα μέτρα τους, αλλά βλέπουν ότι ακόμα “τσινάει”. Βλέπετε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάλλαξή του και δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις παλιές “κακές” συνήθειες. Μιλάει ακόμα για συμφέροντα, για διαπλοκή, για ολιγάρχες και για κυβερνήσεις ζόμπι. Οι Αριστερές, αναχρονιστικές και “μπανάλ” αντιλήψεις του, δεν λένε να τον εγκαταλείψουν.

Επειδή λοιπόν, το εντός και εκτός της χώρας κυρίαρχο σύστημα, δεν έχει σιγουρέψει την “εξημέρωσή” του, θέλει να του φορτώσει κάτι Ποτάμια και κάτι πρόχειρα τροποποιημένα ΠΑΣΟΚ για να τον ελέγχει απόλυτα.

Έτσι, η καινούργια φάκα των νεοφιλελέδων έχει την ταμπέλα της “εθνικής συνεννόησης”. Η απαραίτητη προπαγάνδα, που παρουσιάζει όποιον παραμένει πιστός στις αρχές του περίπου ως ένα είδος ιδεολογικού απολιθώματος, αρχίζει να πιάνει τόπο. Το να έχει κανείς μια καθαρή ιδεολογική θέση, απαλλαγμένη από τις κονσερβοποιημένες απολιτίκ σάλτσες που παράγονται από το σύστημα στα τερατώδη μιντιακά εργοστάσια, αποτελεί τώρα ιδεοληψία.

Αντίθετα, η εμμονή σε βαθμό παράνοιας της ιδιωτικοποίησης των πάντων, όπως να’ναι και όσο να’ναι, προκειμένου να γλιτώσει η χώρα από το “κακό δημόσιο”, αποτελεί δείγμα ανοιχτού μυαλού. Αυτό δεν είναι ιδεοληψία, δεν είναι κόλλημα. Έτσι θέλει το κυρίαρχο δόγμα.

Ο τρόπος που επί δεκαετίες το σύστημα έχτισε την κυρίαρχη κουλτούρα, αποτελεί τον ορισμό της ιδεοληψίας. Μιας ιδεοληψίας που κυριολεκτικά φυτεύτηκε στα μυαλά της κοινωνίας. Πάνω σ’αυτήν έστησε την πρώτη του φανταχτερή φάκα με το Ελβετικό τυρί της οικονομίας-καζίνο. Του αλόγιστου τραπεζικού δανεισμού και του χρηματιστηριακού τζόγου.

Πάνω σ’αυτήν στήνει τώρα και την καινούργια φάκα. Μόνο που λόγω συνθηκών δεν μπορεί να είναι φανταχτερή και πρέπει με κάποιο τρόπο η πραγματικότητα να παρουσιαστεί ανεστραμμένη.

Έτσι, ο μονόδρομος της “εθνικής συνεννόησης”, που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση ζόμπι, που θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο, ίσως και το τέταρτο και όσα μνημόνια χρειαστούν, για να οδηγηθεί η χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη καταστροφή, παρουσιάζεται ως αναγκαίος για τη “σωτηρία της χώρας”. Και όποιος αντιδρά στο νέο Μεσαίωνα που φέρνει αυτός ο μονόδρομος, παρουσιάζεται ως πάσχων από ιδεοληψία. Κάπου εδώ τελειώνει η λογική και αρχίζει η παράνοια.

Ο κόσμος όντως αλλάζει, αλλά κανείς δεν φαίνεται να αναρωτιέται στα σοβαρά αν αλλάζει προς το καλύτερο, ή, προς το χειρότερο. Και όποιος μπαίνει στον κόπο να το εξετάσει και δεν ακολουθεί αναντίρρητα αυτή την αλλαγή, αποβάλλεται από το σύστημα ως αναχρονιστικός και ιδεοληπτικός.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ

by admin
4 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: Eδώ η Αμερική δεν θα σωθεί , το ψευτορωμαίικο περιμένετε να σωθεί;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Eδώ η Αμερική δεν θα σωθεί , το ψευτορωμαίικο περιμένετε να σωθεί;

by admin
9 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
18 ώρες ago
Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;
Slider

Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;

by admin
18 ώρες ago
Next Post
Αλλοίωναν αναλύσεις της CIA Υποβάθμιζαν την Απειλή του ISIS

Αλλοίωναν αναλύσεις της CIA Υποβάθμιζαν την Απειλή του ISIS

Πρόξενος της Τουρκίας πουλάει φουσκωτές βάρκες σε πρόσφυγες! Την έδιωξαν από τη Γαλλία!

Πρόξενος της Τουρκίας πουλάει φουσκωτές βάρκες σε πρόσφυγες! Την έδιωξαν από τη Γαλλία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr