• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα στο φθινόπωρο – Πρόωρες εκλογές βλέπει η πρεσβεία των ΗΠΑ

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, αμέσως μετά τις γερμανικές, προβλέπει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, εκτιμώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αυτό αναφέρουν καλά εξακριβωμένες πληροφορίες από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που συνομιλούν με τους εδώ αμερικανούς διπλωμάτες, οι οποίοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα. Κατά την εκτίμησή τους, οι πρόωρες εκλογές θα προκύψουν, είτε κατ’ επιλογή – κυρίως του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά- είτε από κάποιο «πολιτικό ατύχημα», όπως είναι η καταψήφιση ενός σημαντικού νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της χώρας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στην πρεσβεία θεωρούν ότι οι εκλογές θα είναι «ντέρμπι» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα έντασης και πόλωσης. Με ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών και καταγγελιών, αφού κατά την προεκλογική περίοδο «θα ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί της τριετίας», εννοώντας από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο.

Οι αμερικανοί διπλωμάτες δίνουν αυξημένες πιθανότητες στον Αλ. Τσίπρα να κερδίσει τις (πρόωρες) εκλογές, με το σκεπτικό ότι η Νέα Δημοκρατία ως κατ’ εξοχήν κυβερνητικό κόμμα θα υποστεί τη φθορά της επώδυνης πολιτικής που εφαρμόζει, ενώ δεν είναι ακόμη ορατά τα θετικά σημεία της που θα ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες. Ακόμη θεωρούν, ότι μια εναλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας θα λειτουργούσε εκτονωτικά στη συσσωρευμένη οργή που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Παραδέχονται πάντως ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα του χρέους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί η κυβέρνηση μια σειρά θεμάτων, πρώτα και κύρια τις απεργιακές και κάθε είδους κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο και θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, μεγάλη διάρκεια.

Παράγοντες της αμερικάνικης πρεσβείας εκφράζουν ζωηρές επιφυλάξεις για τη σταθερότητα και τη συνοχή της κυβέρνησης κι ότι η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθεί. Οι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω του ότι τους αμέσως προσεχείς μήνες θα πρέπει να εγκρίνει και να υλοποιήσει μέτρα και πολιτικές που έχουν συνέπειες για τους πολίτες και κόστος για τους βουλευτές και τα κόμματα. Για τις επιφυλάξεις τους αυτές έχουν ενημερώσει προφανώς και τους προϊσταμένους τους στην Ουάσιγκτον, εξ ου και το μόνιμο ερώτημα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Σαμαράς στο ταξίδι στις ΗΠΑ ήταν ένα: Κατά πόσο είναι σταθερή η κυβέρνηση και πόσο μακριά μπορεί να πάει; Ο πρωθυπουργός κατέβαλλε εργώδεις προσπάθειες να πείσει τους συνομιλητές του ότι η κυβέρνηση και σταθερή είναι και θα μακροημερεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν και άλλες ξένες πρεσβείες, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές δεν κρύβουν τους φόβους τους για τις παρενέργειες που θα προκληθούν. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα «παγώσει» μέχρι να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση για να συνεχίσει τις προσπάθειες. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής, με επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οι καθυστερήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Κι αυτό διότι, θα χρειαστεί να γίνουν πολλές και δύσκολες προσπάθειες προκειμένου να διαμορφωθεί ένας «κώδικας επικοινωνίας» της νέας κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες και ειδικότερα το Βερολίνο.

paron
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«30 Ημέρες Πολιτικού Σεισμού»: Οι Δικαστικές Εξελίξεις και τα Σκάνδαλα που «Ζορίζουν» τον Μητσοτάκη!
Slider

«30 Ημέρες Πολιτικού Σεισμού»: Οι Δικαστικές Εξελίξεις και τα Σκάνδαλα που «Ζορίζουν» τον Μητσοτάκη!

by admin
7 ώρες ago
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ (22+4) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ, για τον εμπλουτισμό του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, του Κινήματος : ΕΛΠΙΔΑ!
Slider

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ (22+4) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ, για τον εμπλουτισμό του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, του Κινήματος : ΕΛΠΙΔΑ!

by admin
1 ημέρα ago
ΒΟΜΒΕΣ Σαλμά για Novartis, Γεωργιάδη και «υπόθαλψη της ακρίβειας από τον Μητσοτάκη
Slider

ΒΟΜΒΕΣ Σαλμά για Novartis, Γεωργιάδη και «υπόθαλψη της ακρίβειας από τον Μητσοτάκη

by admin
2 ημέρες ago
ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
ΗΤζάκρη προτιμά να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές … Δεν θα ψηφίσει τους πλειστηριασμούς – ΒΙΝΤΕΟ

ΗΤζάκρη προτιμά να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ... Δεν θα ψηφίσει τους πλειστηριασμούς - ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία την Τρίτη στο Περιστέρι για τον 19χρονο Θανάση…

Πορεία την Τρίτη στο Περιστέρι για τον 19χρονο Θανάση...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr