• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρώνε σπίτια με δικαιολογίες υπέρ αδυνάτων

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Τρώνε σπίτια με δικαιολογίες υπέρ αδυνάτων
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Με το παραπλανητικό επιχείρημα περί προστασίας των οικονομικά αδυνάτων, η κυβέρνηση στοχοποιεί και στο μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας τη μεσαία τάξη, που
βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αφανισμό της, σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος των μέτρων των Μνημονίων εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νέα διάταξη και όχι να παρατείνει την ισχύουσα που προστατεύει την πρώτη κατοικία ώς 200.000 ευρώ, για ακόμη ένα ή δύο έτη, όπως ζητά η αντιπολίτευση.

Πίσω ωστόσο από το ρεσιτάλ κοινωνικής ευαισθησίας και το ενδιαφέρον για τους ανέργους και τους πολυτέκνους, ο κ. Κεδίκογλου έδωσε χθες σαφείς κατευθύνσεις για το πού θα κινηθεί η κυβερνητική πρόταση.

Κριτήρια

Επί της ουσίας θα στοχεύσει τους πολλούς εξαιρώντας τους λίγους, καθώς με βάση τα κριτήρια που προγραμματίζεται να μπουν, η νέα διάταξη (κάτω από 200.000 ευρώ το πλαφόν, μείωση του ανεξόφλητου ποσού που σήμερα είναι επίσης 200.000 ευρώ και υπολογισμός όσων δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους) θα βγάλει από το καθεστώς προστασίας την πρώτη κατοικία και για τα μεσαία εισοδήματα, εκτός από τα υψηλά.

«Πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία του άνεργου, του πολύτεκνου. Από την άλλη πλευρά έχεις και αρκετούς κακοπληρωτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται και ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν. Θέλω να με ακούσετε. Απόλυτη προτεραιότητα έχει η προστασία των ευαίσθητων. Εκείνος ο οποίος μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει», είπε ο κ. Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1.

Στην εύλογη ερώτηση που δέχθηκε «τι θα γίνει με αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν και είναι οι πολλοί, αλλά δεν είναι άνεργοι;», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, για τα οποία είπε ότι θα καθορίσουν σε συνεργασία τα κριτήρια της νέας διάταξης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεδίκογλου χρησιμοποίησε το επιχείρημα που από χθες έγραψε η «Ε» ότι η κυβέρνηση θα ρίξει στο τραπέζι. Οτι, δηλαδή, με τη αγορά ακινήτων να έχει καταρρεύσει και τη στεγαστική πίστη να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, που ισχύει η τωρινή διάταξη, «για να μπορεί ένας νέος να πάρει στεγαστικό δάνειο».

Αντί για παράταση

Το επιχείρημα αυτό βεβαίως δεν περιλαμβάνει τη λύση που ζητεί η αντιπολίτευση αλλά και πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την παράταση της χρονικής διάρκειας της ισχύουσας διάταξης και όχι την κατάθεση και ψήφιση μιας νέας, η οποία επί της ουσίας θα ανοίγει ζήτημα μη προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για χιλιάδες ιδιοκτήτες – δανειολήπτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, που τάχθηκε χθες υπέρ της άρσης των πλειστηριασμών αλλά με… κοινωνικά κριτήρια, ενώ το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές της πλειοψηφίας να συναινέσουν στην πρότασή της, η οποία μετά τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου με την τρόικα θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο.

«Κάθε μέρα που περνάει προστίθεται και ένας υπουργός που ανοίγει διάπλατα το θέμα του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς προσωπικά είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της ζήτησε την παράταση της ισχύουσας διάταξης για ακόμη δύο χρόνια.

enet.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τουρκική έκθεση-σοκ: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική έκθεση-σοκ: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»

by Aris
12 ώρες ago
Η «Γαλάζια Πατρίδα» δείχνει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο; Ποια η σχέση του με τον χρόνο των ελληνικών εκλογών;
Slider

Η «Γαλάζια Πατρίδα» δείχνει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο; Ποια η σχέση του με τον χρόνο των ελληνικών εκλογών;

by admin
15 ώρες ago
«Εγώ πουλάω μόνο σε κυβερνήσεις και κράτη»
Slider

«Εγώ πουλάω μόνο σε κυβερνήσεις και κράτη»

by admin
1 ημέρα ago
ΣΟΚ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: H δήλωση Άδωνι και το κρυφό σχέδιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΚ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: H δήλωση Άδωνι και το κρυφό σχέδιο

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

7 ημέρες ago
Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

3 ημέρες ago
Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr