• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Υπήρξε μυστική συμμαχία του Πενταγώνου με τον Πούτιν και τον Άσαντ;

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στην πολιτική και το πλέον απίθανο είναι πιθανό. Έτσι δεν πρέπει να ξενίζουν τα όσα αποκαλύπτει κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος.

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος, Σέιμουρ Χερς, σε εκτεταμένο κείμενο που δημοσίευσε στο London Review of Books, υποστηρίζει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ουδέποτε πίστεψε στη δυνατότητα των αντικαθεστωτικών να φέρουν την αλλαγή στη Συρία και μάλιστα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί την επίσημη αμερικανική πολιτική, που είχε προφανώς χαραχθεί από τους υπόλοιπους πυλώνες εξουσίας στην Ουάσιγκτον (State Department, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας [NSC], κοινότητα πληροφοριών και Λευκός Οίκος).

Όπως υποστηρίζεται από τον Χερς, στόχος του Πενταγώνου ήταν πάντα μια μυστική συμμαχία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσαντ! Για την πληροφορία αυτή που ανατρέπει όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε, επικαλείται τη μαρτυρία μη κατονομαζόμενου πρώην ανώτατου αξιωματούχου του Μικτού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων!

Το καλοκαίρι του 2013, το Μικτό Επιτελείο των ΗΠΑ (Joint Chiefs) ανακάλυψε ότι η Τουρκία συνεργάστηκε με τα πρόγραμμα της CIA που αφορούσε στους αποκληθέντες ως «μετριοπαθείς» Σύρους αντάρτες, στο πλαίσιο του οποίου η Άγκυρα ακολούθησε τον δικό της δρόμο παραδίδοντας την αμερικανική βοήθεια σε αιμοσταγείς ισλαμιστές εξτρεμιστές, όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και το Μέτωπο Αλ Νούσρα!

Η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ απλώς ανακάλυψε δια των δικών της πηγών, ότι «μετριοπαθείς» αντάρτες απλώς δεν υπήρχαν, με την αντιπολίτευση στον Άσαντ να αποτελείται από επικίνδυνους ισλαμιστές εξτρεμιστές που είχαν τη δική τους ατζέντα, αφού πρώτα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο την αμερικανική εμπλοκή και βοήθεια.

Υπό το φως αυτών των «ανακαλύψεων», το πεντάγωνο αποφάσισε το φθινόπωρο του 2013 να ξεκινήσει την αποστολή διαβαθμισμένων πληροφοριών στο καθεστώς του Άσαντ, διαμέσου της Γερμανίας, του Ισραήλ και της ίδιας της Ρωσίας! Είχε προηγηθεί η αποστολή απαρχαιωμένων όπλων στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, σε μια ενέργεια σχεδιασμένη να πείσει τον Άσαντ για την καλή τους πρόθεση.

Το αντάλλαγμα που έλαβε είναι η δέσμευση της Χεζμπολάχ να μην επιτίθεται σε ισραηλινούς στόχους και να προχωρήσει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα Υψώματα του Γκολάν, να μην αντιδράσει στη ρωσική βοήθεια στην Συρία και τέλος, στη διενέργεια εκλογών μετά τη λήξη του εμφυλίου.

Η πολιτική αυτή φέρεται να έληξε με την αποστρατεία του προηγούμενου αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (Chairman of the Joint Chiefs), στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ. Το ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου πρέπει να καταγραφεί με σκοπό να επαληθευθεί ή να διαψευσθεί καθώς οι εξελίξεις θα προχωρούν και οι αποκαλύψεις θα γίνονται όλο και συχνότερες. Τα δεδομένα του προβλήματος, ωστόσο, είναι αρκετά απλά.

Το πρώτο είναι η συνήθης αντιπαλότητα του Πενταγώνου με τους προαναφερθέντες πυλώνες εξουσίας στο σύστημα παραγωγής πολιτικής στην Ουάσιγκτον. Το δεύτερο είναι η μετριοπαθής και «διπλωματική» φύση του προηγούμενου αρχηγού, στρατηγού Ντέμπσεϊ, ο οποίος ουκ ολίγες φορές προσπάθησε να μπλοκάρει κάθε λογής «γεράκια» να χρησιμοποιήσουν το στρατιωτικό εργαλείο, παγιδεύοντας τις ΗΠΑ σε έναν πολυετή πόλεμο που θα «στράγγιζε» τα ταμεία, σε μια εποχή που αναζητούνται κονδύλια για να υλοποιηθούν αναπτυξιακά – εξοπλιστικά προγράμματα που υποτίθεται θα οδηγήσουν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στον 21ο αιώνα.

Το τρίτο είναι η πολιτική να είχε εξασφαλίσει την έγκριση του ίδιου του Ομπάμα, ο οποίος φέρεται να εμπιστευόταν τον πολύπειρο και μετριοπαθή αρχηγό, σε αντίθεση με τη Χίλαρι Κλίντον… και αυτό σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο έρευνας στο προσεχές μέλλον.

Με βάση αυτά τα δεδομένα όμως, τα συμπεράσματα είναι δύο και μάλιστα αντιθετικά. Οι ισχυρισμοί του Σέιμουρ Χερς θα μπορούσαν να ισχύουν, με βάση τα προαναφερθέντα. Θα μπορούσαν όμως και να αποτελούν διαρροές, με στόχο να στρωθεί το χαλί για τη διευθέτηση που βρίσκεται υπό συζήτηση στο παρασκήνιο. Όλα δείχνουν ότι γνωρίζουμε σχετικά σύντομα.

http://www.lrb.co.uk/v38/n01/seymour-m-hersh/military-to-military

http://www.defence-point.gr/news/?p=143683

http://mignatiou.com/2015/12/ipirxe-mistiki-simmachia-amerikanikou-pentagonou-poutin-ke-asant/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας
Slider

Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας

by admin
3 ώρες ago
ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία
Slider

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία

by admin
5 ώρες ago
Βιολογικά Εργαστήρια, Δείγματα DNA & Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί η Μόσχα Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου
Slider

Βιολογικά Εργαστήρια, Δείγματα DNA & Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί η Μόσχα Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου

by admin
8 ώρες ago
Ρώσος σύμβουλος αποκαλύπτει την τρομερή επιχείρηση «Operation Unthinkable» που ετοιμάζει ο Πούτιν
Slider

Ρώσος σύμβουλος αποκαλύπτει την τρομερή επιχείρηση «Operation Unthinkable» που ετοιμάζει ο Πούτιν

by admin
9 ώρες ago
Next Post
ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΙΒΗΡΙΑ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!!

ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΙΒΗΡΙΑ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!!

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ … ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ‏

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ... ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ‏

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr