• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

O Ερντογάν στέλνει τελεσίγραφο στους Αμερικανούς: Διαλέξτε, εμάς ή τους Κούρδους;

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Θύμωσε πάλι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επίσκεψη Αμερικανών ανώτερων αξιωματούχων στη συριακή πόλη Κομπάνι, όπου είχαν συνάντηση με Κούρδους πολιτοφύλακες. Η πόλη ελέγχεται πλήρως από τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι έδωσαν σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είχαν βοήθεια από την Τουρκία.

Έτσι ο Τούρκος νεοσουλτάνος αποφάσισε να πιέσει τις ΗΠΑ καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να επιλέξει τους Κούρδους «τρομοκράτες» ή την Τουρκία. Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον είχε με διάφορους τρόπους βοηθήσει τους Κούρδους της Συρίας όταν το Κομπάνι κινδύνευε από τους τζιχαντιστές.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια αμερικανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον ειδικό απεσταλμένο του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ Μπρετ Μακ Γκουργκ, πριν λίγες ημέρες, συναντήθηκε με μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που ελέγχει, μεταξύ άλλων περιοχών και το Κομπάνι.

Η συνάντηση έγινε μετά την εξαίρεση της πολιτικής οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας PYD από τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης για την ειρήνευση στην Συρία. Η Τουρκία είχε δηλώσει πως θα μποϋκοτάριζε τις συνομιλίες αν μετείχε σε αυτές το PYD. Οι Αμερικανοί ήθελαν τους Κούρδους να λάβουν μέρος, όπως και οι Ρώσοι, αλλά αποφάσισαν να έρθουν σε συνεννόηση με τα στελέχη του PYD για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

24088910902_cecd47309b

Special Presidential Envoy for the Global Coalition to Counter ISIL Brett McGurk. [State Department photo/ Public Domain]

«Επισκέφθηκε το Κομπάνι και του δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον ένα, λεγόμενο, στρατηγό του YPG;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν ενώπιον των δημοσιογράφων, επιστρέφοντας από τη Λατινική Αμερική. «Πως μπορούμε να σας εμπιστευτούμε;», τόνισε, αναφερόμενος στους Αμερικανούς. «Ποιος είναι ο εταίρος σας, εγώ ή οι τρομοκράτες στο Κομπάνι;», έθεσε το ρητορικό ερώτημα.

Η Άγκυρα θεωρεί πως το PYD και το YPG σχετίζονται με το παράνομο, στην Τουρκία, ΡΚΚ, ενώ οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης κατηγορούν τους Κούρδους ότι είναι κοντά στο συριακό καθεστώς.

Όμως ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός που μάχεται κατά του ΙΚ συνεργάζεται στενά με το YPG από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Φυσικά αυτό ενοχλεί τον Ερντογάν, ο οποίος παρουσιάστηκε έξω φρενών ενώπιον των δημοσιογράφων. «Δέχεστε ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση; Τότε γιατί δεν χαρακτηρίζετε και το PYD και το YPG ως τρομοκρατικές οργανώσεις επίσης; », αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, που έβγαζε …καπνούς.

Οι Τούρκοι τρέμουν στην ιδέα της δημιουργίας αυτόνομης κουρδικής οντότητας στην Συρία, θεωρώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει ανάλογα αιτήματα των Κούρδων της Τουρκίας.
mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Απόρρητα σχέδια σοκ: Που θα χτυπήσουν οι Αμερικανοί σε σενάριο εισβολής στο Ιράν – Στόχος… το «στρατηγικό μάτι» στο Hormuz
Slider

Απόρρητα σχέδια σοκ: Που θα χτυπήσουν οι Αμερικανοί σε σενάριο εισβολής στο Ιράν – Στόχος… το «στρατηγικό μάτι» στο Hormuz

by admin
32 λεπτά ago
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ στο ΙΡΑΝ; Η «ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ» που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τον ΠΛΑΝΗΤΗ
Slider

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ στο ΙΡΑΝ; Η «ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ» που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τον ΠΛΑΝΗΤΗ

by admin
2 ώρες ago
Πανεθνικό «Όχι» στα Data Centers:  Από την Αλάσκα ως τη Φλόριντα: Η εξέγερση των πολιτών που φρενάρει την ψηφιακή «πρόοδο»
ΔΙΕΘΝΗ

Πανεθνικό «Όχι» στα Data Centers: Από την Αλάσκα ως τη Φλόριντα: Η εξέγερση των πολιτών που φρενάρει την ψηφιακή «πρόοδο»

by admin
3 ώρες ago
SOS – Σε 36 μήνες Ολοκληρώνεται η Τεχνολογία που σπάει τους Κωδικούς όλων των Πυρηνικών Όπλων ! – Η Αντίστροφη Μέτρηση έχει Αρχίσει…
ΔΙΕΘΝΗ

SOS – Σε 36 μήνες Ολοκληρώνεται η Τεχνολογία που σπάει τους Κωδικούς όλων των Πυρηνικών Όπλων ! – Η Αντίστροφη Μέτρηση έχει Αρχίσει…

by admin
4 ώρες ago
Next Post
[Έκτακτη-Είδηση]- Τώρα!!! Πρωινές αεροπορικές επιδρομές των [SU-34] στην Βόρεια Συρία!!!

[Έκτακτη-Είδηση]- Τώρα!!! Πρωινές αεροπορικές επιδρομές των [SU-34] στην Βόρεια Συρία!!!

ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ … Οι Έλληνες επαναστατούν

ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ... Οι Έλληνες επαναστατούν

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr