• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πόσα άραγε θα κοστίσει; Συμφωνία για το Προσφυγικό μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Η Ε.Ε. είναι κοντά σε μια σημαντική συμφωνία με την Άγκυρα που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα στην σκλήρυνση της στάσης του μπλοκ απέναντι στις ροές ανθρώπων που καταφθάνουν στα εδάφη του».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times και σημειώνει:

Μετά από εβδομάδες διπλωματικών πιέσεων από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έστειλε σήμα σε κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεις την Πέμπτη ότι η Άγκυρα θα αποδεχθεί τις επαναπροωθήσεις μη Σύρων και θα κλιμακώσει τις δράσεις κατά των διακινητών.

Αν και η συμφωνία δεν είναι οριστική και η εφαρμογή της θα είναι δύσκολη, μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής που αναζητείται εδώ και καιρό στην μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης, δίνοντας νέα δυναμική σε μια στρατηγική που έχει αποτύχει να περιορίσει τις ροές ανθρώπων που διασχίζουν το Αιγαίο.

Δύο διπλωμάτες με γνώση των συζητήσεων της Πέμπτης ανέφεραν ότι η Τουρκία συμφώνησε επίσης να δέχεται και όλους τους μετανάστες που διασώζονται σε διεθνή ύδατα από το ΝΑΤΟ, ένα ευαίσθητο ζήτημα που είχε καθυστερήσει την πρόοδο στην επιχείρηση.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση ότι οι πόρτες της Ευρώπης είναι κλειστές για όσους δεν δικαιούνται άσυλο: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους δυνητικούς παράνομους οικονομικούς μετανάστες από όπου και αν προέρχεστε: μην έρθετε στην Ευρώπη».

Για να δώσει βαρύτητα στην προειδοποίηση αυτή, η Ευρώπη πρέπει να ξαναβάλει μπροστά το σύστημα επαναπροώθησης των μεταναστών που δεν έχουν προοπτική να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Περίπου 2.000 άνθρωποι την ημέρα φτάνουν στα ελληνικά νησιά, από τους οποίους οι μισοί είναι Σύροι. Συνολικά, 1,2 εκατομμύρια μετανάστες έφτασαν σε χώρες της Ε.Ε. πέρυσι από την θάλασσα.

Στην ευαίσθητη τριμερή συνάντηση στην Άγκυρα συμμετείχαν οι κ. Νταβούτογλου, Τουσκ και ο Φρανκ Τίμερμανς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι πιστεύει πως θα είναι σε θέση να «ανακοινώσει την επίτευξη προόδου στην επαναπροώθηση».

«Για πολλούς στην Ευρώπη, η πιο πολλά υποσχόμενη μέθοδος φαίνεται να είναι ένας γρήγορος και εκτεταμένος μηχανισμός επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα» σημείωσε. «Θα παρέλυε το δίκτυα των διακινητών» σημείωσε.

Νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υποστήριξε πως μια τέτοια συμφωνία «είναι το ελάχιστο αποτέλεσμα» που μπορεί να αναμένει κανείς από την Σύνοδο ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία την Δευτέρα. «Το λιγότερο που ελπίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε είναι η επιτάχυνση της επαναπροώθησης των υπηκόων τρίτων χωρών και των οικονομικών μεταναστών» είπε ο κ. Ρούτε.

Απηχώντας την πιο σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει το Βερολίνο, ο Ολλανδός πρωθυπουργός ζήτησε ακόμα από την Τουρκία να μειώσει «σημαντικά» τις ροές ανθρώπων προτού η Ε.Ε. υπογράψει μια συμφωνία για την μεταφορά προσφύγων κατευθείαν από την Τουρκία στο μπλοκ. «Πρέπει να τις φέρουμε πάλι σε σημείο από το οποίο να μπορώ να δω το μηδέν» είπε ο κ. Ρούτε στους Financial Times.

Η Αγκυρα δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί μια απότομη μείωση των ροών και θέλει η Ευρώπη να δεχτεί τους Σύρους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία για να αποτραπεί το επικίνδυνο ταξίδι στην Ελλάδα. Ο Νταβούτογλου την Πέμπτη δήλωσε ότι «είναι λάθος να αφήσουμε την προσφυγική κρίση μόνο στους ώμους της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Οποιαδήποτε τέτοιας μεγάλης κλίμακας προσφορά επανεγκατάστασης αναμένεται να κλείσει διμερώς με την Αγκελα Μέρκελ η οποία θα συναντηθεί με τον Νταβούτογλου την Κυριακή. Το Βερολίνο φλέρταρε με την ιδέα να συνδυάσει μέρος της όποιας μείωσης της παράνομης μετανάστευσης –μια υπόσχεση που θα μπορούσε να αφορά εκατοντάδες ή χιλιάδες- αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα κόλλησαν. Ορισμένοι διπλωμάτες περιμένουν επίσης ότι η Αγκυρα θα πιέσει για επιπρόσθετα δικαιώματα βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ο Τουσκ θα δει τον Ερντογαν την Παρασκευή. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει υιοθετήσει μια «ήρεμη» (cool) στάση στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, δημιουργώντας υποψίες στις Βρυξέλλες ότι μπορεί να καθυστερεί το χτύπημα στα κυκλώματα διακινητών.

Πάνω από 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους. Αλλά με σχεδόν κλειστά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ έχει προκύψει μια πιθανά επικίνδυνη συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών στα βόρεια της χώρας, δημιουργώντας ανησυχίες ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα της Ευρώπης.

Αν και η Τουρκία έχει συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, έχει σπάνια χρησιμοποιηθεί στην 14χρονη ιστορία της. Σχεδόν 300 μετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα.

WWW.FT.COM – http://www.ft.com/cms/s/0/217ca17a-e128-11e5-8d9b-e88a2a889797.html
mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κρυφή απειλή από τη «Μεγάλη Τριάδα» και το ισλαμικό ΝΑΤΟ – Πανικός σε Ισραήλ, ΗΠΑ – Τι σημαίνει για Ελλάδα
Slider

Κρυφή απειλή από τη «Μεγάλη Τριάδα» και το ισλαμικό ΝΑΤΟ – Πανικός σε Ισραήλ, ΗΠΑ – Τι σημαίνει για Ελλάδα

by admin
3 ώρες ago
Γιατί μισούν τη Ρωσία; Η αποκάλυψη Tucker Carlson που σοκάρει τη Δύση
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί μισούν τη Ρωσία; Η αποκάλυψη Tucker Carlson που σοκάρει τη Δύση

by admin
3 ώρες ago
ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ
Slider

ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

by admin
6 ώρες ago
Ασύλληπτο… χτύπησαν την καρδιά της Wall Street – Χάκερς άδειασαν λογαριασμούς στους γίγαντες Blackstone, KKR, Moody’s, κύμα αυτοκτονιών
ΔΙΕΘΝΗ

Ασύλληπτο… χτύπησαν την καρδιά της Wall Street – Χάκερς άδειασαν λογαριασμούς στους γίγαντες Blackstone, KKR, Moody’s, κύμα αυτοκτονιών

by admin
6 ώρες ago
Next Post
New York Times: Οι ΗΠΑ στρώνουν το χαλί για να γίνει η Μέρκελ η νέα γ.γ. του ΟΗΕ

New York Times: Οι ΗΠΑ στρώνουν το χαλί για να γίνει η Μέρκελ η νέα γ.γ. του ΟΗΕ

Η μάζωξη των ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ !

Η μάζωξη των ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ !

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr