• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Θερμό» αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-Ισραήλ: Άνοιξαν πυρ τα ρωσικά Su-30 SM

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μετά την αερομαχία μεταξύ δύο Su-30 της RuAF με τέσσερα ισραηλινά F-16 που έλαβε χώρα πάνω από την ρωσική βάση του Hmeimim στην Συρία τα οποία ερχόντουσαν από την Μεσόγειο και πέταξαν πάνω από την Λαττάκεια έρχεται σήμερα ο ισραηλινός Τύπος να αποκαλύψει (χωρίς όμως ακριβείς τοποθεσίες και ημερομηνίες) ότι ήδη σε δύο περιπτώσεις ρωσικά μαχητικά έχουν ανοίξει πυρ κατά ισραηλινών μαχητικών χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν επλήγησαν από τα ρωσικά πυρά.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο διοικητής της ισραηλινής Αεροπορίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ΥΠΑΜ και Ρώσους Επιτελείς προς συζήτηση αυτών των ατυχημάτων.
Η χθεσινή συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin έγινε υπό την “σκιά” αυτών των περιστατικών
Το θέμα αυτό το είχε θίξει και ο Ισραηλινός πρόεδρος Reuven Rivlin όταν επισκέφθηκε την Μόσχα στις 15 Μαρτίου αλλά ο Ρώοσος πρόεδρος Β.Πούτιν του είχε αναφέρει τότε ότι ήταν η πρώτη φορά που το άκουσε.
Μετά την συνάντηση των δύο προέδρων ένα ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε ένα ισραηλινό για “άγνωστους λόγους” όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί. Η “συνάντηση” έλαβε χώρα στις ακτές τις Μεσογείου σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 10 TV.
Δε υπήρξε επαφή των δύο μαχητικών και το ισραηλινό συνέχισε την πτήση του.
“Ήρθα εδώ με μόνο σκοπό να ισχυροποιήσω την τον συντονισμό ασφαλείας μεταξύ μας ώστε να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, δυστυχήματα και αχρείαστες αντιπαραθέσεις” δήλωσε ο
Netanyahu κατά την τρίωρη συνάντησή του με τον Β.Πούτιν η οποία επικεντρώθηκε στην κατάσταση στη Συρία και ειδικότερα στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ο Β.Πούτιν είπε στον Netanyahu ότι είναι χαρούμενος ότι οι δύο χώρες έχουν συχνές επαφές στο υψηλότερο επίπεδο και σημείωσε ότι η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ Μόσχας και Ιερουσαλήμ ήταν αναγκαία λόγω της περίπλοκης κατάστασης στην περιοχή.
“Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο αρχηγός της ισραηλινή Αερπορίας Amir Eshel και ο στρατιωτικός Γραμματέας μου στρατηγός Eliezer Toledano, θα έχουν μια ειδικής σημασίας συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΑΜ και αρκετούς από τους Επιτελεις του. Θα συζητήσουν λεπτομερώς και αποτελεσματικά τον συντονισμό μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών και άλλα ζητήματα που προσφάτως δημιουργήθηκαν” είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
“Είναι σημαντικό αυτό γιατί πρέπει να διατηρηθεί η ελευθερία δράσης της IDF και της Αεροπορίας σε μέρη που είναι πολύ σημαντικά για την δική μας ασφάλεια και νομίζω ότι αυτό επετεύχθη”
Είναι σαφές ότι τα ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο με σκοπό των βομβαρδισμό κάποιων συριακών θέσεων όπως έκανε η ισραηλινή Αεροπορία ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με βάση τις επιταγές των ισραηλινών συμφερόντων επιδιώκοντας προφανώς να χτυπηθούν και μονάδες της Χεζμπολάχ που πολεμούν στην Συρία κατά των ισλαμιστών.
Η RuAF δεν το επιτρέπει αυτό απογειώνοντας αμέσως τα μαχητικά αεροπορικής υπεροχής Su-30 SM καθώς ακόμα και η Χεζμπολάχ είναι σύμμαχος στους ρωσικούς σχεδιασμούς στην Συρία.
Ένας ακόμα λόγος πάντως είναι ότι οι Ρώσοι δεν επιθυμούν οι Ισραηλινοί να “διαρρέουν” πληροφόρηση για τις θέσεις των μαχητικών τους και των επιθετικών ελικοπτέρων τους αλλά και για τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών στην Συρία.
Οι Ισραηλινοί γενικώς δεν ακολουθούν αυτή την τακτική, όσες πληροφορίες μαζέυουν τις συγκεντρώνουν για ιδία χρήση, όμως μια “τυχαία διαρροή” μπορεί να καταλήξει σε επίσης “τυχαία πληροφόρηση” συνεργαζόμενων ισλαμιστικων οργανώσεων με την Δύση (από το ISIS και την Αλ Νούσρα μέχρι και την Jays-Al-Islam) με αποτέλεσμα να έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως και να αποφύγουν την όποια ρωσική αεροπορική επίθεση.
Ακόμα και οι θέσεις των συριακών στρατευμάτων, των μονάδων της Χεζμπολάχ, των Σιιτών Ιρακινών παραστρατιωτικών, των Ιρανών αλεξιπτωτιστών της 65ης Ταξιαρχίας και των Ρώσων Spetsnaz θα μπορούσαν να φανερωθούν σε πραγματικό χρόνο σε αυτούς που δεν πρέπει να το γνωρίζουν.
Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν επιθυμούν να υπαρχει ξένη παρουσία στον χώρο επιχειρήσεών τους.

ΠΗΓΗ

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σφαγή στο Λονδίνο… Καταρρέει ο Starmer, έρχεται ο Burnham – Η μονομαχία που διαλύει τους Εργατικούς
Slider

Σφαγή στο Λονδίνο… Καταρρέει ο Starmer, έρχεται ο Burnham – Η μονομαχία που διαλύει τους Εργατικούς

by admin
14 λεπτά ago
Φίλμιχ: Ο ήρωας της αλήθειας που σαπίζει σε γερμανική φυλακή
Slider

Φίλμιχ: Ο ήρωας της αλήθειας που σαπίζει σε γερμανική φυλακή

by admin
23 λεπτά ago
Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ώρες ago
Γερουσιαστής Lindsey Graham Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα αποτύχουν και ο Τrump θα καταλάβει το Στενό του Hormuz με τη βία
Slider

Γερουσιαστής Lindsey Graham Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα αποτύχουν και ο Τrump θα καταλάβει το Στενό του Hormuz με τη βία

by admin
5 ώρες ago
Next Post
«ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP: «Δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε νόμους υπό αίρεση»

«ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP: «Δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε νόμους υπό αίρεση»

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Εάν ξαναδούμε αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στα σύνορα μας θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα» !!

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Εάν ξαναδούμε αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στα σύνορα μας θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα» !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr