Γιγαντώνεται όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα στην Ειδομένη μετά και τους 11.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που έστειλαν πίσω τα Σκόπια.
Αυτό διέλυσε τις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι κάποια στιγμή θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα.
Πλέον λόγω της ολοένα αυξανόμενης απελπισίας οι πρόσφυγες με την υποκίνηση των ΜΚΟ και των ξένων πρακτόρων που δρουν στην περιοχή θα προβαίνουν συνεχώς σε επεισόδια.
Αυτή τη φορά περίπου 300 άτομα-πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες- συγκρούστηκαν με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ επιχειρώντας να μετακινήσουν ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τους αστυνομικούς.
Οι τελευταίοι αντέδρασαν με χρήση χημικών, διαλύοντας προσωρινά την ομάδα των προσφύγων.
Στη συνέχεια όμως, τα 300 αυτά άτομα επανήλθαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ οι πρόσφυγες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων στην Ειδομένη και διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ αποχώρησε προσωρινά η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Δείτε αναλυτικά στο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ τι έγινε.




















Las cargas y el fuego siguen en #Idomeni
Personas desesperadas e indignadas con esta #VergUEnza pic.twitter.com/PvNrpbZOwm— Edith Pérez Alonso (@lapepitadsandia) 18 Μαΐου 2016
— Jeanne Carstensen (@jcarstensen) 18 Μαΐου 2016
— Jeanne Carstensen (@jcarstensen) 18 Μαΐου 2016
El vídeo de las cargas ahora en #Idomeni. Vídeo de @marcgf75 @UNDKRefugees #RefugeesGr pic.twitter.com/iFHggdd1sa
— Fotomovimiento (@Fotomovimiento) 18 Μαΐου 2016
#Idomeni: Refugiados en shock se desmayan ante el hostigamiento gubernamental y la represión policial. pic.twitter.com/NpdzuoNXoA
— Revolución Real Ya (@RRYrevolucion) 18 Μαΐου 2016
pentapostagma.gr






