• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Γάλα Γερμανίας και φασόλια… Καναδά σε άπορους

10 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ρεπορτάζ: Μαρία Ριτζαλέου
Επισιτιστική βοήθεια με…γάλα από την Γερμανία, μήλα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φασόλια από τον…
Καναδά παίρνουν άποροι και άστεγοι σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι και  «η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας», όπως είχε εξαγγελθεί.

Επισιτιστική βοήθεια με…γάλα από την Γερμανία, μήλα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φασόλια από τον…Καναδά παίρνουν άποροι και άστεγοι σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι και  «η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας», όπως είχε εξαγγελθεί.

Ο δήμαρχος Δωδώνης Ιωαννίνων, Χρήστος Ντακαλέτσης και εργαζόμενοι στο δήμο έμειναν άφωνοι όταν άνοιξαν τις κούτες με την επισιτιστική βοήθεια και είδαν ότι μέρος των τροφίμων, που στάλθηκαν μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) ήταν εισαγόμενα.
«Είναι προκλητικό σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας να μην ενισχύονται οι τοπικές επιχειρήσεις και κατ΄επέκταση η ελληνική οικονομία. Ειδικά για το γάλα, θεωρώ απαράδεκτο να μην μοιράζεται ελληνικό γάλα και να μην στηρίζονται οι Έλληνες κτηνοτρόφοι που τόσο υποφέρουν από τις πολύ χαμηλές τιμές που δίνουν οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Και ειδικά, εδώ, στην Ήπειρο, έχουμε αρκετό γάλα», είπε ο κ. Ντακαλέτσης στο *Έθνος*, προσθέτοντας ότι «αυτό που γίνεται είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό».

Το πρόγραμμα επισιτισμού αποτελείται από συμπράξεις δήμων και άλλων φορέων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, ενώ την ευθύνη υλοποίησής του έχει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
«Στην τελευταία παραλαβή διαπιστώσαμε ότι μέρος των τροφίμων ήταν εισαγόμενα και αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Ειδικά μάλιστα όταν κατά την παρουσίαση του προγράμματος είχε γίνει γνωστό πως στόχος του είναι αφενός η στήριξη ευπαθών ομάδων, αφετέρου όμως η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Με την συγκεκριμένη επιλογή ουσιαστικά, τα κοινοτικά χρήματα επιστρέφουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης, προσθέτοντας ότι στο δήμο Δωδώνης η επισιτιστική βοήθεια διανέμεται σε 187 δικαιούχους.

Με έγγραφο που έστειλε η δημοτική αρχή Δωδώνης προς την ΚΕΔΕ ανέφερε μια σειρά από προβλήματα για την διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, ανάμεσά τους και αυτό με τα εισαγόμενα προϊόντα.

«Το θεωρούμε μείζονος σημασίας, καθώς άποψή μας είναι ότι προέχει η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων», σημείωσε η αντιδήμαρχος, Δωδώνης, Μυρτώ Δημακοπούλου.
Το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» παρέχει βοήθεια σε άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με εταίρους συνήθως τους δήμους, αλλά επίσης της μητροπόλεις, συλλόγους, ΜΚΟ, κ.ά.

Η βοήθεια περιλαμβάνει τρόφιμα -γάλα μακράς διάρκειας, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λαχανικά και φρούτα-, είδη οικιακής χρήσης –απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, καθαριστικά,-, ατομικής υγιεινής -οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα-, βρεφικά είδη –πάνες, μωρομάντηλα-, αλλά και κρέας, πουλερικά, λάδι.

Ο Δήμος Δωδώνης μεταφέρει με δικά του οχήματα τα προϊόντα στις απομακρυσμένες περιοχές και τα μοιράζει στους άπορους και ηλικιωμένους δημότες. «Το πρόβλημα είναι πως δεν έρχονται όλα τα είδη μαζί και χρειάζεται να κάνουμε τακτικά δρομολόγια. Την μια μέρα έρχεται το κρέας, που πρέπει αμέσως να μοιραστεί, άλλη μέρα έρχονται τα φρούτα, άλλη τα βρεφικά είδη. Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός σε αυτό το κομμάτι από τις κεντρικές υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Ντακαλέτσης.

Πηγή
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: “Κινδύνεψε η ζωή μου”
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: “Κινδύνεψε η ζωή μου”

by admin
12 ώρες ago
Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα
Slider

Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα

by admin
24 ώρες ago
Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
4 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Ο Πούτιν δημιουργεί προσωπικό υπέρ-στρατό με «άδεια» να κάνει ό,τι θέλει!

Ο Πούτιν δημιουργεί προσωπικό υπέρ-στρατό με «άδεια» να κάνει ό,τι θέλει!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ! Αρχιμανδρίτης ασελγούσε σε 5χρονο μέσα στο Μοναστήρι

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ! Αρχιμανδρίτης ασελγούσε σε 5χρονο μέσα στο Μοναστήρι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr