• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Ακόμα και εκλογές μπορεί να φέρει ένας κακός χειρισμός στο «Σκοπιανό»

13 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
3
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ασκήσεις επί χάρτου κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη πολιτική ή τεχνητή κρίση που τυχόν προκύψει με αφορμή το «Σκοπιανό».
Ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μελετά αυτό το ενδεχόμενο,
είναι μία ενδεχόμενη πίεση που μπορεί να ασκηθεί σε διπλωματικό ή στρατιωτικό επίπεδο, ώστε να καμφθεί η θέση της Ελλάδας έναντι των Σκοπίων.

Σε μία τέτοια περίπτωση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να φέρει τα πράγματα προ τετελεσμένων, ζητώντας ακόμα και την λαϊκή ετυμηγορία, επικαλούμενος το άρθρο 51 του Συντάγματος, δηλαδή να οδηγηθούμε σε εκλογές!

Οι πολιτικοί αναλυτές εξηγούν, ότι η λύση των εκλογών θα αποτελούσε μία ύστατη προσπάθεια ηρωικής εξόδου του κ. Σαμαρά , σε περίπτωση που ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν καταφέρει να ανταποκριθεί εντελώς στους απαιτούμενους πολιτικούς χειρισμούς σε αυτό το εθνικό θέμα, σε διμερές επίπεδο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ.

Εν ολίγοις, η πίεση που ασκείται και αναμένεται να ασκηθεί τους προσεχείς μήνες από έξω πάνω σε αυτό το ζήτημα σε συνδυασμό με μία άπειρη και πολύ …χαλαρή από πλευράς ενδιαφέροντος και αντανακλαστικών αντιμετώπιση από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. ενδέχεται να οδηγήσει σε τραγικά για τη χώρα τετελεσμένα και ίσως στην οριστική ρήξη της κυβερνητικής συμμαχίας, η οποία δεν παύει στιγμή να είναι εύθραυστη…

Προσωρινή «ανάσα» από το ΝΑΤΟ χάρη στον Κώστα Καραμανλή
Τη θέση του ΝΑΤΟ, ότι η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στη Συμμαχία αφού πρώτα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε ο βοηθός του Γ.Γ. της Συμμαχίας, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας Ντίρκ Μπρένγκελμαν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση από το Βουκουρέστι (το ιστορικό Βέτο Κώστα Καραμανλή) η οποία επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο σχετικά με τη φιλοδοξία της ΠΓΔΜ να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Από τη μεριά του, υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι ανέφερε ότι η χώρα του «πληρώνει υπερβολικά μεγάλο τίμημα εξαιτίας ορισμένου βαθμού έλλειψης ενδιαφέροντος της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, σε συνθήκες στις οποίες η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (όπως αποκάλεσε την χώρα του) παρεμποδίζεται στη νατοϊκή ενταξιακή πορεία της και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε».

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Πόποσκι ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη επιστολή του Νίκολα Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι η χώρα του ευελπιστεί σε «θετική αντίδραση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Γκρούεφσκι απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον κ.Σαμαρά, στην οποία προτείνει τη σύσταση ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, στις οποίες θα συμμετέχουν ενδεχομένως και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και οι οποίες, μέσω εντατικών διαβουλεύσεων με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα αναζητήσουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στην επιστολή αυτή, ζητά από την Ελλάδα να υποστηρίξει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, και να καταστεί εταίρος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου έχει προωθήσει αρμοδίως την επιστολή αυτή στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, όμως μέχρι στιγμής …δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη και τηρείται «σιγή ασυρμάτου».

Ακόμα και οι χαρτογράφοι του Μεσαίωνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υπέρ μας
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που χαρτογραφήθηκε η Μακεδονία από εποχή σε εποχή, με κριτήρια γεωγραφικά και ιστορικά, αποτυπώνοντας τις παρατηρήσεις και στοιχεία των εκάστοτε χαρτογράφων.

Χάρτες που κατασκευάστηκαν στο Άμστερνταμ, στο Παρίσι, τη Ρώμη, το Λονδίνο, την Βασιλεία, τη Λυών, τη Βενετία και τη Νυρεμβέργη, μαρτυρούν την διεύρυνση αυτής της δραστηριότητας στην Ευρώπη εκείνων των εποχών.

Παρατηρώντας τους διάφορους χάρτες της πλούσιας συλλογής του ΜΙΕΤ-κληροδότημα του συλλέκτη Βίκτωρα Μελά προ δεκαετίας-διαπιστώνεται ο ρόλος των χαρτών σαν σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία, αλλά και τεκμήρια συνειδήσεων της κοινωνίας στην οποία ανήκαν οι χαρτογράφοι.
Βλέπουμε ότι σε κάποιους χάρτες, η Μακεδονία αναγράφεται ως Alexandri Patria Ilustris Graecia, ενώ σε άλλους εμφανίζονται αναπαραστάσεις Μακεδονικών πόλεων με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά.
Ανάμεσά τους, υπάρχει και αποτύπωση του 1ου μ. Χ αιώνα, ο Πευτιγκεριανός Πίνακας που κατασκευάστηκε το 1265μ.Χ, χάθηκε και όταν ξαναβρέθηκε, ανέλαβε ο Ορτέλιος την έκδοσή του. Σήμερα αυτός ο πίνακας βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι όσο και να ψάξει κανείς από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα, ουδείς και ουδέποτε αμφισβήτησε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ουδέποτε τη συμπεριέλαβε σε χάρτες που αφορούσαν την Παιονία ή την Δαρδανία, δηλαδή τα σημερινά Σκόπια…
Εξίσου ουδέποτε όμως η ελληνική εξωτερική πολιτική ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα, παρά άφησε μία επαρχία του Τίτο που έζησε στα ιμπεριαλιστικά ψέματά του, να πιστεύει ότι έχει σχέση με έναν τόπο και με πρόσωπα που δεν της ανήκουν!

Άφησαν μία χώρα, που δεν είχε επιχειρήματα παρά μόνο μία κιτς πλατεία κακέκτυπο της Ντίσνεϋλαντ με πρόσφατα και κακόγουστα αγάλματα-καρικατούρες, να φαντασιώνεται και να διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα από λαούς που προηγήθηκαν 5.000 έτη πριν την εμφάνιση των Σλάβων στην περιοχή! Αυτή είναι η επιτυχία της μεταπολιτευτικής εξωτερικής πολιτικής, ανάμεσα στα υπόλοιπα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης…

ΠΗΓΗ

Σχετικό Θέμα

Θα ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας μας ο Ευάγγελος Βουβουζέλος!

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!
ΕΘΝΙΚΑ

Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!

by admin
19 ώρες ago
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία
ΕΘΝΙΚΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

by admin
20 ώρες ago
Πάλι Patriot ζητάει η Ουκρανία από την Ελλάδα
Slider

Πάλι Patriot ζητάει η Ουκρανία από την Ελλάδα

by admin
21 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας και η πιθανή ρωσική εμπλοκή ως μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση.
ΕΘΝΙΚΑ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας και η πιθανή ρωσική εμπλοκή ως μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση.

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΗΤΗ !!! ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΗΤΗ !!! ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ …. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ … ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ .‏

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ .... ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ... ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ .‏

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr