• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Σφάζονται» Ρώμη και Βερολίνο: Προσπάθεια της Ιταλίας να αποτρέψει κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
ECONOMIST: «ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ – 200 ΔΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ»
Σφάζονται Ρώμη και Βερολίνο με τον Μ.Ρέντσι να προσπαθεί να αποτρέψει κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων. Το Νο1 οικονομικό πρόβλημα του πλανήτη λέγεται Ιταλία και συγκεκριμένα ιταλικές τράπεζες. Η Ρώμη είναι σε απόγνωση και προσπαθεί με κάθε μέσον να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.
Οι συζητήσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακεφαλαιοποίηση της Banca Monte dei Paschi di Siena, της αρχαιότερης τράπεζας του κόσμου και άλλων τραπεζών της χώρας έχουν κολλήσει στο αν οι πιστωτές τους πρέπει να υποστούν ζημιές στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χρήματα των φορολογουμένων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ιταλία προκρίνει ένα σχέδιο προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ για την εξυγίανση των τραπεζών, οι οποίοι επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να χρηματοδοτούν τις τράπεζες, όταν αυτές παρουσιάζουν κεφαλαιακά κενά στα stress tests.
Η Ρώμη υποστηρίζει ότι με βάση το σενάριο αυτό θα έπρεπε να υπάρχει πολύ μικρό ή καθόλου κόστος για τους κατόχους ομολόγων, επειδή οι κανόνες δεν επιβάλλουν τον επιμερισμό του βάρους για την εξυγίανση των τραπεζών, όταν οι ζημιές τους είναι υποθετικές. Η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως έχουν ακόμη απόσταση να καλύψουν για να καταλήξουν σε συμφωνία, επειδή ερμηνεύουν διαφορετικά τους κανόνες. Εάν το σχέδιο της Ιταλίας εγκριθεί, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για άλλες τράπεζες.
Με τις ιταλικές τράπεζες να έχουν κόκκινα δάνεια ύψους περίπου 360 δισ. ευρώ, η ιταλική κυβέρνηση βολιδοσκοπεί τις εποπτικές Αρχές για τους τρόπους, με τους οποίους θα ενισχύσει τις τράπεζές της, οι μετοχές των οποίων δέχονται νέο σφυροκόπημα μετά την ψήφο της Βρετανίας για έξοδό της από την ΕΕ.
Ο Πρόεδρος της Societe Generale και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, δήλωσε χθες ότι η τραπεζική κρίση της Ιταλίας θα μπορούσε να επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και ότι οι κανόνες που περιορίζουν την κρατική ενίσχυση στις τράπεζες πρέπει να επανεξετασθούν για να αποτραπεί μεγαλύτερη αναταραχή.
Σύμφωνα με το σχέδιο της Ρώμης, οι ιταλικές τράπεζες θα εκδώσουν μετοχές ή ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές και το κράτος θα συμφωνήσει να αγοράσει όσους από τους τίτλους αυτούς δεν πωληθούν (σε ιδιώτες), ενεργώντας ως δίχτυ ασφαλείας.
Η Ρώμη επιδιώκει μία ανακεφαλαιοποίηση, ύψους τουλάχιστον 5 δισ ευρώ, για την Paschi, προκειμένου αυτή να καλύψει τις ζημιές που θα υποστεί από το αίτημα της ΕΚΤ να μειώσει κατά 10 δις ευρώ το επίπεδο των κόκκινων δανείων της και να ενισχύσει την οικονομική της κατάσταση. Το σχέδιο θα έπρεπε ιδανικά να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε μία πηγή, προσθέτοντας ότι μία συμφωνία είναι απίθανη πριν τις 29 Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΕ.
Ένα λεωφορείο γράφει “Τράπεζα” και το μισό κρέμεται στην άκρη του γκρεμού. Στο τιμόνι είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Η φωτογραφία αυτή “κοσμεί” το άρθρο του Economist για την κατάσταση στην Ιταλία και στις τράπεζές της.
Όπως γράφει, οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο είναι πολύ νευρικοί. Και δεν είναι μόνο λόγω του Brexit. Είναι περισσότερο λόγω της Ιταλίας. Η Ιταλία, είναι η 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και μια από τις πιο αδύναμες. Χρέος, ανεργία και όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι λίγο καλύτερα από της Ελλάδας. Οι τράπεζες της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση.
Ο Economist γράφει: «Δεν εκπλήσσει κανέναν ότι οι επενδυτές “το έσκασαν”. Οι μετοχές, των μεγαλύτερων τραπεζών έχουν χάσει την μισή τους αξία από τον Απρίλιο και το ξεπούλημα συνεχίζεται μετά το Brexit. Η μεγαλύτερη ανησυχία ακούει στο όνομα Monte dei Paschi di Siena. Η αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου, επιχειρήθηκε πολλές φορές να σωθεί αλλά πλέον αξίζει μόλις το ένα δέκατο της λογιστικής αξίας της».
Τον περασμένο Νοέμβριο ένας μικροομολογιούχος αυτοκτόνησε όταν κουρεύτηκαν τα ομόλογα που είχε σε μια μικρή τράπεζα. Αν ξανασυμβεί αυτό οι αυτοκτονίες θα είναι περισσότερες αφού ομόλογα 200 δισ είναι στα χέρια μικροεπενδυτών!
Ο Economist δίνει δίκιο στον Ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε ότι η πίεση στις τράπεζες της χώρας του δεν θα σταματήσει αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Και αυτό δεν θα γίνει παρά μόνο αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση των τραπεζών από το κράτος. Αν οι Ιταλοί χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο ευρώ, το ευρώ θα πεθάνει.
«Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθούνται οι κανόνες κατά γράμμα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα οδηγηθούμε στην κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος. Έτσι, η σωστή κίνηση αυτή την στιγμή θα ήταν να επιτραπεί στην ιταλική τράπεζα να χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση των τραπεζών ως “μαξιλάρι” στις αδύναμες τράπεζες για να καταστείλει τους φόβους μιας συστημικής κρίσης. Μια τέτοια διάσωση θα πρέπει όμως να συνοδεύεται με όρους: το τραπεζικό σύστημα θα υποχρεωθεί σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων».
ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ!
Slider

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ!

by admin
3 ώρες ago
ΕΚΤΑΚΤΟ Απόπειρα δολοφονίας του Άσαντ από Ουκρανούς με drone!
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ Απόπειρα δολοφονίας του Άσαντ από Ουκρανούς με drone!

by admin
4 ώρες ago
Βρετανική βόμβα: Οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ουκρανία να χτυπήσει Μόσχα με 200 drones – «Ενθουσιασμένος ο Trump», οργή στη Ρωσία
Slider

Βρετανική βόμβα: Οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ουκρανία να χτυπήσει Μόσχα με 200 drones – «Ενθουσιασμένος ο Trump», οργή στη Ρωσία

by admin
4 ώρες ago
Η ταινία “Citizen Vigilante” αποκαλύπτει το ζήτημα της εγκληματικότητας των μεταναστών και προκαλεί οργή
ΔΙΕΘΝΗ

Η ταινία “Citizen Vigilante” αποκαλύπτει το ζήτημα της εγκληματικότητας των μεταναστών και προκαλεί οργή

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Κορυφώνεται η ένταση Ρωσίας – ΝΑΤΟ πριν την Σύνοδο Κορυφής

Κορυφώνεται η ένταση Ρωσίας - ΝΑΤΟ πριν την Σύνοδο Κορυφής

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ;

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr