• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μπαταχτσήδες οι Γερμανοί: Δεν έχουν δώσει ακόμα τα 1,2 δισ. ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

10 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ – ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΥΠΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Είναι φορές που αναρωτιέται κανείς σε τι σημείο εκβιασμού μπορούν να φτάσουν οι δανειστές μιας χώρας, με «μπροστάρη» τη Γερμανία, όταν, στο όνομα μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο της υπογραφής ενός επαχθούς Μνημονίου 3 αξιώνουν «γην και ύδωρ» από την ελληνική κυβέρνηση. Πόσο δε μάλλον, όταν το «φιλέτο» δεν είναι άλλο από τον Τουρισμό και ειδικότερα το ζήτημα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε ξένο «διαχειριστή» και μάλιστα με τίμημα πολύ κατώτερο από την πραγματική αξία τους.

Συνέντευξη στον Χρήστο Θ. Παναγόπουλο

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ένα θέμα που συστηματικά αποσιωπάται, αν και συνιστά κατάφωρη κατάχρηση και στυγνή εκμετάλλευση του δημοσίου συμφέροντος, ιδίως για τις τοπικές κοινωνίες, το Newsbomb.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλη Αλεβιζόπουλο.

Alevizopoulos

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος

Σε μια συνέντευξη – ποταμό, ο κ. Αλεβιζόπουλος καταγγέλλει ότι η γερμανική εταιρεία Fraport, στην οποία πρόκειται να παραχωρηθούν από το ελληνικό Δημόσιο τα περιφερειακά αεροδρόμια, δεν συνιστά έναν στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος «ευαγγελίζεται» την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το αντίθετο, μάλιστα.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η Fraport δεν έχει καταβάλει μέχρι στιγμής το τίμημα των 1,2 δισ. ευρώ στο Δημόσιο για την παραχώρηση των 14 αερολιμένων, καθώς παρουσιάζει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας. Μάλιστα, περιγράφει και μια χαρακτηριστική συνάντηση που είχε με ηγετικά στελέχη του γερμανικού ομίλου, πολλά από τα οποία είχαν διατελέσει κατά το παρελθόν υπουργοί στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει πληροφορία που είχε έρθει σε γνώση του Newsbomb.gr, βάσει της οποίας η έλλειψη ρευστότητας της συγκεκριμένης εταιρείας συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα που παρουσιάζουν στην παρούσα φάση οι γερμανικές τράπεζες στο πλαίσιο των stress tests.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Fraport έχει δύο βασικά προβλήματα. Πρώτον, δεν έχει χρήματα. Ήδη θα έπρεπε να έχει καταβάλει το 1,2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση κάνει το κορόιδο. Δεύτερον, παρουσιάζει αδυναμία λειτουργίας. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα 14 αεροδρόμια το 2017. Έτσι λοιπόν, ζητάνε ανά τρίμηνο, ανά τετράμηνο, να παίρνουν ένα – ένα αεροδρόμιο. Ξεκινάνε από τη Μακεδονία. Προειδοποιώ, λοιπόν, τη Fraport ότι αν μπει και γίνει πράξη παράδοσης του αεροδρομίου της Μακεδονίας χωρίς να έχει καταβάλει το τίμημα του 1,2 δισ. ευρώ, ως έχει πει και ως είναι η συμφωνία, να είστε σίγουροι ότι θα ζητήσουμε άμεση ακύρωση με ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου έχουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και είμαστε έτοιμοι να τον καταθέσουμε για τη μεγάλη απάτη του ΤΑΙΠΕΔ, της Fraport, τους πολιτικούς εκβιασμούς και τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το θέμα με τα ελληνικά αεροδρόμια δεν έχει κλείσει. Τώρα αρχίζει», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

Όπως ο ίδιος λέει, η Fraport θα διαδραματίζει ρόλο «μπαταχτσή» μεγαλοεργολάβου, ο οποίος θα ασκεί μεν τον διαχειριστικό έλεγχο των αερολιμένων αλλά με εγγυητή πάντοτε το ελληνικό κράτος, δηλαδή το Δημόσιο κι επομένως οι πολίτες αυτής της χώρας θα πληρώνουν από την τσέπη τους ό,τι στρεβλό ή καταχρηστικό εμφανίζει η διαχείριση του εκάστοτε αεροδρομίου!

«Πρόκειται για μια καραμπινάτη απάτη», σημειώνει.

Και το κακό δεν σταματάει εκεί: ο κ. Αλεβιζόπουλος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια με ποιο τρόπο το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκβίασε τόσο την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να θέσει ως προαπαιτούμενο για την κύρωση των μνημονιακών συμβάσεων την παραχώρηση των αεροδρομίων και μάλιστα, με όρους παράνομους, καταχρηστικούς ακόμη και σε βάρος της ίδιας της εθνικής στρατηγικής και κυριαρχίας. Σε αυτό το σημείο φέρνει ως παράδειγμα τις περιπτώσεις των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και των Χανίων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ προαναγγέλλει για την υπόθεση προσφυγή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να καταλογιστούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, συμβούλων αλλά και εναντίον πολιτικών οργάνων του κράτους, που ενεπλάκησαν σε όλο το φάσμα της παραχώρησης των αεροδρομίων στη γερμανική Fraport.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω και όπως θα διαπιστώσει κανείς, ακούγοντας τα όσα μας είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος, οι καταγγελίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και κατά συνέπεια απαιτείται η άμεση κινητοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης προς αποκατάσταση του δημοσίου συμφέροντος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρόεδρου της ΟΣΥΠΑ Βασίλη Αλεβιζόπουλου στο Newsbomb.gr

Και μια επιβεβαίωση

Μέσα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΟΣΥΠΑ επιβεβαιώνεται και μια είδηση που είχε γίνει γνωστή στα ελληνικά ΜΜΕ τον Αύγουστο 2015, για τον βρώμικο ρόλο της Fraport σε ό,τι αφορά τον διαχειριστικό έλεγχο του αεροδρομίου της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ.

Τότε, οκτώ μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαλτιμόρης είχαν αποστείλει επιστολή προς το κρατίδιο της Έσσης για τη Fraport AG και τη θυγατρική της «AIRMALL USA».

Στην επιστολή και τη συνημμένη έκθεση του εργατικού συνδικάτου της Βόρειας Αμερικής «UNITE HERE», το οποίο εκπροσωπεί συνολικά 270.000 εργαζόμενους που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο των αεροδρομίων, ξενοδοχείων και καζίνο, αναφέρονται σοβαρές παραβάσεις της εργασιακής νομοθεσίας από τη θυγατρική της Fraport AG, όπως σοβαρή αμέλεια ως προς την παροχή ιατρικής ασφάλισης προς τους εργαζόμενους, χαμηλοί μισθοί και ταυτόχρονα καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα, με αναίτιες απολύσεις προσωπικού και συμβάσεις εργασίας – «λάστιχο».

newsbomb.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
6 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ! Ξυλοκόπησαν άγρια τον Άκη Τσοχατζόπουλο

ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ! Ξυλοκόπησαν άγρια τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Το ISIS δηλητηριάζει τον ποταμό Τίγρη – Χύνει τόνους πετρελαίου

Το ISIS δηλητηριάζει τον ποταμό Τίγρη – Χύνει τόνους πετρελαίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr