• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τι συμβαίνει στη Σούδα; Οι Αμερικανοί την αναβαθμίζουν και ίσως όχι μόνο για αεροσκάφη

10 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τι συμβαίνει στη Σούδα; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Αμερικανοί προχώρησαν σε σημαντικές εργασίες αναβάθμισής της που κόστισαν περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια.Η σημασία της Σούδας έχει πολλές φορές επισηανθεί και αναλυθεί από πολλούς,αλλά φαίνεται ότι η αβεβαιότητα του Ιντσιρλίκ που δεν ξεκίνησε μετά από το πραξικόπημα αλλά υπάρχει εδώ και πολύ καιρο οδήγησε στην απόφαση για περειατέρω αναβάθμιση της Σούδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κρήτης  http://agonaskritis.gr που άντλησε τις πληροφορίες της από το navymil μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 3 Αυγούστου του 2016, ολοκληρώθηκε ένα επιπλέον μεγάλο έργο στη Βάση της Σούδας με την ολοκλήρωση τμήματος αεροδρομίου. Το κόστος της αναβάθμισης έφτασε τα 13.000.000 δολάρια, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια. Μεταξύ των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν βρίσκεται και μία αποθήκη Υγρού Οξυγόνου (LOX). Επίσης δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος φόρτωσης πολεμικών αεροσκαφών (CALA).

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπολοχαγός Christopher Judkins στο  navymil “το συγκεκριμένο έργο επεκτείνει τις δραστηριότητες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των βάσεων της Σούδας για να υποστηρίζουν με πλήρη αποτελεσματικότητα τις επιχειρήσεις μας από αυτό το στρατηγικό σημείο. Επίσης υποστηρίζει τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλων των φιλοξενούμενων κρατών αυξάνοντας τον χώρο για στάθμευση μειώνοντας ταυτόχρονα προβλήματα που δημιουργούνταν στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας”. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της βάσης, η επέκταση επιτρέπει τη στάθμευση 5 επιπλέον αεροσκαφών C-17, ενώ αναβαθμίστηκε το σύστημα μεταφοράς καυσίμων, κατασκευάστηκε χώρος για τη διαχείριση εκρηκτικών υλών, πλέον σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ενώ κατασκευάστηκε και μία “κατάλληλη (proper) εγκατάσταση” αποθήκευσης Υγρού Οξυγόνου.

Όλη αυτή η δουλειά έγινε δίχως να διακοπεί η ροή επισκέψεων πολεμικών αεροπλάνων. Όπως δηλώνει ο Υπολοχαγός Judkins: “Κατά τη διαδικασία των εργασιών το αεροδρόμιο χρησιμοποίησαν 8.435 αεροσκάφη, μεταφέρθηκαν 2.718 τόνοι υλικών και 31.308 επιβάτες σε υποστηρικτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα agonaskritis.gr επισημαίνει την δημιουργία αποθήκης υγρού καυσίμου το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στις πρώτες εφαρμογές πυραύλων. Γραφει συγκεκριμένα:

“Να σημειώσουμε ότι το υγρό οξυγόνο είναι ένα υγρό κρυογονικό οξειδωτικό μέσο για εφαρμογές προώθησης διαστημοπλοίων, συνήθως σε συνδυασμό με υγρό υδρογόνο,κηροζίνη ή υγρό μεθάνιο.

Χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες εφαρμογές πυραύλων όπως ο πύραυλος V2 (με το όνομα A-Stoff και Sauerstoff) και στους πυραύλους Redstone, R-7 Semyorka, Atlas καθώς και στα στάδια ανόδου των πυραύλων Κρόνος. Το υγρό οξυγόνο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε κάποιους πρώιμους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs), αν και πιο σύγχρονα ICBMs δεν χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο λόγω των κρυογονικών ιδιοτήτων του και η ανάγκη για τακτική αναπλήρωση της εξάτμισης δυσκολεύουν τη συντήρηση και τη γρήγορη εκτόξευση. Πολλοί σύγχρονοι πύραυλοι χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο.

Το υγρό οξυγόνο είχε επίσης εκτεταμένη χρήση στη δημιουργία εκρηκτικών υγρού αέρα, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια τώρα λόγω του υψηλού ποσοστού ατυχημάτων”.
militaire.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
6 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Αμερικανικό δημοσίευμα: Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν  είναι ο ‘φιλάνθρωπος… κερδοσκόπος’ Τζορτζ Σόρος!

Αμερικανικό δημοσίευμα: Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν είναι ο ‘φιλάνθρωπος… κερδοσκόπος’ Τζορτζ Σόρος!

ΜΜΕ: Η  Δαμασκός και η Μόσχα γνώριζαν την στρατιωτική επιχείρηση   της Τουρκίας στην Συρία

ΜΜΕ: Η Δαμασκός και η Μόσχα γνώριζαν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr