• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου και Κιμούλης στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση! Τσίπρας: «Να μη χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία»

10 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Άντε και ας πούμε πως οι πανεπιστημιακοι, έχουν σχέση με το αντικείμενο του Συντάγματος…

Ο ηθοποιός και η … Περιφερειάρχης, ίντα σχέση έχουν, μωρέ;;;

Έχουν σπουδάσει… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ;

Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ.1.Έφτασε στην Ελλάδα στα βράχια, και θέλει να κάνει και Συνταγματική Αναθεώρηση  ο… πρωθυπουργεύων Τσίπρας…

Υ.Γ.2.  Μέχρι τώρα, κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο… και αυτός ο ρημαδότοιχος, δεν λέει να πέσει… τόσο γερός είναι ένας τοίχος σπιτιού που έγινε το… 1960;;;; (βρε έκαναν καλή δουλειά οι μαστόροι κάποτε…)

Υ.Γ.3. Συνταγματική Αναθεώρηση… χμμμμμμμμ… για να καλυφθούν όλα τα μνημόνια… και όλες οι ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ….
 

«Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική πρωτοβουλία, εξ ου κι εσείς είστε εδώ, εκπροσωπείτε, όχι μόνο διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά εκπροσωπείτε και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Διότι, στόχος μας είναι να μη χάσουμε ως χώρα μία μεγάλη ευκαιρία, Συνταγματική Αναθεώρηση δεν γίνεται κάθε μέρα, δεύτερον, να μη χάσουμε την ευκαιρία, αξιοποιώντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις», τόνισε.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, αυτή θα είναι η διαδικασία, η κοινοβουλευτική». «Θέλουμε, όμως, πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου», επεσήμανε.

«Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικης ζώης», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθούν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, για λόγους που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές υποχρεώσεις τους.



Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σπουρδαλάκης Μιχάλης, ως επικεφαλής (Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Μουζέλας Νίκος (Ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας LSE)
Παραράς Πέτρος (Καθηγητής, πρώην αντιπρόδρος ΣτΕ)
Μαραβέγιας Ναπολέων (Καθηγητής)
Γκόλιας Γιάννης (Πρύτανης ΕΜΠ)
Τζήκας Τάσος (Πρόεδρος ΔΕΘ)
Δημόπουλος Θάνος (Πρύτανης πανεπιστημίου Αθηνών)
Γιώργος Κιμούλης (Ηθοποιός)
Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ)
Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Ρένα Δούρου , περιφερειάρχης Αττικής

Δούρου: «Σπουδαία η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος!»
«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία Επιτροπή και μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Δούρου που συμμετέχει στην Επιτροπή -η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, των πανεπιστημίων, της Τοπικής Αυτοδίκησης για πρώτη φορά- έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποκαθιστά το άρθρο 110 του Συντάγματος.
«Είναι μία διαδικασία που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχει ακολουθηθεί δεκαετίες πριν, είναι πρώτη φορά για τη χώρα μας», είπε και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σπουδαίο ότι αναγνωρίζεται η σημασία της παρουσίας οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δημοσίων αρχών που είναι πάρα πολύ κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του και άρα φέρει πολύ σπουδαία εμπειρία, όχι μόνο σε νομικό, θεσμικό πλαίσιο, αλλά που θα παράξει απτό αποτέλεσμα για τις ζωές όλων μας».
«Πρόκειται να λειτουργήσουμε συνεκτικά μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών, διάφορων φορέων που δεν προβλέπονται από τις διαδικασίες, και του τελικού αποτελέσματος», πρόσθεσε.
Η περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι ξεκινά ο διάλογος, σήμερα, με αυτήν τη συμβολική συνάντηση «που δεν είναι, όμως, ένας τυχαίος συμβολισμός κενός γράμματος», καθώς «ήδη έβαλε γύρω από το τραπέζι φορείς πολύ διαφορετικούς και πολύ σημαντικούς για τη χώρα».

Πηγή

attikanea

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
14 ώρες ago
ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
1 ημέρα ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
2 ημέρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Τρόμος στις ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μάθιου ενισχύθηκε σε κατηγορία 4 – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Τρόμος στις ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μάθιου ενισχύθηκε σε κατηγορία 4 - Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Κίνημα κατά των πλειστηριασμών -Αγανακτισμένοι πολίτες σταματούν τη διαδικασία

Κίνημα κατά των πλειστηριασμών -Αγανακτισμένοι πολίτες σταματούν τη διαδικασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr