• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: «Συζητήσαμε για παράδοση S-400 και άλλων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Τουρκία – ΗΠΑ: «Να φύγει άμεσα η Τουρκία από το ΝΑΤΟ»

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Πράγματι η Ρωσία σκέφτεται να παραδώσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Τουρκία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, επιβεβαιώνοντας αυτό που σας είχαμε μεταφέρει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν συζήτησαν για τα Στενά – Η Τουρκία αγοράζει S-400 Triumf και στρέφεται προς τον ευρασιανισμό! H απάντηση ήταν άμεση και ήρθε από ΜΜΕ και «δεξαμενές σκέψεις» που απηχούν θέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ: Να φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ άμεσα…

Όμως Ρωσία και Τουρκία μίλησαν και για άλλα αντιαεροπορικά συστήματα όπως Pantsir-S1… Συγκεκριμένα ο Ν.Πεσκόφ είπε ότι:

«Πράγματι τα πράγματα που σχετίζονται με την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία ήταν στην ατζέντα των επαφών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Έγινε αναφορά σε διάφορα αντιαεροπορικά συστήματα. Αν η Τουρκία εκφράσει την επιθυμία της, (εννοεί επίσημη πρόταση) η Ρωσία θα σκεφτεί την πιθανότητα παράδοσης αντιαεροπορικών συστημάτων στην Τουρκία. Αλλά αυτό είναι ένα καθαρά εμπορικό κομμάτι, μια ευαίσθητη περιοχή συνεργασίας» τόνισε.

H απάντηση ήταν άμεση. Αμερικανικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η  βασική αρχή του οργανισμού του Βόρειου Ατλαντικού συμφώνου  (ΝΑΤΟ) είναι ότι όλα τα κράτη μέλη θα συμμορφώνονται πλήρως με τις δημοκρατικές αξίες.

Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα με την  Τουρκία, που είναι ένα από τα μακροβιότερα  μέλη  του ΝΑΤΟ, αποτελεί σκάνδαλο για το ίδιο το ΝΑΤΟ και για όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες χώρες μέλη της συμμαχίας.

Αμέσως μετά το πραξικόπημα και την προσπάθεια ανατροπής του  Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ίδιος  ανταπέδωσε με μια ευρεία εκκαθάριση ενός  μεγάλου αριθμού  αστυνομικών,  δικαστών και στρατιωτικών, που παραπέμπει σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα .

Από τα τέλη Ιουλίου, το σχέδιο συλλήψεων των «εχθρών του τουρκικού κράτους» από την τουρκική κυβέρνηση είχε επεκταθεί και στον ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και στα πανεπιστήμια της χώρας.

Η κυβέρνηση κρατά ομήρους περίπου 50.000 ανθρώπους, και σύμφωνα με ΜΜΕ πρόκειται για  «την μεγαλύτερη εκκαθάριση Τούρκων πολιτών  στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας».

Από την πλευρά της Τουρκίας, το ΝΑΤΟ και η Δύση μπορεί να έχουν προς το παρόν «αποτύχει σε μια ιδιότυπη  δοκιμή  αλληλεγγύης», προσφέροντας στον Ερντογάν μια μικρή διαβεβαίωση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά στην συνέχεια κατανοήθηκε πλήρως από τα δυτικά κέντρα εξουσίας  ότι αυτό «δεν πρόκειται να πάει μακριά».

Η Ουάσιγκτον, για παράδειγμα, δεν έκανε καμία υπόσχεση ότι θα  γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν  με βάση τις κατηγορίες  Ερντογάν περί «ιθύνον νου» του πραξικοπήματος.

ΗΠΑ και Τουρκία  συνεργάστηκαν στον  αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος για λίγο  όμως , διότι έχουν ενσκύψει  σημαντικές εντάσεις, οι οποίες  παραμένουν.

Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις, έχουν σχέση  από τον χρόνιο υφέρποντα αυταρχισμό του Ερντογάν και του AKP, του κόμματός του, και όλα αυτά  έχουν οδηγήσει ξένους πολιτικούς αναλυτές να ζητούν την άμεση εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Ο Doug Bandow στο Ινστιτούτο Cato, έκανε  έκκληση για ένα «αστικό  διαζύγιο», σημειώνοντας ότι «η Άγκυρα κινείται προς ένα αυταρχικό μονοκομματικό κράτος, και η παρουσία της  στο ΝΑΤΟ γίνεται όλο και πιο παράλογη υπόθεση σε αυτήν την χώρα» .

Ένας άλλος ειδικός του ινστιτούτου  Ted Galen Carpenter, έγραψε ότι «το ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι είναι μια συμμαχία από ειρηνικές δημοκρατίες. Ωστόσο, τα στοιχεία συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν εκπληρώνει κανένα  πρότυπο . Μήπως η Αμερική πραγματικά θέλει  να διακινδυνεύσει  την ασφάλειά της ;».

Αλλά η όλο και πιο αυταρχική στάση του Ερντογάν  παρέχει όλο και πιο ενισχυμένα  τους κατάλληλους λόγους για μια ενδεχόμενη «εκπαραθύρωση» της Τουρκίας  από το ΝΑΤΟ.

Η στάση της σημερινής Τουρκίας και ειδικά η σχέση του Ερντογάν  με τον Πούτιν, ο αγωγός «South Stream», αποτελούν το «κερασάκι στην τούρτα» των άμεσων εξελίξεων στην χώρα αυτή.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πολύ σύντομα είτε θα «φύγει» ο Ερντογάν από την εξουσία , είτε η Τουρκία θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Επερχόμενος Καταστροφικός Πόλεμος με τη Ρωσία!
Slider

Ο Επερχόμενος Καταστροφικός Πόλεμος με τη Ρωσία!

by admin
2 ώρες ago
Snyder: Ο Τρίτος Πόλεμος με το Ιράν: Αδυσώπητες Συγκρούσεις και η Σκιά μιας Παρατεταμένης Αναμέτρησης
Slider

Snyder: Ο Τρίτος Πόλεμος με το Ιράν: Αδυσώπητες Συγκρούσεις και η Σκιά μιας Παρατεταμένης Αναμέτρησης

by admin
2 ώρες ago
Η Ουκρανία Σχεδιάζει να Ρίξει στο Πεδίο της Μάχης Ανθρωποειδή Ρομπότ-Στρατιώτες
Slider

Η Ουκρανία Σχεδιάζει να Ρίξει στο Πεδίο της Μάχης Ανθρωποειδή Ρομπότ-Στρατιώτες

by admin
6 ώρες ago
ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ! ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !
Slider

ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ! ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Αποκαλύψεις Μπερίσα για το «ναυάγιο» με την υφαλοκρηπίδα – Ποιος ο τουρκικός ρόλος

Αποκαλύψεις Μπερίσα για το «ναυάγιο» με την υφαλοκρηπίδα - Ποιος ο τουρκικός ρόλος

Καλεντερίδης… Ερντογάν προς υπουργικό συμβούλιο: “Ή θα χάσουμε εδάφη ή θα κερδίσουμε”

Καλεντερίδης... Ερντογάν προς υπουργικό συμβούλιο: "Ή θα χάσουμε εδάφη ή θα κερδίσουμε"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr