• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ «ΚΟΙΤΑΖΕΙ» ΔΕΞΙΑ ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (SELANIK)!!!

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μετά το αποτυχών πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016, όλοι οι παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων της γειτονικής χώρας συμφωνούσαν ότι τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν από τις 15 Ιουλίου.

Η ύπαρξη ενός τεχνητού κράτους με μια κατασκευασμένη εθνική ταυτότητα, όπως αυτή που κατασκεύασε ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, έχει ανάγκη από ένα υπαρξιακό επεκτατισμό ο οποίος θα δίνει ανάσα στα εσωτερικά αδιέξοδα που θα δημιουργούνται συνεχώς σε μια ιστορική πορεία. Η επαναφορά από τα ντουλάπια της ιστορίας του Misak-i Milli, είναι ακριβώς αυτή η εξέλιξη που θα δώσει ανάσα στην ασφυκτιούσα, αλλά και ασθμαίνουσα σύγχρονη Τουρκία.

650x344-1476795096946

 

Το Misak-i Milli, ή Εθνικό Σύμφωνο, ή Εθνικός Όρκος, ήταν η πιστοποίηση της ύπαρξης μιας νέας μομφής της ηττημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ψηφίστηκε στο Συνέδριο του Ερζερούμ, στις 22 Ιουλίου -7 Αυγούστου του 1919 και ενώ η Μικρά Ασία είχε ήδη διαμελιστεί από τις συμμαχικές δυνάμεις και επικυρώθηκε στο συνέδριο της Σεβάστειας, στις 4-11 Σεπτεμβρίου του 1919.

Το Misak i Milli ενσωμάτωνε στην τουρκική επικράτεια, ακόμα ακαθόριστη, μια έκταση από την Θεσσαλονίκη, το μισό Αιγαίο και την Βάρνα, μέχρι το Χαλέπι, την Μοσούλη και το Βατούμ στον Καύκασο. Μια χωρά δηλαδή πολύ πιο μεγαλύτερη από την σημερινή Τουρκία. Ενσωμάτωνε και το παλιό όνειρο του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ για τις πετρελαιοπηγές της Μέσης Ανατολής και του Αιγαίου, καθώς από τότε είχε γίνει γνώση η ύπαρξη των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων.

Πέρασαν από τότε πολλές δεκαετίες και η Τουρκία ακολούθησε μια εσωστρεφή πολιτική, γιατί σαν τεχνητό κράτος έπρεπε να επιβάλλει την τεχνική εθνική συνείδηση σε μια σειρά αλληλοσυγκρουόμενων εσωτερικών κοινοτήτων. Αυτό έγινε με ποτάμια αίματος και με την σκληρή πυγμή του Κεμάλ Ατατούρκ, που δεν δίστασε να κρεμάσει από τους στύλους του ηλεκτρικού σε κεντρική πλατεία της Άγκυρας , τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ενώ το εσωτερικό «κυνήγι των μαγισσών» συνεχίζεται, η νέα, νοοθωμανική ηγεσία του Ερντογάν, αποφάσισε ότι για να σταματήσει ο ασταμάτητος εσωτερικός πόλεμος χρειάζεται ένα νέο εθνικό όραμα με οθωμανική γεύση, (εξ ου και το περίφημο σήριαλ Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής που εμείς το.. «χάψαμε» με ανόητο τρόπο), που θα απαλύνει τις αντιθέσεις και κυρίως θα φέρει νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Σε μια ανάλυση του στην εφημερίδα Habertürk, ο δημοσιογράφος και ιστορικός, Murat Bardakçı, στο άρθρο του, «Musul ve Misak i Milli», τονίζει πως η πραγματική Τουρκία είναι μια απέραντη χώρα με 300 εκατομμύρια τουρκόφωνους και υπενθυμίζει την παρακαταθήκη του Κεμάλ, ότι η Θεσσαλονίκη και η δ. Θράκη προσωρινά παραχωρηθήκαν σε ξένους ενώ είναι αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης Τουρκίας.

Απέναντι σε όλα αυτά τι έχουμε να αντιπαραθέσουμε ? Ο Murat Bardakçı επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσχώματα αντίστασης σε μια χώρα αποδυναμωμένη.

Σήμερα το «φρούτο» ωρίμασε για την Άγκυρα και ήρθε η ώρα του Misak-i Milli. «Σαν προάγγελο στείλαμε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους δυτικά και έπεται συνέχεια. Οι Έλληνες ενώ τρώγονται μεταξύ τους σαν τα…σκυλιά, τους υποδέχονται μετά κλάδων και βαΐων»!

Αλήθεια θα συνεχίσουμε έτσι πιστοί στα κατοχικά μνημόνια και ένα έρμαιο αυτού του κεμαλικό-ισλαμικού φασιστικού επεκτατισμού, ή θα ασχολούμαστε αποκλειστικά με το… Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο???

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
2 ώρες ago
Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)
Slider

Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)

by admin
3 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
5 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
Slider

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
5 ώρες ago
Next Post
ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ

Τουρκική “Ασπίδα του Ευφράτη”! Μια επιχείρηση που καταλήγει σε κατοχή εδαφών!

Τουρκική “Ασπίδα του Ευφράτη”! Μια επιχείρηση που καταλήγει σε κατοχή εδαφών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr