• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί οι Αλβανοί έχουν… αφηνιάσει

10 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μετά τον Ερντογάν που χαρακτήρισε τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα κατοικούνταν από… Αλβανούς οι οποίοι και έσωσαν την Ακρόπολη από καταστροφή«Οι Αλβανοί έχουν αφηνιάσει» σχολιάζει έμπειρος διπλωμάτης μετά τις αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις της αλβανικής κυβέρνησης για το υποτιθέμενο θέμα των τσάμηδων και τελευταία για την κατεδάφιση σπιτιών Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα. Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα ότι το 1687 η Ακρόπολη… σώθηκε χάρη στη δράση ενός ανθρώπου που για τον κ. Ράμα ήταν Αλβανός και παρενέβη για να μην βομβαρδιστεί ο Παρθενώνας από τους Ενετούς του Μοροζίνι (ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ο Μοροζίνι βομβάρδισε την Ακρόπολη προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές). Ο κ. Ράμα υποστήριξε μάλιστα ότι την εποχή εκείνη ο πληθυσμός της Αθήνας ήταν κυρίως… αλβανικός και σχεδόν άφησε να αιωρείται η αίσθηση ότι τα Τίρανα θα μπορούσαν να εγείρουν αξιώσεις επί της κυριαρχίας της ελληνικής πρωτεύουσας!

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Αθήνας και των Τιράνων ξεκίνησε την Κυριακή όταν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την αλβανική κυβέρνηση να ακυρώσει την προγραμματισμένη κατεδάφιση 19 σπιτιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς της Χειμάρρας με το αιτιολογικό ότι θέλουν να μετατρέψουν την παραθαλάσσια πόλη σε ένα ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό.

Η Αθήνα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι η προστασία των δικαιωμάτων της ελλληνικής μειιονότητας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Τα Τίρανα αντέδρασαν διατυπώνοντας τον… χιουμοριστικό ισχυρισμό ότι η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές δικαίου σημειώνοντας παραλλήλως ότι οι νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται από το δήμο Χειμάρρας για την κατεδάφιση των σπιτιών που ανήκουν σε Έλληνες είναι διαφανείς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανάρτησε στο Facebook τις ανιστόρητες απόψεις του για την Αθήνα και την δήθεν διάσωση της Ακρόπολης χάρη στη μεγαλοθυμία ενός ανθρώπου που ο Έντι Ράμα πολιτογράφησε σαν Αλβανό. Οι απόψεις του Έντι Ράμα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έθεσε θέμα συνόρων με την Ελλάδα, αμφισβήτησε ανοιχτά τη συνθήκη της Λωζάνης και ανέφερε σαν «δικά μας» τα νησιά του Αιγαίου απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές!

Από την ελληνική διπλωματία δεν μπορεί να επαληθευτεί το σενάριο ότι ο Έντι Ράμα είναι σε συνεννόηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, η χρονική συγκυρία δείχνει ότι τα Τίρανα παίρνουν… γραμμή από την τουρκική κυβέρνηση, με προφανή σκοπό να εκμεταλλευθούν την αδυναμία της Αθήνας και να δημιουργήσουν προηγούμενο ή έστω να καταγράψουν επισήμως τις αμφισβητήσεις τους.

Θέλοντας να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο, οι Αλβανοί κάλεσαν την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα για εξηγήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι η συμπεριφορά των τοπικών αρχών στη Χειμάρρα παρακολουθείται και αξιολογείται ενώ παράλληλα ενημερώνονται όλοι οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί.

Η Αθήνα αντέδρασε εκ νέου καταγγέλλοντας οργανωμένο σχέδιο των Τιράνων για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειιονότητας. Την ίδια στιγμή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ανιστόρητες τια απόψεις του Έντι Ράμα τονίζοντας κατά λέξη ότι «η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο, για την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Ενώ αναμένεται η επόμενη κίνηση της αλβανικής πλευράς, στο υπουργείο Εξωτερικών κάνουν κινήσεις προκειμένου να αποτρέψουν την προγραμματισμένη κατεδάφιση των 19 σπιτιών που ανήκουν σε Έλληνες της Χειμάρρας. Είναι προφανές ότι αν τα Τίρανα κλιμακώσουν και προχωρήσουν στην απόφασή τους, η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να μπλοκάρει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας – ΕΕ αφού η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης Ράμα ναρκοθετεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.
protothema.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Αποστόλου για Τσίπρα και Καρυστιανού: Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αποστόλου για Τσίπρα και Καρυστιανού: Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα;

by admin
5 ημέρες ago
Φιάσκο: Ακυρώθηκαν από το ΣτΕ τα τρία από τα επτά μη κρατικά πανεπιστήμια!
Slider

Φιάσκο: Ακυρώθηκαν από το ΣτΕ τα τρία από τα επτά μη κρατικά πανεπιστήμια!

by admin
5 ημέρες ago
ΠΡΩΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

by admin
6 ημέρες ago
Αντεπίθεση Καρυστιανού με ΒΟΜΒΑ για τις μαζικές αποχωρήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση Καρυστιανού με ΒΟΜΒΑ για τις μαζικές αποχωρήσεις

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Η “ρωσική αρκούδα” κατέβηκε στην Αθήνα: Επαφές με ΠτΔ, Τσίπρα και Κοτζιά για όλα…

Η “ρωσική αρκούδα” κατέβηκε στην Αθήνα: Επαφές με ΠτΔ, Τσίπρα και Κοτζιά για όλα…

Απελευθερώθηκε η είσοδος της Μοσούλης -Σκληρές οδομαχίες τζιχαντιστών με τον ιρακινό στρατό [εικόνες]

Απελευθερώθηκε η είσοδος της Μοσούλης -Σκληρές οδομαχίες τζιχαντιστών με τον ιρακινό στρατό [εικόνες]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr