• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

“Πόσο πραγματικά έτοιμος είσαι για κρίση με την Τουρκία”; Υπαναύαρχος μας ρωτά όλους

10 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΆΚΗΣ

ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΝ

Ασφαλώς, θα αντιλαμβάνεσαι ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει το ενδεχόμενο ενός μικρού ή μεγαλύτερου θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Οι λόγοι …. για πρώτη φορά (για πρώτη φορά, λέω) είναι τόσο πολλοί, τόσοι έντονοι, τόσο ευρύτεροι και ανεξέλεγκτοι-ανεξάρτητοι των επιλογών και δυνατοτήτων μας, διότι:

– Για πρώτη φορά (μεταπολεμικά), οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, δημιουργούν μια γενικότερη αστάθεια και παγκόσμια απειθαρχία (όλοι παίζουν ανεξάρτητα και ο καθένας για πάρτι του, ότι αρπάξει).

– Για πρώτη φορά, το μεταναστευτικό είναι μια πανευρωπαϊκή απειλή, που δημιουργεί τάσεις «απομονωτισμού» στις Δυτικές Χώρες και έξαρση εθνικιστικών-συντηρητικών πολιτικών. Χτίζονται «τείχη-κάστρα» και όσοι προλάβουν ή το επιλέξουν, θα βρεθούν …. εσωτερικά ή εξωτερικά αυτών.

– Η Τουρκία, αν και πολλές φορές έχει βρεθεί σε εσωτερική κρίση, εντούτοις για πρώτη φορά, αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ιδιόμορφο μείγμα …. πολιτικής αστάθεια και ηγεμονισμού, οικονομικής κρίσης και θρησκευτικού φανατισμού, εσωτερικής αναθεώρησης του πολιτικού προσανατολισμού της και εξωτερικών απειλών, επανεξέτασης στρατηγικών στόχων και καθεστωτικής αντίληψης.

– Η λιτότητα, έχει τσακίσει την Ευρώπη και η οικονομική κρίση, έχει κάνει επιφυλακτική τη Δύση. Όλοι κοιτάζουν τα του οίκου τους και δευτερευόντως τα των φίλων και συμμάχων τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οικονομικοί συνεταιρισμοί να αποσταθεροποιούνται και να συμπαρασύρουν σε αυτό και τους διεθνείς οργανισμούς και τους αμυντικούς σχηματισμούς (η ΕΕ αποσαθρώνεται, οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί απαξιώνονται, το ΝΑΤΟ αδρανοποιείται, κυρίως από τις περιοριστικές πολιτικές των ΗΠΑ), για πρώτη φορά μεταπολεμικά.

– Επίσης, για πρώτη φορά η τρομοκρατία, είναι πλέον η υπ’ αριθμόν 1 απειλή της Δύσης, πολύ πιο σημαντική και ευαίσθητη από τις τοπικές πολεμικές συρράξεις, διότι κατάφερε και έφερε το πεδίο της μάχης, εντός των συνόρων των Δυτικών Χωρών. Επομένως, οι γεωπολιτικές επιλογές των Χωρών, γίνονται πλέον επ’ αυτής της βάσης και όχι πάνω στη βάση γεωπολιτικής επιρροής, όπως παλαιότερα. Αυτό δίνει το δικαίωμα, σε Χώρες όπως η Τουρκία, να μιλούν σε όλους αφ’ υψηλού και να διεκδικούν ρόλο υπερδύναμης, μέσω απειλών και εκβιασμών (που φαίνεται όμως, να πιάνουν τόπο).

– Τέλος, δεν ξέρω ακριβώς αν είναι για πρώτη φορά μεταπολεμικά, που η Πατρίδα μας, αντιμετωπίζει τόσο πολύπλευρη, πολύχρονη και οξεία οικονομική κρίση (χρεοκοπίας), αλλά ….. σίγουρα, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, έχουν τόσο πολύ ανατραπεί οι στρατιωτικοί συσχετισμοί στο Αιγαίο. Επισημαίνω όμως, ότι στο Αιγαίο κυρίαρχος θα είναι, όχι ο ισχυρότερος, αλλά …. ο πιο έτοιμος, ο πιο αποφασισμένος και ο πιο ευέλικτος (βλ. https://www.facebook.com/kon.voulgarakis/posts/10209915046647073?pnref=story)

Αν λοιπόν πραγματικά πιστεύεις, ότι για πρώτη φορά, υπάρχει τόσο έντονος – ορατός κίνδυνος πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, τότε πες μου ….. ΕΣΥ Έλληνα Πατριώτη:

– Είσαι έτοιμος, να δώσεις την ευχή σου στον γιό σου, που θα επιστρατευτεί, για να πάει στο Παρατηρητήριο της Σάμου ή στη Φ/Γ ΕΛΛΗ για επιχειρήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο!?

– Είσαι έτοιμος, να αποδεχτείς από τώρα και για όσο χρειαστεί, μια περικοπή κατά 50% των σημερινών αποδοχών και καταθέσεων σου, υπέρ ενίσχυσης των Ε.Δ. (με πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά)!?

Αν είσαι έτοιμος, για πρώτη φορά (και όχι όπως, το 1974), τότε δικαιούσαι …… να έχεις Πατρίδα και να ομιλείς γι’ Αυτήν!!

militaire.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εξέλιξη σοκ: Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το ελληνόκτητο Skiros του εφοπλιστή Γιαλόζογλου στο Novorossiysk – Διασυρμός Γεραπετρίτη
Slider

Εξέλιξη σοκ: Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το ελληνόκτητο Skiros του εφοπλιστή Γιαλόζογλου στο Novorossiysk – Διασυρμός Γεραπετρίτη

by admin
2 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Από το Τζαμί της Καλούτσιανης (Ιωαννίνων) στο ερώτημα της εθνικής ταυτότητας!
ΕΘΝΙΚΑ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Από το Τζαμί της Καλούτσιανης (Ιωαννίνων) στο ερώτημα της εθνικής ταυτότητας!

by admin
2 ημέρες ago
Ρωσικό ΥΠΕΞ σε Αθήνα: Είμαστε κοντά σε πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ με την Ρωσία-Τι θα κάνετε;
ΕΘΝΙΚΑ

Ρωσικό ΥΠΕΞ σε Αθήνα: Είμαστε κοντά σε πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ με την Ρωσία-Τι θα κάνετε;

by admin
6 ημέρες ago
Γιατί οι ισραηλινοί αγοράζουν μαζικά γη και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα; Ηλίας Σκυλλάκος
Slider

Γιατί οι ισραηλινοί αγοράζουν μαζικά γη και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα; Ηλίας Σκυλλάκος

by admin
6 ημέρες ago
Next Post
Ελλάδα και Κύπρος- Στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στην αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού

Ελλάδα και Κύπρος- Στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στην αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού

Για μια γκοφρέτα συναινούν στην κατάργηση των μετρητών…

Για μια γκοφρέτα συναινούν στην κατάργηση των μετρητών...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr