• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία…

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

των Α. Μουντζουρούλια και Β. Καπούλα

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν έδωσαν ρητή εντολή για διαμελισμό της Τουρκίας, προκαλώντας πανικό στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με έγκυρα τουρκικά ΜΜΕ, η Σύνοδος Κορυφής που έλαβε χώρα στην Αστάνα για το Συριακό, κρύβει πολλές και δυσάρεστες… εκπλήξεις για την Τουρκία.

Ενώ η επιχείρηση της Τουρκίας συνεχίζεται στη Συρία, που σκοπό έχει να ανακόψει την εξάπλωση των Κούρδων και να περιορίσει τις δυνάμεις του ISIS, ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ήδη σχεδιάσει το μέλλον της περιοχής.

Σύμφωνα με ορισμένες διατάξεις που έχουν κυκλοφορήσει με την Σύνοδο Κορυφής στην Αστάνα, το όνομα Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα μετατραπεί σε Δημοκρατία της Συρίας, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση από 29 μέλη, με σκοπό να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εξέλιξη και η εφαρμογή του νέου συντάγματος. Το σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως σε αυτά τα 29 μέλη θα υπάρχουν και στελέχη του PYD-YPG, κάτι που προκαλεί πανικό στην Άγκυρα.

Το κείμενο επίσης προβλέπει πως PYD-HPG όχι μόνο θα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στη Β. Συρία, αλλά θα έχουν πλέον και αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι το οποίο δεν ήθελε εξαρχής η Τουρκία, καθώς στόχος της επιχείρησης »Ασπίδα το Ευφράτη» ήταν ανακόψει τους Κούρδους και να τους διασπάσει.

Το πιο σημαντικό είναι πως ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν πλέον την Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας.

Η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας θα είναι πλέον μια κρατική δομή που θα ελέγχεται πλήρως από το ΡΚΚ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το πιο σημαντικό όμως βρίσκεται στο εξής σημείο. Το σχέδιο προβλέπει στο άμεσο μέλλον την ένωση των Κούρδων που ζουν στην Τουρκία, στη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Με λίγα λόγια Ρωσία και ΗΠΑ ανάβουν σιγα-σιγά το πράσινο φως για τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν.

Εν ολίγοις, θα έχουμε ένα κράτος το οποίο θα ξεκινάει από το Ιράκ και θα ολοκληρώνεται στη Μεσόγειο. Ένα κράτος υπερδύναμη, που αυτομάτως θα βάλει την Τουρκία στο περιθώριο στην καλύτερη περίπτωση για την Άγκυρα. Διότι υπάρχει και η περίπτωση του διαμελισμού, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεσηκωθούν και άλλες μειονότητες.

Για να καταλάβουμε πως αλλάζουν όλα στην ευρύτερη περιοχή, μόλις πριν λίγα 24ωρα, ο Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν βλέπει το PKK και τη Λαϊκή Ομάδα Προστασίας-YPG, ως τρομοκρατικές ομάδες και ότι δεν έχουν ενταχθεί στο ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση της Τουρκίας, «Ασπίδα του Ευφράτη» ο Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο δήλωσε ότι η επιχείρηση πρέπει να οργανωθεί με την έγκριση της Δαμασκού και η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία (κατά των Ισλαμιστών τρομοκρατών) γίνεται με συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση.

«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τη δική τους γραμμή, που σχετίζεται με τα ειδικά προβλήματα στη Συρία. Δεν θέλω να πω ότι η Τουρκία άλλαξε ξαφνικά θέση σχετικά με τη Συρία και έγινε ταυτόσημη με της Ρωσίας.Έχουμε ακόμη πολλές διαφορές. Η σύμπνοια για την παύση των εχθροπραξιών και συνεργασία με την αντιπολίτευση ενθαρρύνουν τον πολιτικό διάλογο στα κόμματα της Συρίας.»

Mάλιστα πριν από δέκα μέρες παραδόθηκαν μερικές δεκάδες τεθωρακισμένων οχημάτων καναδικής κατασκευής στους Κούρδους της Συρίας, ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση είχαν την ελπίδα –αντικατοπτρίστηκε και σε διάφορα άρθρα–, ότι αυτά μπορεί να δόθηκαν από τη διοίκηση Τραμπ, όμως ήταν δρομολογημένα από τη διοίκηση Ομπάμα. Έγραψαν, μάλιστα, ότι θα είναι και τα τελευταία, μέχρι να καθοριστεί η νέα στρατηγική Τραμπ για το θέμα της Συρίας, μέσα στο οποίο και οι Κούρδοι.

Κι όμως, πριν 3 μέρες παραδόθηκε στους Κούρδους και η δεύτερη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων!

Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο «χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία που έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στη νέα διοίκηση Τραμπ για να αντιμετωπίσει το Κουρδικό Ζήτημα, ένα θέμα-απειλή για την ενότητα του έθνους και του τουρκικού κράτους.

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία… - Εικόνα0

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία… - Εικόνα1

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία… - Εικόνα2

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία… - Εικόνα3

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία… - Εικόνα4

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
5 ώρες ago
Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)
Slider

Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)

by admin
5 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
8 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
Slider

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Bild για Ελλάδα: Εμείς τους δίνουμε χρήματα κι αυτοί αγοράζουν αεροπλάνα

Bild για Ελλάδα: Εμείς τους δίνουμε χρήματα κι αυτοί αγοράζουν αεροπλάνα

Τα νησιά ελληνικής ιδιοκτησίας που βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία γίνεται θέμα στην Ευρωβουλή

Τα νησιά ελληνικής ιδιοκτησίας που βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία γίνεται θέμα στην Ευρωβουλή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr