• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ» Μεγάλη αναταραχή στους βουλευτές από τους κυβερνητικούς χειρισμούς

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μια φράση του Μάο, λόγω και του επικείμενου ταξιδιού του Αντ. Σαμαρά στην Κίνα είναι χαρακτηριστική για όσα γίνονται στην κυβέρνηση: «μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση». Όμως πρέπει να συμπληρωθεί με το ερώτημα: «ωραία κατάσταση, αλλά για ποιoν;».

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στο ερώτημα, αλλά το ζήτημα είναι ότι η τρικομματική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά παρουσιάζει μια εικόνα εξαιρετικά περίεργη που κινδυνεύει να γίνει και επικίνδυνη: η απεργία των καθηγητών που τινάζουν στον αέρα τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και το νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι τα τελευταία δυο ζητήματα που δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα.

Η επιστράτευση των καθηγητών που είναι ζήτημα ωρών να ενεργοποιηθεί και τυπικά, ανάβει φωτιές και στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ υπάρχει διχασμός και στη ΔΑΚΕ, η πλειοψηφία της οποίας στηρίζει τις απεργίες των καθηγητών.

Πολλοί στο υπουργικό συμβούλιο θέτουν ερωτήματα για τη στάση και τις κινήσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ενώ μεγάλος αριθμός βουλευτών θέτει ευθέως το ερώτημα: «μπορεί μια κυβέρνηση όταν έχει ένα σημαντικό πρόβλημα με μια εργασιακή ομάδα να χρησιμοποιεί συνεχώς την επιστράτευση;».

Στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμός για τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κίνα την προσεχή Τετάρτη με ανοικτά μέτωπα.

Αρκετοί διερωτώνται είμαστε ενώπιον κοινωνικής έκρηξης; Η καύσιμος ύλη υπάρχει άφθονη, η αφορμή μπορεί να δοθεί ανά πάσα στιγμή. Απομένει λοιπόν για να συμπληρωθεί το παζλ, να βρεθούν τα πολιτικά και συνδικαλιστικά υποκείμενα που θα εκφράσουν και θα καθοδηγήσουν το εξεγερσιακό πνεύμα της κοινωνίας.

Αυτή είναι η θεωρία που αναπτύσσει σε συνομιλητές του, στέλεχος της κυβέρνησης με αριστερή παιδεία. Μπορεί να τη δούμε στην παρούσα φάση; Λίγο δύσκολο λένε οι πιο μυημένοι, ενώ και στις πρεσβείες των Αθηνών, επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για κοινωνική έκρηξη, την οποία όμως βλέπουν για το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με μια παραδοσιακή αριστερή αντίληψη οι προϋποθέσεις για την ανατροπή μιας κατάστασης δημιουργούνται όταν οι «από κάτω» έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και δεν θέλουν να διαιωνιστεί το καθεστώς στο οποίο ζουν, ενώ οι «από πάνω» δεν μπορούν να κυβερνήσουν πια με τον τρόπο που το έκαναν.

Είμαστε σ’ αυτό το σημείο τούτη την ώρα; Θα μπορούσε να διακινδυνεύσει κανείς μια αρνητική απάντηση αν και, όπως λέει ο Τσόμσκι, «το τι θα γίνει στη συνέχεια είναι αδύνατον να προβλεφθεί γιατί έτσι ήταν πάντοτε με τις ανθρώπινες υποθέσεις».

Σε κυβερνητικούς κύκλους παραδέχονται ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση που υπαγορεύεται από το μνημόνιο, είναι όντως σκληρή γιατί πλήττει κυρίως τις λαϊκές τάξεις και τα μεσαία στρώματα.

Ωστόσο ρεαλιστική εναλλακτική λύση δεν έχει κατατεθεί από κανέναν άλλο χώρο και ως εκ τούτου επικρατεί εφησυχασμός.

Το ερώτημα είναι έως πότε. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δυνατό ματς με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και μένει να φανεί εάν θα βγει κερδισμένη.

Ιωάννης Μαρτέλλος

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό
Slider

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό

by admin
9 ώρες ago
Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων
Slider

Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων

by admin
11 ώρες ago
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία

by admin
17 ώρες ago
Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!
Slider

Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!

by admin
22 ώρες ago
Next Post

¨οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε?¨ ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗΣ Ο ΛΑΥΡΕΩΤΗΣ το αηδόνι της Μυτιλήνης που ξετρελάθηκε από την Χαρά της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Διάψευση προσδοκιών, συνέχιση του εφιάλτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr