• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Όμως το Αιγαίο είναι η καρδιά του Ελληνισμού και δεν διχάζεται ούτε μοιράζεται. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι!!!

9 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΘΝΙΚΑ, ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σάββας Καλεντερίδης

Είχαμε προειδοποιήσει από αυτήν εδώ τη στήλη ότι οι διαλυτικές τάσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, όταν οι ηγέτες της φάνηκαν αδύναμοι να προχωρήσουν την πολιτική ενοποίηση και εντάθηκαν με την κορύφωση του ελληνικού «προβλήματος», του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού και του Brexit, θα οδηγήσουν την Τουρκία στην αναθεώρηση και επανιεράρχηση των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της ·κίνηση που θα έχει συνέπεια στα λεγόμενα «ελληνοτουρκικά».

Και χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση -ελληνοτουρκικά- γιατί επίσημη θέση του ελληνικού κράτους διαχρονικά ήταν η εξής: Δεν υπάρχουν ελληνοτουρκικά προβλήματα, υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο κρατών στο Αιγαίο. Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία μετά τη Συμφωνία του Ελσίνκι το 1999, και όσο είχε ως πρωτεύοντα στόχο της εξωτερικής της πολιτικής την είσοδό της στην ΕΕ ως πλήρες μέλος, είχε μετριάσει τις προκλήσεις της και είχαμε να ακούσουμε πολλά χρόνια για τα 157 νησιά «αδιευκρίνιστης ιδιοκτησίας», είχαμε πολλά χρόνια να δούμε ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο, όπως επίσης είχαμε πολλά χρόνια –και συγκεκριμένα από το 1996– να έλθουμε αντιμέτωποι με μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από τα τέλη του 2015, όταν η Τουρκία είχε ήδη κηρύξει τον πόλεμο στους Κούρδους της επικράτειάς της, από τον Ιούλιο του 2015, και αφού ο Ερντογάν είχε κερδίσει δια του ΑΚΡ τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Τότε ο Ερντογάν βλέποντας:

– τις επερχόμενες αλλαγές στην ΕΕ,
-τις δραματικές για την Τουρκία εξελίξεις στη Συρία και
-τις ανησυχητικές για τα συμφέροντα της Άγκυρας εξελίξεις στην ΑΟΖ και στα ενεργειακά της Κύπρου,
προχώρησε στην αναδιάταξη των στόχων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο στόχος της ΕΕ υποχώρησε και πήρε την πρώτη θέση το Κουρδικό, για να ακολουθήσουν τα ενεργειακά της Κύπρου και τα θέματα του Αιγαίου, που εκ των πραγμάτων είναι συναφή και συναρτώμενα με τα της Κύπρου, και να μπει πλέον στην τρίτη προτεραιότητα η ΕΕ ως στρατηγικός στόχος –γιατί ως οικονομικός παραμένει πρωτεύων.

Άρα ήταν θέμα χρόνου να δούμε στην πράξη τα πρώτα σημάδια της αλλαγής της τουρκικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, γιατί δυστυχώς η πατρίδα μας είναι ο αδύναμος κρίκος, αφού η Κύπρος
– αφενός μεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων
-και αφετέρου έχει με κάποιον τρόπο στο πλευρό της τις μεγάλες εταιρίες που έχουν επενδύσει ήδη πολλά εκατομμύρια και προσδοκούν μέχρι και δισεκατομμύρια από τη δραστηριοποίησή τους στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τα πρώτα σημάδια ήλθαν

– με την έξοδο του ερευνητικού σκάφους «Τσεσμέ» στο Αιγαίο, στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016,
-με τις διάφορες Navtex με τις οποίες δέσμευαν τεράστιες περιοχές στο Αιγαίο για μεγάλο διάστημα και
-με τις προκλήσεις της Τουρκίας, που άρχισαν να επικεντρώνονται στις νησίδες Παναγιά, Φαρμακονήσι, Μεγίστη, τις οποίες η Τουρκία ονομάζει «τουρκικές» και ισχυρίζεται ότι τις έχει καταλάβει η Ελλάδα και τις έχει επανδρώσει με στρατιωτικά τμήματα.

Προτελευταία πρόκληση, η τουριστική βόλτα του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ με τους αρχηγούς των κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια, την επομένη της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, και τελευταία μέγιστη πρόκληση οι βολές που έκανε το τουρκικής ναυπήγησης περιπολικό «Κουσάντασι», του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στο Φαρμακονήσι.

Για την ιστορία, πάντως, οι Τούρκοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα εκτελέσουν πυρά στην περιοχή του Φαρμακονησίου με τη Navtex 221/17, οι ελληνικές υπηρεσίες είχαν εκδώσει αντι-Navtex με την οποία ενημέρωναν ότι η τουρκική αγγελία με αριθμό 221/17 είναι άκυρη, όμως παρ’ όλα αυτά οι βολές έγιναν. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και δεν σχετίζονται ούτε με τους «οκτώ» ούτε με το δημοψήφισμα.

Μπορεί να παίρνουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα με τη συγκυρία, όμως οι προκλήσεις εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας, που ήταν στο ράφι από το 1999 και τώρα είναι πάνω στο τραπέζι, λόγω της αναδιάταξης των στόχων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ο στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει – συνεχή και διευρυνόμενη αμφισβήτηση,  -σταδιακή προώθηση των τουρκικών θέσεων μέσω προκλήσεων και διαφόρων κρίσεων,  -με τελικό στόχο το μοίρασμα του Αιγαίου στη μέση.

Όμως το Αιγαίο είναι η καρδιά του Ελληνισμού και δεν διχάζεται ούτε μοιράζεται. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι.
infognomonpolitics

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Τελικά το 70% είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ, το 20% ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ και το 10% ΒΟΛΕΜΕΝΟ;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Τελικά το 70% είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ, το 20% ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ και το 10% ΒΟΛΕΜΕΝΟ;

by admin
38 λεπτά ago
Η συμμαχία του τρόμου – Το Ισραήλ θεωρεί την Τουρκία υπαρξιακό εχθρό, θα παρασύρει την Ελλάδα σε έναν πολεμικό όλεθρο
Slider

Η συμμαχία του τρόμου – Το Ισραήλ θεωρεί την Τουρκία υπαρξιακό εχθρό, θα παρασύρει την Ελλάδα σε έναν πολεμικό όλεθρο

by admin
11 ώρες ago
Αποστόλου: 24η Ιουλίου: Γιορτάζουμε τη Δημοκρατία ή την αργή αποδόμησή της;
Slider

Αποστόλου: 24η Ιουλίου: Γιορτάζουμε τη Δημοκρατία ή την αργή αποδόμησή της;

by admin
19 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: Αν δεν “φύγει” εκτάκτως αυτός θα βρει δικαιολογία για να χτυπήσει εκτάκτως τα νησιά μας… ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Αν δεν “φύγει” εκτάκτως αυτός θα βρει δικαιολογία για να χτυπήσει εκτάκτως τα νησιά μας… ΣΤΩΜΕΝ καλώς

by admin
22 ώρες ago
Next Post
Ήπειρος: Ενισχύεται με Στρατό η Ελληνο-Αλβανική μεθόριος! Τι συμβαίνει;

Ήπειρος: Ενισχύεται με Στρατό η Ελληνο-Αλβανική μεθόριος! Τι συμβαίνει;

Ψευδοκράτος-Τουρκία εκδίδουν παράνομες NOTAMs, δημιουργούν πρόβλημα για ασκήσεις με Ρωσία

Ψευδοκράτος-Τουρκία εκδίδουν παράνομες NOTAMs, δημιουργούν πρόβλημα για ασκήσεις με Ρωσία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr