• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ “ΚΑΥΤΟ” ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – Η κρίση καραδοκεί – Η Τουρκία ένα από τα 5 θύματα – Μπούμερανγκ για Γερμανία!

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αργά το καλοκαίρι καραδοκεί η κρίση, σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή τη φορά, όμως, πέντε χώρες αναμένεται να χτυπηθούν από αυτή τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο Μάθιου Λιν του Bloomberg και του Ινστιτούτου
Strategy Economics.

Σε κείμενό του στο Market Watch της Wall Street Journal, ανέφερε πως οι επόμενες χώρες που θα πληγούν θα είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Συρία.

«Μπορούμε να συζητήσουμε για ατελείωτες ώρες γιατί η αγορά πέφτει το καλοκαίρι. Ίσως ο καιρός παίρνει τα μυαλά των ανθρώπων. Ίσως πρόκειται για σύμπτωση. Όποιος και να είναι ο λόγος, θα ήταν ανόητο να αγνοήσουμε την πιθανότητα να σημειωθεί απότομη πτώση τώρα που ο ήλιος έχει αρχίσει και πάλι να λάμπει», αναφέρει με διάθεση ρομαντισμού ο Λιν.

Όμως, γιατί οι παραπάνω χώρες αναμένεται να μην περάσουν αλώβητες αυτό το καλοκαίρι;
Όπως αναφέρει στο κείμενο ο οικονομικός αναλυτής, η Τουρκία είναι μια από τις ανερχόμενες αγορές τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει τεράστιο εργατικό δυναμικό και είναι καλά τοποθετημένη ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Σημειώνει γρήγορη ανάπτυξη όσο η Κίνα, όμως… τώρα η Τουρκία χαμηλώνει τις ταχύτητες. Η ανάπτυξη σημειώνει πτώση κατά 1,7% το τελευταίο τετράμηνο, ενώ οι ξένες επενδύσεις που έφτασαν στην χώρα μπορούν να φύγουν από αυτή το ίδιο γρήγορα. «Αν μια τουρκική συντριβή πραγματοποιηθεί, τότε αυτό θα συντρίψει τις αγορές», καταλήγει ο Λιν.

Όσο για τη Σλοβενία, όπως πολλοί αναλυτές στο παρελθόν έχουν αναφέρει, αναμένεται να είναι η νέα Κύπρος. Το ίδιο πιστεύει και ο Λιν, ο οποίος αναφέρει ότι η Σλοβενία αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα με την Μεγαλόνησο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Με τη φούσκα των δανείων να έχει σκάσει και με πολλούς καταναλωτές να μην μπορούν να τα αποπληρώσουν, οι Σλοβένοι ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους και οι τράπεζες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές απώλειες. Αν, μάλιστα, οι καταθέτες τους φύγουν από τη χώρα, όπως συνέβη στη Κύπρο, τότε αυτό, σύμφωνα με τον αναλυτή, θα πυροδοτήσει τραπεζική κρίση στην Ιταλία και την Ισπανία, και ολόκληρη η παγκόσμια αγορά θα βιώσει τον απόλυτο πανικό.

Την ίδια ώρα και ενώ η Γερμανία δείχνει να είναι ο κυρίαρχος της Ευρώπης, για τον ειδικό κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει.
«Είναι πράγματι η πιο ισχυρή της Ευρώπης; Ξανασκεφτείτε το. Η γερμανική οικονομία επιβραδύνει απότομα, χτυπημένη από την ευρωπαϊκή ύφεση. Την ίδια ώρα η Ανγκελα Μέρκελ έρχεται αντιμέτωπη με τις εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στους ψηφοφόρους δεν αρέσουν οι περικοπές και η ύφεση στην δική τους οικονομία δε θα τους ικανοποιήσει. Ένα νέο κόμμα αντί-ευρωπαϊκό μπορεί να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά», αναφέρει ο Λιν.

Μάλιστα, προβλέπει πως οι εκλογές δε θα φέρουν καθαρό νικητή και αυτό θα φανεί από τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι επενδυτές σίγουρα θα θορυβηθούν.

Παράλληλα, τη στιγμή που μαίνειται ο πόλεμος στη Συρία, η αγορά δε μπορεί παρά να κατρακυλάει.

Ενώ στην Ιταλία το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον η κατάσταση στην χώρα ήταν τουλάχιστον εκρηκτική. Μπορεί η ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, να καθησύχασε για λίγο τις αγορές, όμως πόσο θα διαρκέσει η γαλήνη αυτή. Σύμφωνα με τον Λιν, ο Λέτα θυμίζει πολύ στον Μάριο Μόντι: είναι μετριοπαθής, θετικός απέναντι στις μεταρρυθμίσεις και υποστηρικτής του ευρώ. Το πραγματικό αγκάθι, όμως, για τον ειδικό είναι ο Μπερλουσκόνι. Όπως υποστηρίζει: «Η πραγματική δύναμη είναι ο Μπερλουσκόνι. Ο Λέτα εξαρτάται από αυτόν για την πλειοψηφία στη Βουλή. Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή τον διακόπτη, την ώρα που έχει ήδη μπει στο μέτωπο όσων δε καλοβλέπουν το ευρώ. Μπορεί να αφήσει τον Λέτα να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας και μετά να ανέβει στην εξουσία εκείνος, με αντι-ευρωπαϊστική ρητορική. Μόλις αυτό το πλάνο ξεκαθαριστεί, τότε οι αγορές θα βυθιστούν και πάλι».

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Άνοιξαν μαζί Κουτί Πανδώρας και Τζίνι οι Ουκρανοί»… Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ένα μάτσο δειλοί και ανίκανοι
Slider

«Άνοιξαν μαζί Κουτί Πανδώρας και Τζίνι οι Ουκρανοί»… Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ένα μάτσο δειλοί και ανίκανοι

by admin
1 ώρα ago
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!…
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!…

by admin
2 ώρες ago
Οι Άνθρωποι Άρχισαν να Αντιλαμβάνονται τα Ψέματα που τους Είπαν για τα Εμβόλια CV-19 – Ο Αμερικάνος Ταγματάρχης Τομ Χάβιλαντ Αγωνίστηκε Μόνος του
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Άνθρωποι Άρχισαν να Αντιλαμβάνονται τα Ψέματα που τους Είπαν για τα Εμβόλια CV-19 – Ο Αμερικάνος Ταγματάρχης Τομ Χάβιλαντ Αγωνίστηκε Μόνος του

by admin
14 ώρες ago
Andrea Renee Shaw… Δήλωσε αθώα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των διδύμων της που πέθαναν 8 ημέρες μετά την λήψη των εμβολίων τους
Slider

Andrea Renee Shaw… Δήλωσε αθώα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των διδύμων της που πέθαναν 8 ημέρες μετά την λήψη των εμβολίων τους

by admin
15 ώρες ago
Next Post

Η μαφία ανησυχεί - Του Πιτσιρίκου

Η Απάντηση στα κοράκια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr