• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Δεν υπάρχει σωτηρία… Παρόμοιες οι θέσεις του Μάρτιν Σουλτς και του Σόιμπλε για την Ελλάδα

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι πιέσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για ελάφρυνση του χρέους, οι θέσεις του επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς για την ελληνική κρίση και το ιστορικό προηγούμενο μιας χώρας με δικτατορία ως μέλος του ΝΑΤΟ απασχολούν τις γερμανικές εφημερίδες.

Σουλτς: «Εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων»

Στις θέσεις του Μάρτιν Σουλτς σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα, αναφέρεται η εφημερίδα Tagesspiegel:

«Ο Μάρτιν Σουλτς γνωρίζει ότι με το ελληνικό ζήτημα δεν μπορεί να κερδίσει την γερμανική κοινή γνώμη. Όταν η συζήτηση φθάνει στα δάνεια προς την Ελλάδα, εξανεμίζεται ο ενθουσιασμός πολλών Γερμανών για την Ευρώπη.

Έτσι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όταν τη Δευτέρα ρωτήθηκε από τους ανταποκριτές ξένου τύπου στο Βερολίνο τι θα κάνει, αν εκλεγεί, διαφορετικά από ότι η Αγγελα Μέρκελ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. (..) Απάντησε ότι “το ερώτημα πως θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πως η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων”.

Η θέση αυτή δεν διαφέρει και πολύ από τις απόψεις του Β. Σόιμπλε, ο οποίος είχε συνδέσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
«Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ. Το είπα στο κόμμα μου. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει CDU».

Με αυτά τα λόγια, προς το διαδικτυακό κανάλι του Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος στις γερμανικές εκλογές με το κυβερνών κόμμα, CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «τρόλλαρε»… άγρια τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD και πολιτικό του αντίπαλο, Μάρτιν Σουλτς, με σημείο αιχμής να είναι -τι άλλο;- η Ελλάδα!

Είχε προηγηθεί δήλωση του υποψηφίου για την καγκελαρία με το SPD, σύμφωνα με την οποία η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα εξαρτηθούν από τον βαθμό, στον οποίο θα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις -μια δήλωση, δηλαδή, που δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ όσα λέει δεξιά και αριστερά ο Σόιμπλε όλα αυτά τα χρόνια.

Ουσιαστικά, η δήλωση Σόιμπλε αποτελεί ένα… καλωσόρισμα στον ρεαλισμό, όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας, και του Μάρτιν Σουλτς, που δείχνει πλέον να προσχωρεί στην λογική του Βερολίνου για απαρέγκλιτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δίχως «εκπτώσεις» για την Αθήνα.

Ενδεικτικό της κλιμάκωσης, η οποία καταγράφεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, είναι και το σποτ του CDU στα social media, με σύνθημα «Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς».

Η ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΗΣ κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η Κριστίν Λαγκάρντ παρότρυνε τους δανειστές να παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γράφει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Η Λαγκάρντ πιέζει».

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει: «Η κατ΄ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στη Μάλτα “δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στις Βρυξέλλες ενόψει της εαρινής συνόδου του Ταμείου, προσθέτοντας ωστόσο ότι “έχει καλυφθεί μόλις ο μισός δρόμος”.

Στη διαδικτυακή του σελίδα το περιοδικό Der Spiegel σημειώνει: «Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζητά από τους πιστωτές να ξεκινήσουν σύντομα συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μόνο τότε το Ταμείο θα αποφανθεί αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης».

400 εκ. ευρώ θα επενδύσει η Fraport σε ελληνικά αεροδρόμια

Με αφορμή την ανάληψη της διαχείρισης 14 ελληνικών αεροδρομίων από την γερμανική Fraport η Frankfurter Allgemeine Zeitung παρατηρεί: «400 εκ. ευρώ θα επενδύσει η Fraport στον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων. Για 40 χρόνια η εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων αναλαμβάνει μικρότερα και μεγαλύτερα αεροδρόμια, όπως εκείνο της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Κω, της Κέρκυρας και των Χανίων. Σε πέντε από αυτά θα κατασκευαστούν νέοι χώροι άφιξης και αναχώρησης. Εκτός από τα εφάπαξ 1,2 δις ευρώ η Fraport θα καταβάλλει κάθε χρόνο στο ελληνικό δημόσιο 22,9 εκ ευρώ, καθώς και το 28,5% του κέρδους από την αξιοποίηση των αεροδρομίων.

Ελλάδα 1967: Μια δικτατορία στο ΝΑΤΟ

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία η Die Zeit απαντά στο ερώτημα αν έχει υπάρξει μέλος του ΝΑΤΟ χώρα με καθεστώς δικτατορίας: «Έχει ξαναγίνει, όταν πριν από 50 χρόνια αξιωματικοί του ελληνικού στρατού έκαναν πραξικόπημα». Η εβδομαδιαία εφημερίδα παραθέτει τα σημαντικότερα γεγονότα της περιόδου 1967-1974 και σημειώνει αναφερόμενη στην κατάρρευση της χούντας μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο: «Αμερικανοί και ΝΑΤΟ άφησαν όλα αυτά να συμβούν, συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής επίθεσης στην Κύπρο. Αντιδρώντας ο δημοκρατικά εκλεγμένος Κων/νος Καραμανλής ανακοίνωνε την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Για επτά χρόνια η χώρα βρίσκονταν εκτός νατοϊκής συμμαχίας. Οι αντίπαλοι της χούντας πιστεύουν ότι επτά χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 1967, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε αποκλείσει την Ελλάδα από την συμμαχία, καταλήγει η εφημερίδα Die Zeit.

* ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από Στέφανο Γεωργακόπουλο – DW, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το WEF το είπε το 2021 – Τώρα τα ταξίδια γίνονται απλησίαστα για εκατομμύρια πολίτες
Slider

Το WEF το είπε το 2021 – Τώρα τα ταξίδια γίνονται απλησίαστα για εκατομμύρια πολίτες

by admin
5 ώρες ago
Ο Μπιλ Γκέιτς Προωθεί Σχέδιο για το lockdown στην Υγειονομική Περίθαλψη, την Εκπαίδευση & τις Τράπεζες με Ψηφιακή Ταυτότητα
Slider

Ο Μπιλ Γκέιτς Προωθεί Σχέδιο για το lockdown στην Υγειονομική Περίθαλψη, την Εκπαίδευση & τις Τράπεζες με Ψηφιακή Ταυτότητα

by admin
5 ώρες ago
Τα Στρατεύματα του ΝΑΤΟ Ετοιμάζονται για Άμεση Μάχη με τον Ρωσικό Στρατό
Slider

Τα Στρατεύματα του ΝΑΤΟ Ετοιμάζονται για Άμεση Μάχη με τον Ρωσικό Στρατό

by admin
9 ώρες ago
Τρόμος: «Η Ουκρανία είναι η θανάσιμη απειλή για την Ευρώπη – Εκατομμύρια οπλισμένοι θα μας πνίξουν στο αίμα και το χάος»
Slider

Τρόμος: «Η Ουκρανία είναι η θανάσιμη απειλή για την Ευρώπη – Εκατομμύρια οπλισμένοι θα μας πνίξουν στο αίμα και το χάος»

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Τέρμα στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού»!

Τέρμα στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού»!

Διορθώνουν το λάθος & “ξεσκονίζουν” τα κοιτάσματα της Κρήτης

Διορθώνουν το λάθος & "ξεσκονίζουν" τα κοιτάσματα της Κρήτης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr