• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΑΡΩΜΑ «ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 “κτύπησαν” εικονικά την Σουηδία!

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

“Καψόνια” κάνει στο ΝΑΤΟ ειδικά στην βόρεια-βορειοδυτική περιοχή της Ευρώπης η Διοίκηση Στρατηγικής Αεροπορίας της Ρωσίας: Ένα επεισόδιο που απεκρύβη, από τους Σουηδούς, δείχνει ότι καμιά φορά οι διεθνείς σχέσεις είναι περισσότερο περίπλοκες απ’ότι φαίνονται.

Το όλο σκηνικό συμποσούται στην φράση “στοχοποίηση της Στοκχόλμης από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά”!

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου σουηδικά ραντάρ αεράμυνας εντόπισαν έξι ταχύτατα κινούμενα αεροσκάφη τα οποία έρχονταν από τα ανατολικά και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης πετώντας πάνω από τον φινλανδικό Κόλπο.

Η κατεύθυνση και η πορεία των αεροσκαφών δεν κρίθηκε αρχικά ως ύποπτη.

Ρωσικά βομβαρδιστικά πετούν αρκετά συχνά κατά μήκος της Βαλτικής ώστε να περάσουν στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας.

Παρόλα αυτά στις 29 Μαρτίου τα δύο όπως αποδείχθηκε αργότερα Tu-22M3 Backfire και τα 4 μαχητικά Su-27 Flanker που τα προστάτευαν πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής σουηδικό εναέριο χώρο και στις 2 το πρωί πέρασαν επάνω από τη νήσο Gotland κάπου 30 με 40 χλμ. από το σημείο που ξεκινούν τα σουηδικά χωρικά ύδατα.

Τα δύο Tu-22M3 πραγματοποίησαν στοχοποιήσεις και εικονικές προσβολές με πυραύλους cruise cruise MKU-6-1 στην περιοχή γύρω από τη Στοκχόλμη και την νότια Σουηδία, όπως κατέγραψαν οι αισθητήρες των σουηδικών Α/Α συστημάτων που εντόπισαν εκπομπές συστημάτων ελέγχου πυρός από τα ρωσικά βομβαρδιστικά. Μάλιστα τα Su-27 είχαν απλωθεί επάνω και εκατέρωθεν των Tu-22 προκειμένου να μην διακοπεί η στοχοποίηση από σουηδικά ή άλλα ΝΑΤΟίκά βομβαρδιστικά.

Τελικά τα ρωσικά αεροσκάφη ανέστρεψαν την πορεία τους και γύρισαν πίσω προς τον ρωσικό εναέριο χώρο όπως ανέφεραν σουηδικές πηγές από το υπουργείο Άμυνας της χώρας στην Svenska Dagbladet.

Τέτοια επεισόδια ήταν συχνά κατά την περίοδο του «ψυχρού πολέμου» όπου ρωσικά βομβαρδιστικά πετούσα πολύ κοντά όχι μόνο στον σουηδικό εναέριο χώρο, αλλά και αυτούς της Νορβηγίας, της τότε δυτικής Γερμανίας και της Δανίας για να αναχαιτίζονταν στη συνέχεια από μαχητικά του ΝΑΤΟ. Αυτού του είδους οι αποστολές σταμάτησαν πρακτικά το 1992 λίγο μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, ξεκίνησαν πάλι όμως το 2011, ύστερα από εντολή του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για επανέναρξη των περιπολιών των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών τόσο στην περιοχή του Αρκτικού αλλά και νοτιότερα.

Το ιδιαίτερο όμως χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου περιστατικού δεν είναι η πτήση των ρωσικών βομβαρδιστικών – παρόμοιες πτήσεις γίνονται συνέχεια- αλλά η συνοδεία τους από τέσσερα μαχητικά και ότι πέταξαν τόσο κοντά στον εναέριο χώρο του Σουηδίας –δεν έχει γίνει γνωστό εάν τελικά τον παραβίασαν – προχωρώντας σε εικονικές προσβολές.

Σύμφωνα πάντα με την σουηδική εφημερίδα δεν απογειώθηκαν σουηδικά μαχητικά προς αναχαίτιση των ρωσικών βομβαρδιστικών και μαχητικών, παρόλα αυτά υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν την απογείωση ζευγών μαχητικών ετοιμότητας του ΝΑΤΟ από αεροπορικές βάσεις της Λιθουανίας και της Δανίας, τα οποία όμως απέφυγαν να πλησιάσουν τα Su-27

Υπενθυμίζεται πως το TU-22M3 μπορεί να μεταφέρει έως και τρεις πυραύλους Kh-22 Raduga, ή 6 βλήματα cruise MKU-6-1 σε περιστρεφόμενο φορέα οπλισμού μέσα στην αποθήκη οπλισμού, αλλά και συμβατικό φορτίο με 69βόβμες FAB των 250 κιλών ή 8 βόμβες FAB των 1500 χλγρ.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
Slider

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
4 ώρες ago
Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση
Slider

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση

by admin
4 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
6 ώρες ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
6 ώρες ago
Next Post

Καμμένος: “Αφήνουν τον εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος τρία χρόνια μετά…”

Επιβεβαιώνεται η απελευθέρωση των μητροπολιτών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr