• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αντεπίθεση των Κούρδων: Εξοντώθηκε τουρκική διμοιρία – Σκοτώθηκαν 24 Τούρκοι στρατιώτες στην Besta (βίντεο)

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ Β.ΣΥΡΙΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μια ολόκληρη διμοιρία του τουρκικού Στρατού εξοντώθηκε στην περιφέρεια της Besta κοντά στην ισοπεδωμένη πόλη Şırnak, στο βόρειο Κουρδιστάν από επίθεση Κούρδων μαχητών των ενωμένων δυνάμεων των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, που πλέον υποστηρίζονται καθαρά από τις ΗΠΑ.
Οι απώλειες αυτές ήταν και ο λόγος που το τουρκικό Επιτελείο αποφάσισε του συνεχείς βομβαρδισμούς όλων των κουρδικών θέσεων είτε του ΡΚΚ, είτε του PYD είτε των SDF θεωρώντας όλες τις οργανώσεις ως ένα και το αυτό και παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας έχουν υποσχεθεί προστασία και τους έχουν αποστείλει Αμερικανούς στρατιώτες και συμβούλους.
Έτσι το κέντρο τύπου HPG (People’s Defense Forces) Press Centre ανακοίνωσε ότι: «Στις επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο τουρκικός Στρατός στην περιφέρεια Besta, τα τουρκικά ΜΜΕ νόμιζαν ότι θα ήταν ικανά να σφραγίσουν και να αποκλέισουν από την δημοσιοποίηση τις συνέπειες του πολέμου με ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσιες.
Ο τουρκικός Στρατός υπέφερε βαρύτατες απώλεις κατα τις εντονότατες συγκρούσεις με απώλεια επίσης και δικών μας μαχητών»
«Κατά την επιχείρηση και ενώ συνολικά 13 από τους μαχητές μας μαρτύρησαν, τουλάχιστον 24 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις. Καθώς η δραστηριότητα του τουρκικού Στρατού συνεχίζεται στην γραμμή του Şehriban οι πληροφορίες θα συνεχίζουν να μοιράζονται στο κοινό»
Oι Κούρδοι εξέδωσαν την ανακοίνωση αυτή λόγων των τουρκικών ανακοινώσεων που κάνουν λόγο για συνεχή «περίπατο» των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή όπου καθημερινά με μηδενικές απώλειες εξοντώνονται δεκάδες Κούρδοι μαχητές.
Αμερικανοί και Κούρδοι που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους κατά του Ιslamic State of Iraq and the Levant (ISIL) περιπολούν από κοινού τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στον απόηχο των αεροπορικών επιδρομών της Άγκυρας σε Iraq και Syria όπως ανακοίνωσε το ίδιο το U.S. Central Command (CENTCOM) και αναφέρει το τουρκικό Anadolu Agency 
«Οι δυνάμεις του συνασπισμού πραγματοποιούν κοινές περιπολίες κατά μήκος της συνοριογραμμής Τουρκίας-βρειοανατολικής Συρίας που επιτηρούνται από άνδρες της SDF και του τουρκικού Στρατού για να αποφευχθούν συγκρούσεις και διασυνοριακά πεεισόδια μεταξύ τους” αναφέρει η δήλωση.
Ήδη αναρτήθηκε το πρώτο βίντεο με την είσοδο αμερικανικών οχημάτων στην συνοριακή πόλη Καμισλί

 Ακολουθήστε

Battle Analytics @BattleAnalytics

New footage show US Troops entering Qamishli City in Northren Syria with Kurdish YPG forces. #Syria

7:34 π.μ. – 1 May 2017
  •  33 Retweet 55 “μου αρέσει”
«Ο σκοπός είναι να αποθαρρύνουμε την βία μεταξύ δύο εκ των πιο έμπιστων συμμάχων μας στον αγώνα για να ηττηθεί το ISIL και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην περιοχή θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένα στο πως θα ηττηθεί η τρομοκρατική οργάνωση»
H ανακοίνωση αναφέρεται σε μια ένοπλη σύγκρουση που έλαβε χώρα στα τουρκοσυριακά σύνορα μετά τους βομβαρδισμούς της 25ης Απριλίου στην πόλη Darbasiyeh στα βορειοανατολικά της Συρίας στην περιφέρεια της Χαζάκα.
Η κίνηση αυτή εκνεύρισε την Άγκυρα τα μέγιστα καθώς θεωρούν ότι οι ΗΠΑ απροκάλυπτα πια στηρίζουν τις κουρδικές θέσεις και την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους με αρχικό «λίκνο» την Β.Συρία και το Β.Ιράκ
«Δυστυχώς, η παρουσία της αμερικανικής σημαίας ως σύμβολο της τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλείται YPG μου προξενεί βαθιά θλίψη», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για την Ινδία και όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Σημειώνεται ότι το Σάββατο τα ξημερώματα η τουρκική Αεροπορία επιδεικτικά βομβάρδισε θέσεις των συμμάχων των ΗΠΑ, των Κούρδων SDF, σκοτώνοντας όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές περίπου 100 μαχητές από τις μονάδες του People’s Protection Units (YPG), στην περιοχή Sinjar στο βόρειο Ιράκ και στο όρος Karachok στην βορειοανατολική Συρία και στην νοτιοανατολική Τουρκία αδιαφορώντας για το ότι αμερικανικά οχήματα αναπτύχθηκαν σε περιοχές της βόρειας Συρίας κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία σταματώντας επίθεση που σχεδίαζε ο τουρκικός Στρατός  εναντίον του YPG/SDF.
Με την κίνησή τους αυτή οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι έβαλαν τέλος στις όποιες επιδιώξεις της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία σε ότι αφορά το YPG/SDF οριοθετώντας πρακτικά και τα σύνορα μεταξύ του υπό σύσταση κράτους του Κουρδιστάν με την Τουρκία όπως όμως αποδείχθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν τους υπολόγισε καθόλου και κτύπησε πάνω από τα κεφάλια των Αμερικανών!
Σύμφωνα με την δήλωση του τουρκικού Επιτελείου πάνω από μαχητές σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα της Sinjar, ενώ 49 μαχητές συμπεριλαμβανομένου τεσσάρων βασικών στελεχών σκοτώθηκαν στο Karachok της Συρίας.
Τα πλήγματα στο Karachok τραυμάτισαν επίσης 90 μαχητές πολλοί απο τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Μετά το κτύπημα αυτό οι Αμερικανοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιπολίες στα σύνορα σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους Τουρκους να σκεφτούν ξανά πριν ξανακτυπήσουν  κουρδικές θέσεις από φόβο μήπως σκοτωθούν Αμερικανοί στρατιώτες.
Πάντως το τουρκικό Επιτελείο ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον τα προηγούμενα πλήγματα της 25ης Απριλίου είχαν ενημερωθεί από πρίν ΗΠΑ, Ρωσία και τοπικές κυβερνήσεις (προφανώς εννοεί την κουρδική διοίκηση του Κιρκούκ) είχαν ως στόχο να εμποδίσουν τους μαχητές του PKK από το να περάσουν όπλα, εφόδια, πυρομαχικά και εκρηκτικά στην Τουρκία.
Στις 26 Απριλίου μάλιστα η Άγκυρα έδωσε συλληπητήρια στην προσωρινή κουρδική κυβέρνηση του Ιράκ και στον πρόεδρο Masoud Barzani για τον θάνατο έξι μαχητών Ρeshmerga από τους βομβαρδισμούς.
Τότε οι ΗΠΑ είπαν ότι η τουρκική επιχείρηση τύγχανε ελλείψεως συντονισμού «με τον υπόλοιπο συνασπισμό».
Οι Κούρδοι πάντως του PYD προειδοποίησαν ότι θα καταφύγουν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και θα κτυπήσουν τις τουρκικές δυνάμεις με όλα τα μέσα εάν συνεχίσει η Άγκυρα να προχωρά σε πλήγματα εναντίον τους και να τους εμπλέκει με το ΡΚΚ (εδώ βέβαια παίζεται και ένα θέατρο για τα μάτια του κόσμους διότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Σύροι Κούρδοι συνδέονται άμεσα με το ΡΚΚ και τους Κούρδους της ΝΑ Τουρκίας, όπως και με τους Κούρδους του Ιράκ που βρίσκονται υπό τας διαταγάς του Μπαρζανί)

 Ακολουθήστε

Al Munasarah @al_munasarah

The #US are openly backing #YPG forces in #Syria despite acknowledging their ties to designated #PKK – hypocrisy?

12:28 π.μ. – 1 May 201 99 Retw  8
  • 8 “μου αρέσει

 

HPG Press Release: Many #Turkish soldiers killed in the operation at #Besta (#Şırnak)https://t.co/gFbxzAyxGp#TwitterKurds #HPG #Kurdistan pic.twitter.com/cF2LWqnnCa

— Med Media (@_Med_Media_) 29 Απριλίου 2017

Şırnak, Kars ve Bitlis’te​ 5 Şehit, 5 Evlat, 5 Umut, 5 Gelecek…
Dünyada 5 eksik, Cennette 5 Fazlayız…#Şırnak #Kars #Bitlis pic.twitter.com/6uSHp6Y88D

— ϜϓſϞ Şule ϜϓſϞ  (@sulekratas) 25 Απριλίου 2017

pronews.gr

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
ΔΙΕΘΝΗ

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
2 λεπτά ago
Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο
Slider

Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο

by admin
21 λεπτά ago
Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
22 λεπτά ago
Ο ιδρυτής του Telegram προειδοποιεί: Η μάχη για την ελευθερία του λόγου θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας
Slider

Ο ιδρυτής του Telegram προειδοποιεί: Η μάχη για την ελευθερία του λόγου θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας

by admin
1 ώρα ago
Next Post
ΗΠΑ και Γερμανία απειλούν την Ρωσία: «Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν γερμανική πόλη για αιώνες»

ΗΠΑ και Γερμανία απειλούν την Ρωσία: «Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν γερμανική πόλη για αιώνες»

Τα Βαλκάνια δεν βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου… Μικρή η πιθανότητα αλβανικής επίθεσης στα Σκόπια

Τα Βαλκάνια δεν βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου… Μικρή η πιθανότητα αλβανικής επίθεσης στα Σκόπια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr