• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός στη Γαλλία: Προειδοποίηση να μην δημοσιευθούν τα έγγραφα Μακρόν που έκλεψαν χάκερς

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Κεντρική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας (CNCCEP) προειδοποίησε τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν το περιεχόμενο των εγγράφων της προεκλογικής ομάδας του Εμανουέλ Μακρόν που διέρρευσαν αργά χθες, έπειτα από «ηλεκτρονική παρείσφρηση», όπως κατήγγειλε το κόμμα του κεντρώου υποψηφίου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Αργά την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, «δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες και συνημμένα αρχεία, που έφεραν ημερομηνίες από τις 24 Απριλίου (την πρώτη μέρα μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών), συνολικού όγκου περίπου 9 gigabyte αναρτήθηκαν από έναν χρήση που έφερε το όνομα EMLEAKS σε έναν ιστότοπο ανταλλαγής εγγράφων που επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες να αναρτούν περιεχόμενο. Δεν έχει καταστεί σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την ανάρτηση των δεδομένων, είτε αν αυτά είναι γνήσια.

Το WikiLeaks, που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το σύνδεσμο (link) που οδηγεί στα εν λόγω αρχεία ανέφερε ότι αυτή η ηλεκτρονική πειρατεία δεν προέρχεται από τον ίδιο τον ιστότοπό του. Παράλληλα χαρακτήρισε «περίεργη» την επιλογή της χρονικής στιγμής της διαρροής, λιγότερο από δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως με δεδομένη την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας (από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) κάθε δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την διαρροή των εγγράφων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.

«Με δεδομένη την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και την σύγκληση της Επιτροπής τις ερχόμενες ώρες, η Επιτροπή καλεί τα μέσα ενημέρωσης να ενεργήσουν με υπευθυνότητα», αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι μέρος των εγγράφων που διέρρευσαν είναι «πιθανώς ψευδή».

Το κόμμα (En Marche!) του Μακρόν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η επιχείρηση «παρέμβασης κατά τις τελευταίες ώρες της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας προφανώς θέτει ζήτημα αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας, όπως έγινε στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια των τελευταίων προεδρικών εκλογών».

Όπως υπογραμμίζει η ίδια ανακοίνωση, τα αρχεία αποκάλυπταν μόνο την ομαλή λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τα αυθεντικά έγγραφα αναμείχθηκαν με ψεύτικα και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σπείρουν «αμφιβολίες και παραπληροφόρηση».

Εκρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως: «Ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε κανένα άλλο υπουργείο δεν θα σχολιάσει το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την νομοθεσία, η προεκλογική περίοδος έληξε τα μεσάνυχτα».
Αργά χθες, ενώ το hashtag #Macronleaks άρχισε να γίνεται viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και αντιπάλου του Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ανάρτησή του στο twitter διερωτήθηκε: «Θα μας διδάξει τίποτε το Macronleaks ότι η ερευνητική δημοσιογραφία έχει σκοπίμως εξοντωθεί;»

Σε απάντησή του, ο εκπρόσωπος του Μακρόν, Σιλβάν Φο χαρακτήρισε «ελεεινό» το tweet του Φιλιπό.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν έχει καταγγείλει προσπάθειες ηλεκτρονικής παρείσφρησης κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας λόγο για ρωσικά συμφέροντα ότι εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις.

Την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος κατέθεσε καταγγελία σχετικά με ισχυρισμούς που τόνιζαν ότι διατηρεί λογαριασμό σε μια υπεράκτια εταιρεία στις Μπαχάμες. Το κόμμα En Marche! εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση τονίζοντας ότι το Sputnik και το RT «ενεργά» προώθησαν τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τους οποίους έχει επαναλάβει η Λεπέν.

Την Παρασκευή το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian Today (RT) και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφεραν εξετάζουν ενδελεχώς με τους νομικούς τους εκπροσώπους τις καταγγελίες της ομάδας του Μακρόν εναντίον των δύο μέσων ενημέρωσης για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», για τα δημοσιεύματα με τους φερόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο κεντρώος υποψήφιους .

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα ψέματα που λένε», ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η αρχισυντάκτρια των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

06/05/2017 05:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik
Παρίσι, France
mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
33 λεπτά ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
Slider

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
34 λεπτά ago
Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
ΔΙΕΘΝΗ

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
42 λεπτά ago
Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο
Slider

Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο

by admin
1 ώρα ago
Next Post
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δίνει διαταγή ισοπέδωσης της Ν.Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Φόρεσαν στολές βιοχημικού πολέμου οι Αμερικανοί

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δίνει διαταγή ισοπέδωσης της Ν.Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Φόρεσαν στολές βιοχημικού πολέμου οι Αμερικανοί

Πολεμική ατμόσφαιρα στη Μεσόγειο: Νέες NAVTEX για Κύπρο και Ελλάδα εξέδωσε η Τουρκία

Πολεμική ατμόσφαιρα στη Μεσόγειο: Νέες NAVTEX για Κύπρο και Ελλάδα εξέδωσε η Τουρκία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr