• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΚΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ

9 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Απροετοίμαστος και αδιάβαστος πήγε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Ουάσινγκτον.

Κατά την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον με τον Ρεξ Τίλερσον, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον ικανότερο υπουργό του Τραμπ και άριστο γνώστη της ΑΟΖ, δυστυχώς ο δικός μας υπουργός, από ό,τι φάνηκε, πήγε στην αμερικανική πρωτεύουσα απροετοίμαστος και αδιάβαστος.

Είχε και μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσει για την ΑΟΖ, αλλά όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, εάν έγινε κάποια συζήτηση για τα θέματα ενέργειας, απάντησε:
«Εξήγησα τα ενεργειακά projects που υπάρχουν στην περιοχή. Νομίζω ότι τα γνωρίζει καλύτερα και από μένα, αλλά αναφέρθηκα στο πως τα βλέπουμε εμείς και στην σημασία που έχει για τους Έλληνες το να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ένα κέντρο μεταφοράς διαφόρων μορφών ενέργειας».

Αυτό ήταν όλο, ενώ είχε απέναντί του τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος γνωρίζει άριστα τη σημασία της ΑΟΖ, επειδή η ExxonMobil, την οποία διηύθυνε πριν αναλάβει το νέο πόστο του, έχει εκμεταλλευθεί, για πολλά χρόνια τώρα, τις ΑΟΖ πολλών κρατών. Επομένως, ευελπιστούσαμε ότι δεν θα ήταν αρνητικός στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.

Άλλωστε, είδαμε την εταιρεία του να αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, που αποτελεί το σημαντικότερο οικόπεδο, μια και γειτνιάζει με το τεράστιο κοίτασμα Ζορ της Αιγυπτιακής ΑΟΖ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στη συνάντηση του Στεητ Ντηπάρτμεντ ο δικός μας υπουργός έπασχε από το φοβικό σύνδρομο όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1996.
Σε παλαιότερο σημείωμα, είχα κάνει λόγο για κάποιες παρασκηνιακές επαφές που είχαμε με τους Λίβυους για την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ. Δεν θα υπήρχαν δυσκολίες, αν δεν είχαν βάλει οι Τούρκοι το δάχτυλό τους, την εποχή που ο ημέτερος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρίστανε το προσκοπάκι διαφημίζοντας την πράσινη επανάσταση και βρισκόταν σε άλλο Σύμπαν, και οι Λίβυοι -έχοντας και τα σοβαρά τους προβλήματα από την εγκληματική ενέργεια της Χίλαρυ Κλίντον να διαλύσει την πιο προοδευτική αραβική χώρα- υπαναχώρησαν.

Όμως, γνωρίζω πως ικανοί σύμβουλοι -όχι των αρμόδιων υπουργείων- ξεκίνησαν αθόρυβα κάποιες συζητήσεις με τους Λίβυους, χωρίς μέχρι στιγμής ορατά αποτελέσματα, και τούτο διότι έπρεπε σύμπασα η ελληνική Κυβέρνηση, του ΥΠΕΞ προεξάρχοντος, να ενεργοποιηθεί δραστικά (φοβούμαι όμως, πως ο Ν. Κοτζιάς, επαναπαυόμενος στις δάφνες της αντιμετώπισης του Κυπριακού, όπου όντως είχε επιτυχία, ξανάρχισε πάλι τα τουριστικά ταξιδάκια).

Και ξαναφέρνω το θέμα, μετά από δημοσίευμα της Real News, το οποίο ανεβάζει στα 600 δισ. δολάρια τα νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. Αυτά τα αποτελέσματα έφεραν στο φως οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum, σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ.

Δημοσιεύει η εφημερίδα μεταξύ άλλων: «Οι πόροι των κοιτασμάτων αυτών θα μπορούσαν με 50% πιθανότητα να ξεπεράσουν τα 10 δισ. βαρέλια που αντιστοιχούν σε μία ακαθάριστη αξία υδρογονανθράκων 600 δισ. δολαρίων. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η πρόσφατη ανακάλυψη δείχνει με βεβαιότητα ότι και ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ και μάλιστα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ)!
» Η μελέτη της Spectrum παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και είχε τίτλο “Ένα θέαμα μέσα από τα μάτια του Ζορ: Η αναζήτηση του επόμενου σούπερ γίγαντα”.

» Όπως σημειώνεται στην μελέτη, νοτιοδυτικά της Κρήτης και εντός της ΑΟΖ που ανήκει στην Λιβύη, εντοπίστηκαν ύφαλοι καρστικών ασβεστολίθων ανάλογοι με αυτούς που υπάρχουν γύρω από το Ύβωμα του Ερατοσθένη στην Κύπρο. Ο πρώτος ύφαλος εμφανίζει εξαιρετικές ομοιότητες με τον αντίστοιχο ύφαλο καρστικού ασβεστολίθου του κοιτάσματος Ζορ, ο οποίος έχει μήκος 10 χλμ. Οι δύο ύφαλοι φαίνεται με βεβαιότητα ότι κρύβουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σημεία ερευνών απέχουν ελάχιστα από τη νοητή οριογραμμή που χωρίζει την λιβυκή ΑΟΖ από την ελληνική. Συγκεκριμένα, ο πρώτος ύφαλος απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τα ελληνικά θαλάσσια όρια, όπως αυτά ορίστηκαν από τη λιβυκή πλευρά, η οποία και ανέθεσε στις εταιρείες τη διεξαγωγή των ερευνών. Η Spectrum διαπίστωσε με εμφανή έκπληξη ότι ο υπεργιγαντιαίος αυτός “στόχος” προσομοιάζει στο κοίτασμα Ζορ.  Ωστόσο, ο εν λόγω ύφαλος έχει συνολικό μήκος 100 χλμ. και ο όγκος του υπολογίζεται ότι είναι πιθανότατα ακόμα και δέκα φορές μεγαλύτερος του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ! (στην Ελλάδα πρώτο θέμα είναι το χειρουργείο του Πολάκη)

Μακεδών

voria.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μυρίζει μπαρούτι στα Βαλκάνια: Το «άντε γ@@θείτε» του «νεοοθωμανού» Rama στους Έλληνες
ΕΘΝΙΚΑ

Μυρίζει μπαρούτι στα Βαλκάνια: Το «άντε γ@@θείτε» του «νεοοθωμανού» Rama στους Έλληνες

by admin
4 ημέρες ago
ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας από την κυβέρνηση-Γιώργος Μητρόπουλος
ΕΘΝΙΚΑ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας από την κυβέρνηση-Γιώργος Μητρόπουλος

by admin
6 ημέρες ago
Ειρήνη Μαρούπα: Ψυχολογικός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού – Η κυβέρνηση ανατινάζει τα λιγνιτωρυχεία, χτίζει τζαμιά και αδιαφορεί για τα νησιά μας
Slider

Ειρήνη Μαρούπα: Ψυχολογικός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού – Η κυβέρνηση ανατινάζει τα λιγνιτωρυχεία, χτίζει τζαμιά και αδιαφορεί για τα νησιά μας

by admin
6 ημέρες ago
Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Τα ΜΜΕ  δημοσίευσαν  φωτογραφίες που δείχνουν στην αεροπορική βάση στη Συρία, το Ρωσικό  Α-50

Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν στην αεροπορική βάση στη Συρία, το Ρωσικό Α-50

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Ψηφίζω με τα 2 χέρια κόψιμο συντάξεων-αφορολόγητου!”

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Ψηφίζω με τα 2 χέρια κόψιμο συντάξεων-αφορολόγητου!"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr