• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η πολιτική κρίση στα Σκόπια και η απειλή του Αλβανικού Εθνικισμού

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ

Η πολιτική κρίση που μαστίζει τα Σκόπια (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας- ΠΓΔΜ) επιχειρείται να αποδοθεί από διάφορους εν Ελλάδι αναλυτές των Διεθνών Σχέσεων στην αυταρχική και διεφθαρμένη διακυβέρνηση (2006-2016) του πρώην Σλαβομακεδόνα πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι. Αυτό που είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια αποκρύπτουν οι εν λόγω αναλυτές είναι ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι ανατράπηκε το 2016 από μία χρηματοδοτούμενη από τον διεθνή κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος εκστρατεία υπό τις ευλογίες του Αμερικανικού βαθέους κράτους. Επρόκειτο δηλαδή για μια νέα εκδοχή των «χρωματιστών επαναστάσεων» (Colour Revolutions) που έλαβαν χώρα σε διάφορες χώρες (Ουκρανία, Γεωργία, Λίβανος κλπ) κατά την προηγούμενη δεκαετία που έτυχε να κυβερνώνται από κυβερνήσεις που δεν ήταν αρεστές στη Δύση. Ο Σόρος και τα αφεντικά του θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι (ηγέτης του Σλαβομακεδονικού κεντροδεξιού κόμματος VMRO-DPMNE) και ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν θα έχουν πολιτικό μέλλον στη γείτονα χώρα επειδή δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Ποια είναι όμως η γεωπολιτική τους στόχευση; Η γεωπολιτική τους στόχευση είναι να διαλύσουν το κράτος των Σκοπίων και να ενσωματωθεί η Αλβανική μειονότητα της χώρας στην κυοφορούμενη «Μεγάλη Αλβανία». Οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί του Αμερικανικού βαθέος κράτους ευνοούν την ενίσχυση του Αλβανικού εθνικισμού και τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία θα περιλαμβάνει την Αλβανία, το Κόσοβο και τις Αλβανικές περιοχές των Σκοπίων. Στα πλαίσια αυτά μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά την εκτίμησή μου η επίσκεψη του τότε εν ενεργεία (πρώην πλέον) Δ/ντη της CIA Τζον Μπρέναν στα Τίρανα τον Δεκέμβριο του 2016. Το πρώτο βήμα για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι η ομοσπονδιοποίηση του κράτους των Σκοπίων, έργο που θα αναλάβει να επιτελέσει η υπό σχηματισμό κυβέρνηση συνεργασίας των Σλαβομακεδόνων Σοσιαλδημοκρατών του Ζόραν Ζάεφ και των Αλβανών μειονοτικών. Μετά την ομοσπονδιοποίηση το επόμενο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση των Αλβανικών ομόσπονδων περιοχών των Σκοπίων στο Κόσοβο.

Επειδή κάποιοι καλοθελητές θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν ως συνομωσιολόγο θα αναφέρω τη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής για την Ευρώπη και την Ευρασία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Ντάνα Ροχραμπάτσερ (Dana Rohrabacher) τον Φεβρουάριο του 2017 ότι  «οι Αλβανοί της Μακεδονίας (ναι την ανέφερε ως Μακεδονία και όχι ως FYROM) θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσόβου ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα μπορούσε να ενσωματωθεί στη Βουλγαρία». Ο Ροχραμπάτσερ επίσης δήλωσε ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια. Το πιο ανησυχητικό για τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα είναι ότι η κυβέρνηση Τραμπ λόγω της υποστήριξης που παρέχει στους Κούρδους της Συρίας θέλει να κατευνάσει τον Ερντογάν επιτρέποντας του να παίξει το χαρτί του Αλβανικού εθνικισμού στα Βαλκάνια. Ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει την επιρροή της Τουρκίας στο Αλβανικό στοιχείο στα Βαλκάνια προκειμένου να αναβιώσει τον ρόλο που είχε η κάποτε η Οθωμανική αυτοκρατορία στην περιοχή.

Σε όλη αυτή την αναταραχή που σημειώνεται στη γεωπολιτική μας γειτονιά και που απειλεί να πλήξει τα εθνικά μας συμφέροντα, η πολιτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί η Ελληνική κυβέρνηση έναντι των εμπλεκόμενων μερών στα Σκόπια όχι μόνο δεν είναι ενδεδειγμένη αλλά και επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Αθήνα θα πρέπει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες που να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κράτους των Σκοπίων και προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθούσε η ενεργή επιδίωξη ενός έντιμου συμβιβασμού για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων. Η αναγνώριση μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό (για συνολική χρήση) για το κράτος των Σκοπίων παρόλο που δεν είναι η άριστη επιλογή για τα εθνικά μας συμφέροντα σίγουρα είναι προτιμότερη από το να αφήσουμε να διαλυθεί το κράτος αυτό και να δημιουργηθεί στη θέση του μια «Μεγάλη Αλβανία» και ενδεχομένως και μια «Μεγάλη Βουλγαρία».

kedisa.gr

Πηγές

http://www.judicialwatch.org/blog/2017/02/u-s-gives-soros-groups-millions-destabilize-macedonias-conservative-govt/

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/macedonia-not-a-country-senior-us-republican-congressman-dana-rohrabacher-a7569666.html

http://www.balkaninsight.com/en/article/russia-influence-hunts-cia-director-visit-in-albania-12-08-2016

https://balkanstory.wordpress.com/2012/05/07/erdogan-turkish-soldiers-will-help-albanians-liberate-their-lands/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
4 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
Slider

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
4 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
12 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
13 ώρες ago
Next Post
ΕΡΤ: Ο «αριστερός» Γκαίμπελς

ΕΡΤ: Ο «αριστερός» Γκαίμπελς

Ραχήλ Μακρή: «Πουλάτε την χώρα, δεν θα σας αφήσουμε να πουλήσετε ούτε την ιστορία μας, ούτε τα ιερά και όσια»

Ραχήλ Μακρή: «Πουλάτε την χώρα, δεν θα σας αφήσουμε να πουλήσετε ούτε την ιστορία μας, ούτε τα ιερά και όσια»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr