Τι δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος
«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην διεύρυνση της λέσχης των πυρηνικών δυνάμεων, περιλαμβανομένης της Κορεατικής Χερσονήσου και της Βόρειας Κορέας. Είμαστε κατά και αυτό το θεωρούμε αντιπαραγωγικό, επιβλαβές και επικίνδυνο».
Ερωτώμενος για την πυραυλική δοκιμή της Βορειου Κορέας που έλαβες χώρα χθες, ο ίδιος απάντησε ότι “δεν υπάρχει τίποτα για να σχολιάσω, αλλά ως γεγονός ενισχύει την διένεξη και δεν υπάρχει τίποτα καλό σ’ αυτό”.
Αναφερόμενος τέλος στην προοπτική διαλόγου με την Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν δήλωσε ότι διάλογος μπορεί να υπάρξει, «πολύ περισσότερο που έχει υπάρξει θετική εμπειρία από έναν παρόμοιο διάλογο που είχε γίνει με την Βόρεια Κορέα. Νομίζω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον διάλογο».
el.gr






