• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΕΚΡΥΒΕ ΚΑΤΙ «ΑΛΛΟ» Η ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΤΗΣ 23ης ΜΑΙΟΥ 2006 ;;;

9 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια άλλη και αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή, που σηκώνει πολύ συζήτηση, για την αερομαχία της 23ης Μαΐου που στοίχησε την ζωή στον Έλληνα πιλότο Κωνσταντίνο Ηλιάκη, έδωσε η τουρκική εφημερίδα «Μπουγκιούν», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της.

ΕΚΡΥΒΕ ΚΑΤΙ «ΑΛΛΟ» Η ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΤΗΣ 23ης ΜΑΙΟΥ 2006 ;;; - Εικόνα1

Σύμφωνα λοιπόν με το τουρκικό πρωτοσέλιδο τα τουρκικά μαχητικά που είχαν βγει στις 23 Μαΐου στον νότιο Αιγαίο δεν πήγαιναν να φωτογραφήσουν τις βάσεις των ρωσικών πυραύλων στην Κρήτη, αλλά να εντοπίσουν και να φωτογραφήσουν τρία «πλοία φαντάσματα», (όπως ενδεικτικά χαρακτηριστήκαν από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο), που διεξήγαγαν εκείνες τις μέρες έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδα από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρετε, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μαζί με το αεροφωτογραφικό που πετούσαν στις 23 Μαΐου στον νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία, μετά από μεγάλη και έκτακτη κινητοποίηση στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις που έρχονται από την Άγκυρα, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν πήγαιναν να φωτογραφήσουν τις βάσεις των πυραύλων S-300, που βρίσκονται από το 1998 στην Κρήτη, αλλά ο σκοπός της αποστολής τους ήταν άλλος. Η αποστολή τους ήταν να εντοπίσουν και να φωτογραφίσουν τρία «πλοία φαντάσματα», όπως χαρακτηρίστηκαν από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, καθώς και κυρίως τις συγκεκριμένες περιοχές που διεξήγαγαν έρευνες για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, βορείως της Κρήτης.

ΕΚΡΥΒΕ ΚΑΤΙ «ΑΛΛΟ» Η ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΤΗΣ 23ης ΜΑΙΟΥ 2006 ;;; - Εικόνα2

Η όλη υπόθεση αποκαλύφτηκε ως εξής, όπως έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ουγούρ Ακμπάς, στην τουρκική εφημερίδα Μπουγκιούν : «Στις 30 Ιουνίου έγινε γνωστό πως συγκαλείτε στην Άγκυρα έκτακτη σύσκεψη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία μετέχουν στελέχη του υπουργείου, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, ο καθηγητής σεισμολογίας του Τεχνητού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Τουντζάι Ταιμάζ, επιστήμονες του «Κέντρου Ερευνών Ανατολικής Μεσογείου» και ο καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου του Μαρμαρά, Μπαρτίν Σελφίν. Η σύσκεψη αυτή κίνησε το έντονο ενδιαφέρων κάποιων Τούρκων δημοσιογράφων, που έσπευσαν να μάθουν τι συμβαίνει. Τότε αποκαλύφθηκε η είδηση «βόμβα» :

Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκε το περιεχόμενο των ερευνών τριών ερευνητικών πλοίων που εκτελούσαν τότε σεισμολογικές έρευνες στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου για ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου. Να σημειωθεί πως για τα αποτελέσματα αυτής της σύσκεψης, μετά το πέρας της, ερωτήθηκε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε το αντικείμενο της σύσκεψης, παραδέχτηκε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πως δεν μπορεί να μιλήσει συγκεκριμένα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκαλυπτικές πληροφορίες, το θανατηφόρο επεισόδιο της αερομαχίας πάνω από την Κάρπαθο, το μεσημέρι της 23ης Μαΐου, έχει ως εξής : Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πληροφορήθηκε πως στην περιοχή βρίσκονταν τρία ερευνητικά πλοία που διεξήγαγαν σεισμολογικές έρευνες. Το γεγονός αυτό θορύβησε την Άγκυρα, διότι σύμφωνα με τους Τούρκους υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής ερευνών στο Αιγαίο και για την Ελλάδα και για την Τουρκία από την δεκαετία του ογδόντα, μετά τα γνωστά επεισόδια που είχαν οδηγήσει τότε τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Στο Γενικό Επιτελείο σήμανε συναγερμός και αμέσως απογειώθηκε αριθμός τουρκικών μαχητικών F-16, μαζί με ένα κατασκοπευτικό φωτογραφικό για να σπεύσουν στην περιοχή να εξετάσουν τι γίνεται. Παράλληλα διατάχτηκε αριθμός πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής, αλλά και τουρκικών πολεμικών, να σπεύσουν επίσης στην περιοχή για να κατασκοπεύσουν τα τρία πλοία που έκαναν τις έρευνες.

Στη συνέχεια το τουρκικό Γενικό Επιτελείο επικοινώνησε με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε πληροφορίες για το ποιας εθνικότητας είναι τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή και διεξάγουν σεισμολογικές έρευνες και από που έχουν πάρει άδεια για αυτές τις έρευνες αυτές. Μετά από σχετική κινητοποίηση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πληροφορήθηκε πως το ένα πλοίο ήταν γερμανικό, το οποίο όπως έγινε γνωστό, ονομάζονταν «Ποσείδιον». Αμέσως η Τουρκία επέδωσε διπλωματική νότα στην Γερμανία για τις έρευνες που διεξάγει το πλοίο αυτό, βορείως της Κρήτης, γεγονός που ενόχλησε έντονα την Αθήνα. Το δεύτερο πλοίο κάποιοι ισχυριστήκαν πως ήταν κατά πασά πιθανότητα το πλοίο του Παναμά, που όλως «τυχαία» βρέθηκε στην περιοχή και περισυνέλλεξε πρώτο τον Τούρκο πιλότο που έπεσε μετά την σύγκρουση του με το ελληνικό F-16 και, το τρίτο και, εδώ οι Τούρκοι ένοιωσαν έντονα αμηχανία, ήταν αμερικανικό. Μάλιστα το πλοίο αυτό, σύμφωνα με τις αναφορές που έρχονταν συνεχώς στην Άγκυρα, συνοδεύονταν εξ αποστάσεως με πολεμικό πλοίο του αμερικανικού στόλου. Γιατί ήθελαν οι Αμερικανοί στην περιοχή να διεξαχθούν σεισμολογικές έρευνες και γιατί δεν είχε ενημερωθεί επίσημα η Άγκυρα, ήταν ένα μεγάλο ερώτημα που απασχόλησε τους ιθύνοντες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Εντωμεταξύ όπως είναι γνωστό, μόλις έγιναν αντιληπτά από την Αθήνα τα τουρκικά μαχητικά να πετάνε στην περιοχή και ενώ ο συναγερμός ήταν σε εξέλιξη στην Τουρκία, η ελληνική πλευρά σύμφωνα με τους κανόνες αναχαίτισης απογείωσε με την σειρά της αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, που έσπευσαν επίσης στην ίδια περιοχή, για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά τα οποία προέβαιναν σε συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Προκληθήκαν αερομαχίες, όπως γίνεται εδώ και χρόνια στις περιπτώσεις αυτές και τότε έγινε το γνωστό ατύχημα με θύμα τον ηρωικό Κρητικό πιλότο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Tags: slide7
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Throne Climate»: Το μυστικό δίκτυο 22 σταθμών που ήλεγχε τυφώνες και γεωλογικά φαινόμενα
Slider

«Throne Climate»: Το μυστικό δίκτυο 22 σταθμών που ήλεγχε τυφώνες και γεωλογικά φαινόμενα

by admin
2 εβδομάδες ago
«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
4 εβδομάδες ago
Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
2 μήνες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
2 μήνες ago
Next Post
Το διπλό στρατηγικό παιχνίδι Ερντογάν και η αυτοκτονική Ελληνική νιρβάνα

Το διπλό στρατηγικό παιχνίδι Ερντογάν και η αυτοκτονική Ελληνική νιρβάνα

USN: Αποδόθηκε στον Στόλο το αεροπ/φόρο USS Abraham Lincoln

USN: Αποδόθηκε στον Στόλο το αεροπ/φόρο USS Abraham Lincoln

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr