• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Άνθρακες τα περί 75 τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο – Τα μισά συμμετείχαν στη «Θαλασσόλυκος» – Ο Ερντογάν δεν ελέγχει τις Ένοπλες Δυνάμεις του

9 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τα μισά από τα πλοία που διέρρεαν οι Τούρκοι ότι βγήκαν στο Αιγαίο ήταν τελικά αυτά που συμμετείχαν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος». Προφανώς, σκοπός για ακόμη μία φορά ήταν η δημιουργία εντυπώσεων, ή η ενεργοποίηση των ψυχολογιών επιχειρήσεων . Φαίνεται όμως πώς τα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της γειτονικής χώρας είναι σοβαρά και ορατά πλέον από την ελληνική πλευρά.

Οι Τούρκοι τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν να αναφέρουν πώς ο αριθμός των πλοίων που βγήκαν στο Αιγαίο, από το βόρειο μέχρι και το νότιο, ήταν τουλάχιστον 75. Η αλήθεια είναι όμως πώς περίπου 35-37 ήταν αυτά που συμμετείχαν στη «Θαλασσόλυκος» και η εκπαιδευτική τους δραστηριότητα ήταν περιορισμένη. Ειδικότερα, εκτιμάται πώς οι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο 12 φρεγάτες, 9 ΤΠΚ, 7 υποβρύχια, και ακόμη 10 πλοία.

Ανώτατη πηγή του Πενταγώνου ανέφερε μάλιστα πώς δύο χρόνια πριν οι Τούρκοι είχαν δώσει εντολή να λύσουν κάβους τα περισσότερα τους πλοία, αν όχι όλα, αφού είχαν καταγραφεί από τα ραντάρ 84 μονάδες. Ο αριθμός στη φετινή «Θαλασσόλυκος», μία από τις μεγάλες ασκήσεις της γειτονικής χώρας, ήταν περιορισμένος και αυτό οφείλεται κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ότι τα προβλήματα στο Ναυτικό είναι μεγάλα.

Η στρατιωτική ηγεσία, αλλά και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν δεν φαίνεται να ελέγχουν πλήρως τις Ένοπλες Δυνάμεις και αναγκάζονται να δραστηριοποιήσουν ομάδες ή θύλακες εντός αυτών προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση και υπάρξει μια νέα 15η Ιουλίου. Ο κίνδυνος ενός νέου πραξικοπήματος είναι ορατός, όπως επίσης, ταυτόχρονα και πώς το τουρκικό Στράτευμα είναι υπό διάλυση.

Μην ξεχνάμε πώς το πραξικόπημα προκλήθηκε από δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Ανάλογο λοιπόν σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στις αεροπορικές μονάδες, αφού τόσο οι πιλότοι είναι υπολείπονται κατά πολύ του αριθμού που θα έπρεπε, ενώ και η συντήρηση-ετοιμότητα μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροσκαφών είναι πολύ μικρή.

Πιθανόν αυτός ήταν και ο λόγος που οι Τούρκοι στη διάρκεια της «Θαλασσόλυκος» θέλησαν να δηλώσουν την παρουσία τους στο Αιγαίο και την αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι ποσοτικά, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ποιοτικά.

Επιτελείς του Πενταγώνου στέκονται στο επεισόδιο στο Αγαθονήσι με τις δύο ΤΠΚ που παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα και παρέμειναν εντός αυτών για αρκετή ώρα, όπως και στον μεγάλο αριθμό παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εμπλοκών με τα ελληνικά αεροσκάφη. Ειδικά η παρουσία των δύο ΤΠΚ στο Αγαθονήσι καταγράφηκε ως ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας, κι αυτό γιατί τα πλοία προσέγγισαν πολύ κοντά τις ακτές του νησιού, με εμφανή μάλιστα τη σκοπιμότητα της ενέργειας τους.

Το γεγονός όμως αυτό δείχνει πώς οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι και μπορούν ανά πάσα στιγμή να στήσουν ένα «θερμό επεισόδιο». Αυτός ήταν και ο λόγος που το Πολεμικό Ναυτικό είχε βγάλει ισάριθμα πλοία στο Αιγαίο για να να κάνουν στενό μαρκάρισμα στα τουρκικά και να παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Το επιβεβαίωσε χθες τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όσο και η στρατιωτική ηγεσία.

«Καμία πρόκληση των Τούρκων δεν έμεινε χωρίς την απαραίτητη παρακολούθηση και την πρέπουσα αντιμετώπιση. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των ΕΔ για τον τρόπο με τον οποίο είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πάντα», δήλωσε χθες ο κ. Καμμένος κατά την παρακολούθηση άσκησης από την ΤΠΚ «Γρηγορόπουλος».

Μηνύματα για την ετοιμότητα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων εστάλησαν και από την στρατιωτική ηγεσία, με τον αρχηγό του Ναυτικού αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη να δηλώνει μάλιστα πώς το «Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι ελληνικό και θα παραμένει ελληνικό». Η δήλωση του ήρθε λίγες ώρες μετά αυτή που έκανε στην εκπομπή με «Αρετή και Τόλμη» σημειώνοντας πώς «αν απαιτηθεί θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί μία ζωή, θα νικήσουμε».

Φαίνεται λοιπόν, χωρίς να υποτιμάται η Τουρκία ως στρατιωτική δύναμη πώς έχουν Γνώση οι Φύλακες. Και αυτό είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό.
pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
2 μήνες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
2 μήνες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
2 μήνες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
2 μήνες ago
Next Post
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΛΑΓΗ: Πολυεθνικές και ΕΛΠΕ «κοσκινίζουν» τα νερά από τη Πελοπόνησσο έως τη Γαύδο

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΛΑΓΗ: Πολυεθνικές και ΕΛΠΕ «κοσκινίζουν» τα νερά από τη Πελοπόνησσο έως τη Γαύδο

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ!!! ΠPOΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ… ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ!!! ΠPOΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ... ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr