• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η ώρα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν: Η ενημέρωση στην Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τις τελευταίες ολίγες εβδομάδες, αντιπροσωπείες αξιωματούχων του Ιρακινού Κουρδιστάν, έχουν επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών, για να ενημερώσουν και ταυτόχρονα να καθησυχάσουν τους αδικαιολογήτως ανησυχούντες από την απόφαση της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα με το ερώτημα της ανεξαρτησίας.

Για τους μη γνωρίζοντες το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της Γεννικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όταν δηλαδή όλοι σχεδόν οι ηγέτες του κόσμου θα βρίσκονται μαζεμένοι, στην ίδια αίθουσα, στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει και την πρώτη ομιλία του ενώπιον του πιο σημαντικού ακροατηρίου, που θα αποτελείται από προέδρους, πρωθυπουργούς, και υπουργούς Εξωτερικών 200 και πλέον χωρών. Θα είναι και η πρώτη γενική συνέλευση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η απόφαση για το δημοψήφισμα συζητήθηκε πριν ανακοινωθεί, με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν αποθάρρυναν αλλά συνέστησαν προσοχή, διότι θα μπορούσε το αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στην περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ιράκ, θα χάσει ένα «κομμάτι» του εδάφους του, το Ιράν και η Τουρκία θα αποκτήσουν ξαφνικά ένα «εχθρικό» κράτος-γείτονα. Η Συρία από την άλλη πλευρά, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποτρέψει τοι μοιραίο, διότι όταν με το καλό τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος που έχει καταστρέψει τη χώρα, θα πρέπει να δώσει αυτονομία και στους δικούς της Κούρδους.

Ο Πρόεδρος των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, που αποτελεί τον πλέον στενό και γνήσιο φίλο των Αμερικανών, δεν παίζει ένα πολιτικό πόκερ, με το δημοψήφισμα, όπως του διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά προχωρεί σε μία ενέργεια που έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς πιστεύει ότι οι Κούρδοι έχουν την στρατιωτική ισχύ για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια προέλθει από οπουδήποτε.

Το Ιρακινό Κουρδιστάν λειτουργεί ως κανονικό κράτος, και αυτό που δεν δημοσιοποιήθηκε ευρύτατα είναι ότι οι Κούρδοι δέχθηκαν καταλυτική βοήθεια από τους Ισραηλινούς. Στήθηκε στο πρότυπο του Ισραήλ και οι μυστικές υπηρεσίες, όπως και το σύστημα διακυβέρνησης, δεν διαφέρει από το ισραηλινό. Πρέπει να δοθεί σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια, διότι αυτό που στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε αθόρυβα, πιάνοντας πολλούς στον ύπνο, είναι μία συμμαχία, των Κουρδων και των Ισραηλινών, που αποτελούν τους παραδοσιακούς συμμάχους των Αμερικανών. Και σε αυτού του είδους τις συμμαχίες δεν μετρούν τα δημόσια λόγια, αλλά τα έργα που γίνονται στο παρασκήνιο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα είναι το «δεύτερο Ισραήλ» στη Μέση Ανατολή, και αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί τους Αμερικανούς. Οι Τούρκοι κατηγορούν την ομάδα που ασχολείται με τα Κουρδικά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι βρίσκεται πίσω από το σχέδιο για την ανξαρτησία του Κουρδιστάν. Επίσης η Άγκυρα υποστηρίζει ότι είναι η Αμερική που καθοδηγεί και τους Κουρδους της Συρίας.

Τα μέλη της ομάδας των Κούρδων που επισκέφθηκαν την Ουάσιγκτον δεν έκρυψαν τα λόγια τους. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είπαν, είναι μεν «μη δεσμευτικό», αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και «φωνή λαού». Στο δημοψήφισμα δεν θα ψηφίσουν μόνο οι Κούρδοι, αλλά και οι Ιρακινοί, και οι Άραβες, ακόμα και οι Τούρκοι που διαμένουν στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Βεβαίως, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κουρδικής καταγωγής και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Πρέπει, είπαν, να γίνει σεβαστό και αποδεκτό από τους γείτονές τους, διότι βασικά πρόκειται για διόρθωση αυτής καθ’ αυτής της ιστορίας. Πριν από 100 χρόνια, τόνισαν, οι παππούδες τους εξαπατήθηκαν. Αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί να συμβεί ξανά, υπογράμμισαν.

Η αποφασιστικότητα με την οποία καταθέτουν τις απόψεις τους, είναι αντιγραφή της δύναμης που δείχνουν στα πολεμικά πεδία. Καμία υποχώρηση, διότι η ιστορία τους γράφεται καθημερινά με αίμα. Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι χωρίς τους Κούρδους του Ιράκ και τους μαχητές του YPG, θα είχαν χάσει τον πόλεμο με τους τζιχαντστές στη Συρία και το Ιράκ. Μόνο και αυτή η παραδοχή αποτελεί και υποχρέωση για να μην διαλυθούν, για ακόμα μία φορά, τα όνειρα των Κούρδων για ανεξαρτησία.

Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν, για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Μετά το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και ασταμάτητες. Θα είναι ευτύχημα αν ο δρόμος προς την ανεξαρτησία θα είναι αναίμακτος. Διότι στο Ιράκ φαίνεται ότι έρχεται το ισχυρό σιιτικό κύμα, που ελέγχεται από την Τεχεράνη και στοχεύει να κερδίσει τις ιρακινές εκλογές, που διεξάγονται του χρόνου.

Οι Κούρδοι, όπως είπαν οι αντιπρόσωποί τους, θέλουν να προλάβουν αυτή την αρνητική εξέλιξη και επίσης δεν έχουν καμία απολύτως επιθυμία να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος ενός θεοκρατούμενου Ιράκ. Γι’ αυτό, ότι είναι γίνει, πρέπει να γίνει τώρα…

File Photo: Masoud Barzani (R-C) President of the Iraqi Kurdistan Region meets with the Chairman of the US Joint Chiefs of Staff General Joseph Dunford (C-L-2) and Jared Kushner (C-L) senior advisor of President Trump and his son-in-law, in Erbil, Iraq, 04 April 2017. EPA, GAILAN HAJI

mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
Slider

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
1 ώρα ago
Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
Slider

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
9 ώρες ago
Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη
Slider

Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη

by admin
10 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
Slider

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
14 ώρες ago
Next Post
ΠΑΓΚΑΛΟΣ – Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ! ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΓΚΑΛΟΣ – Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ! ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πάει για ρεκόρ υπερπτήσεων η Τουρκία στο Αιγαίο

Πάει για ρεκόρ υπερπτήσεων η Τουρκία στο Αιγαίο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr