• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πως οι Τούρκοι μπορούν να “βάλουν πόδι” στο Βόρειο Ιράκ και η σχέση με τα Ίμια

9 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η εκκωφαντική σιωπή της Άγκυρας για το επικείμενο  Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Βορείου Ιράκ , σηματοδοτεί την ύπαρξη κάποιου υποχθόνιου σχεδίου.  Την αποκάλυψη την έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  Ümit Yalım, ο οποίος  έκανε δηλώσεις που δημοσιεύονται σε όλο τον τουρκικό Τύπο.

Ο κ. Yalim τόνισε ότι “σε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, η Τουρκία θα γειτνιάσει με το Ιράν και το δεύτερο ισραηλινό κράτος.”

Υπαινίσσεται τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η οικογένεια Μπαρζανί είναι εβραίοι στο θρήσκευμα.

Στη συνέχεια περιγράφει μια συζήτηση που είχε αμερικανός στρατιωτικός διοικητής με έναν Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο .  Ο διοικητής της 5ης Ναυτικής Δύναμης που εδρεύει στην περιοχή Μανάνα του Μπαχρέιν, αντιναύαρχος Timothy Keating, συναντήθηκε με τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Τουρκίας σε μια δεξίωση που έγινε στο  Αμμάν της Ιορδανίας  το 2002 και του αποκάλυψε τα εξής: “Οι ΗΠΑ, η Βρετανία , μαζί με την Τουρκία  θέλουν να πολεμήσουν με το Ιράκ και να ανατρέψουν τον Σαντάμ.  Στη συνέχεια θα διαιρέσουν τη χώρα σε τρία μέρη. Στο βορρά θα παραμείνουν οι Κούρδοι. Στο κέντρο οι Σουννίτες και στα νότια οι Σιίτες.

Στο ερώτημα του ακολούθου “τι θα γίνει με τα 3,5 εκατ. των Τούρκων που ζουν στο Ιράκ, η απάντηση ήταν καταλυτική. Οι Τούρκοι που ζουν σο Β.Ιράκ θα ενταχθούν στην κυριαρχία των Κούρδων. Όσοι δεν αρέσουν την κατάσταση αυτή, μπορεί να φύγουν και να πάνε στην Τουρκία.”

Ο στρατιωτικός ακόλουθος ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που θα διαμελιστεί το Ιράκ θα παύσει να ισχύει η Συμφωνία της Άγκυρας που υπεγράφη στις 5/6/1926 και θα πρέπει τα εδάφη αυτά να επιστραφούν στην Τουρκία.

Ο Yalim επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ακολούθου και είπε: “Η Συμφωνία της Άγκυρας υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας, του Ιράκ και της Βρετανίας. Με αυτήν καθορίστηκαν τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών και οι σχέσεις γειτνίασης τους.  Το πρώτο άρθρο , με το οποίο οριοθετήθηκαν τα σύνορα κατοχυρώθηκε από την Κοινωνία των Εθνών στις 29/10/1924. Με την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στο Β.Ιράκ, καταργείται η Συμφωνία και η απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς (status quo ante) . Συνεπώς η περιοχή του Β. Ιράκ και τα κοιτάσματα της Μοσούλης και του Κιρκούκ θα γίνουν ξανά τουρκικά εδάφη”…….

‘Όσο και αν μας φαίνονται περίεργοι και ίσως ανόητοι οι ισχυρισμοί αυτοί πρέπει να διερευνηθούν, γιατί οι γείτονες μας  διεκδικούν πάντα με νομιμοφάνεια τις παράνομες απαιτήσεις τους. Εάν μάλιστα στο παιχνίδι αυτό εμπλέκεται και η Αγγλία  τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο φαίνονται. Ξέρουμε καλά το ρόλο που παίζει στο Κυπριακό  εδώ και τόσα χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Αύγουστο του 1995 , αρμόδιοι του Κτηματολογίου Αιγαίου της Τουρκίας , δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τα Αρχεία για το καθεστώς των Νησιών στην ομώνυμη περιοχή.  Οι  ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν άμεσα για τις προθέσεις των γειτόνων, αλλά με τη γνωστή καλοκαιρινή ραστώνη αδιαφόρησαν πλήρως. Στη συνέχεια τον Γενάρη του 1996 έσκασε η κρίση στα  Ίμια. Για αυτό πρέπει να  εξεταστούν οι ισχυρισμοί του Yalim.

militaire.gr

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Η λύση ΕΔΩ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
4 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Συρία- Ρωσικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κατά της ISIS στην πόλη Sukhnah

Συρία- Ρωσικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κατά της ISIS στην πόλη Sukhnah

Ο Κοσάτσεφ κάλεσε την απόφαση  της ΕΕ για την επέκταση των κυρώσεων μια ετυμηγορία υπέρ των ΗΠΑ

Ο Κοσάτσεφ κάλεσε την απόφαση της ΕΕ για την επέκταση των κυρώσεων μια ετυμηγορία υπέρ των ΗΠΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr