Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν πως πίσω από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία (στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς) βρίσκεται ένας πυρήνας 12 τζιχαντιστών που ήθελε να ισοπεδώσει τη Λας Ράμπλας, χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.
Ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι πιθανό ότι οι τρομοκράτες είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Λας Ράμπλας. Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου.
Εκτιμάται ότι το σπίτι στην Αλκανάρ ήταν «εργαστήριο» κατασκευής βομβών και δεν αποκλείεται εκείνοι που έμεναν εκεί να κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.
crashonline.gr






