• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Στο «Matrix» του ISIS/ΙΚΙΛ.

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Σε κάθε πόλεμο θυσιάζεται πρώτα η αλήθεια, αλλά σε έναν εικονικό πόλεμο τα μέσα (ενημέρωσης) δημιουργούν  την ψευδαίσθηση πως ό,τι βλέπουμε είναι αληθινό»

Με αυτό το «απόφθεγμα» αντί επιλόγου έκλεινε η περίληψη μιας μελέτης για τις νέες μορφές πληροφοριακών παρεμβάσεων και το ρόλο που θα διαδραματίζουν στις μελλοντικές συγκρούσεις οι χρήστες των νέων μέσων μαζικής ενημέρωσης, αντλώντας την εμπειρία από τη δράση του τότε Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου και των Τσετσένων αυτονομιστών.
NArvanites

Ο παραπάνω προβληματισμός  συμπίπτει με την ευρύτατη διάδοση  της χρήσης του διαδικτύου το οποίο  αποτέλεσε και ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία της Al-Qaeda η οποία και «έκανε τους τρομοκράτες τόσο αντικείμενα όσο και προϊόντα της δημοσιογραφίας».

Με έναν υποτυπώδη κι ερασιτεχνικό εξοπλισμό ο Abu Musab al-Zarqawi δημιούργησε τον μύθο της Αλ Κάιντα που αργότερα συνέχισε επάξια ο ο «νονός» του Ισλαμικού Κράτους  Abu Al-Al Baghadadi .
Ο θάνατος της προηγούμενης γενιάς των ηγετών της Αλ Κάιντα συμπίπτει με την γένεση των smart phones και τα social media που αποτελούν άλλωστε και το συστατικό στοιχείο της «προπαγάνδας» του ISIS.

Με αυτό το σκεπτικό στις 13/10/2014 είχαμε επισημάνει ότι η «νέα γενιά κυβερνοτρομοκρατίας» στηρίζει το ΙΚΙΛ/ISIS παρουσιάζοντας τους –τότε- υβριδικούς μηχανισμούς του Ισλαμικού Κράτους στον χώρο της ψηφιακής προπαγάνδας.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχονται από την ISIS χρησιμοποιούνται όχι μόνον για την διάδοση της «ισλαμιστικής ιδεολογίας» αλλά και για τον προσηλυτισμό  νέων μελών.

Στα «πρώτα» του βήματα στο χώρο της «ψηφιακής προπαγάνδας» τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δημιουργούσαν  και μετέδιδαν 38 εικοσάλεπτα βίντεο ημερησίως και η αυξανόμενη μετάδοσή τους ίσως μπορεί να εξηγήσει για ποιόν λόγο 30.000 δυτικοευρωπαίοι μετέβησαν ως εθελοντές στις ζώνες του ISIS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμάται ότι περίπου το 20% των 900 ανθρώπων από την Γερμανία που υπολογίζεται ότι στρατολόγησε το Ισλαμικό Κράτος για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία είναι γυναίκες, ορισμένες ηλικίας 13 ή 14 ετών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι οποίες δέχονταν άκριτα την προπαγάνδα του ισλαμικού κράτους.

Από  τα στοιχεία της Europol προκύπτει ότι  την πρώτη κρίσιμη περίοδο της εμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους είχαν εντοπισθεί σε ΗΠΑ, Βέλγιο, Ελλάδα, Πολωνία και Πορτογαλία συνολικά 2.000 ισλαμιστές κυβερνοτρομοκράτες που μέσω 52 δικτύων είχαν δημιουργήσει μία τεράστια βάση μετάδοσης/διάδοσης μηνυμάτων και προπαγάνδας.

Μόλις το 2015 η συντονισμένη δράση δυτικών υπηρεσιών κατάφερε να εντοπίσει και να απαγορεύσει τη λειτουργία 360.000 λογαριασμών χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και να μειώσει κατά 45% τη δραστηριότητά του στο twitter.

Παρενθετικά να  υπενθυμίσουμε ότι από την ανακήρυξη του «χαλιφάτου», πάντως, (Ιούνιος 2014) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν ή ενέπνευσαν 50 επιθέσεις σε 18 χώρες, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 1.100 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 1.700.

Το Al Hayat Media Centre αποτέλεσε τον στρατηγικό πυρήνα του «Χαλιφάτου» για την δράση που ανέπτυξε στα κοινωνικά δίκτυα και την διαδικτυακή προπαγάνδα η οποία σε δεύτερη φάση αποσκοπούσε , μάλλον, στη δημιουργία των «μοναχικών λύκων», οι οποίοι και ευθύνονται για τρομοκρατικά χτυπήματα εκτός Συρίας και Ιράκ.
Στο «Matrix» του ISIS/ΙΚΙΛ. - Εικόνα1
Περιπτώσεις στρατολόγησης νέων μελών του ΙΚ είχαν εντοπισθεί και στη Χώρα μας στους στους προσφυγικούς καταυλισμούς καθώς γινόταν απόπειρα να εκμεταλλευθούν την απόγνωση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και θα έκαναν τα πάντα για να φύγουν από τους καταυλισμούς με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη,κάτι που απέτρεψαν οι Ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με  ξένες υπηρεσίες.

Η «Αντιτρομοκρατική Συμμαχία» των 68 χωρών εκτός από τις πολεμικές επιχειρήσεις περιελάμβανε και ειδικό σκέλος για την αντιμετώπιση της ισλαμιστικής κυβερνοτρομοκρατίας καταφέρνοντας μάλιστα το 2016 να μειώσει κατά 75% την διαδικτυακή τρομοδράση του  Ισλαμικού Κράτους καταργώντας 636,248 λογαριασμούς με τρομοκρατικά μηνύματα την περίοδο 8/2015-12/2016.

Παρ’όλες τις συντονισμένες κι επιτυχείς προσπάθειες των κατά τόπους διωκτικών αρχών και της διεθνούς αντιτρομοκρατικής συμμαχίας, φαίνεται ότι είναι μακριά ακόμη η πλήρης εξάλειψη των μηχανισμών πληροφοριακής παρέμβασης που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Αναζητείται ο Πράκτορας Νίο που θα αποδομήσει το οικοδόμημα του σύγχρονου Matrix και θα περιορίσει την δράση που έχουν αναπτύξει οι υποκουλτούρες που το συνθέτουν και το συντηρούν..
Μεγάλη ευθύνη, βεβαίως, φέρει και ο θεσμός της κοινής γνώμης και όσοι την διαμορφώνουν!

(Προσφάτως κυκλοφόρησε  το βιβλίο In Social Media Res των Νίκου Αρβανίτη – Γιώργου Πρωτόπαπα από τις εκδόσεις Andy’spublishers)

viadiplomacy.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
43 λεπτά ago
Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες
Slider

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες

by admin
8 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
Slider

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
8 ώρες ago
Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
Slider

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Γιατί ανακάλεσε το Βελιγράδι τους διπλωμάτες του από τα Σκόπια

Γιατί ανακάλεσε το Βελιγράδι τους διπλωμάτες του από τα Σκόπια

Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά ηλιακή έκλειψη [28 Μαΐου 585 π.Χ]

Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά ηλιακή έκλειψη [28 Μαΐου 585 π.Χ]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr