• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mήνυμα Κοτζιά από Σκόπια: Βρείτε λύση στην ονομασία για να μπείτε στο ΝΑΤΟ

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με σκληρή γραμμή πήγε ο Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια και αυτό επιβεβαίωσε και μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και τις διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που είχαν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Την ισχυρή βούλησή τους για την ενίσχυση και επέκταση των ΜΟΕ, με έμφαση την ικανοποίησή τους για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, εξέφρασαν από κοινού αμφότεροι οι δύο υπουργοί.

Ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του μίλησε «από καρδιάς», όπως τόνισε, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι η γειτονική χώρα εξήλθε από την πολιτική κρίση στην οποία είχε περιέλθει και επανήλθε η ομαλότητα.

«Χαίρομαι», είπε χαρακτηριστικά «που δικαιώθηκε η πολιτική μας της μη επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας σας», τονίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την σταθερότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της γειτονικής χώρας.

«Η σταθερότητα σας τροφοδοτεί τη δική μας και η ανάπτυξή μας τροφοδοτεί την δική σας», πρόσθεσε σημειώνοντας επίσης ότι «η Ελλάδα αντιστάθηκε σε κάθε μορφής κυρώσεις εναντίον της ΠΓΔΜ».

«Το ζήτημα είναι να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να πούμε ότι θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα», είπε.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, ο δρόμος προς την ΕΕ απαιτεί να εγκαταλειφθεί ο αλυτρωτισμός, να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και να ξεπεραστούν τα προβλήματα του παρελθόντος καλλιεργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης.

«Είμαστε δύο κράτη που μπορούν και τα δύο να κερδίσουν», τόνισε, εξηγώντας ότι σε αυτό το πνεύμα και με αυτήν την πίστη εργάστηκε ο ίδιος μέχρι τώρα όσον αφορά στην ΠΓΔΜ, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Επέμεινε δε ως προς την ανάγκη δημιουργίας μίας κουλτούρας συναίνεσης και συμβιβασμού στα Βαλκάνια προς όφελος της σταθερότητας και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του συνόλου των χωρών της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Σκόπια, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερες συναντήσεις στο μέλλον.

Παράλληλα, εξήρε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο των ΜΟΕ, την εποικοδομητική συνάντηση και το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του στην περαιτέρω επέκτασή τους.

Ερωτηθείς για το θέμα της απομάκρυνσης των αλυτρωτικών συμβόλων -αγαλμάτων, μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων- εξήγησε ότι η νέα κυβέρνηση «έχει πάρει το μάθημά της από τα προηγούμενα χρόνια», τονίζοντας ότι «δεν είναι «έξυπνο» να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες επ΄ αυτού».

Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι «πως οι πολίτες της ΠΓΔΜ δεν θέλουν να βλέπουν χάρτες άλλων χωρών με τη χώρα τους μέσα σε αυτούς», έτσι κατανοεί ο ίδιος «τις ανησυχίες και τις ενστάσεις των άλλων χωρών όταν βλέπουν τη δική τους σε χάρτες της δικής μας χώρας».

«Αυτό που επιδιώκουμε και προσδοκούμε είναι η μεγάλη Ευρώπη», είπε με έμφαση ο κ. Ντιμιτρόφ.

Συνάντηση Κοτζιά- Ζάεφ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, κατά την οποία εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για εντατικοποίηση της συνεργασίας με θετικό πνεύμα και, κυρίως, η δημιουργία των συνθηκών που θα διευκολύνουν την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων.

Ο κ. Ζάεφ τόνισε την επιθυμία της χώρας του να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και να διευρύνει την διμερή συνεργασία σε πολλαπλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων τουρισμού, επενδύσεων και ενέργειας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προσπάθεια της κυβέρνησής του να επιδείξει σεβασμό στις ελληνικές ευαισθησίες, ενώ επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησής του να απόσχει από προκλητικές ενέργειες αλυτρωτικής φύσης.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την πρόοδο προς την εκπλήρωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ΠΓΔΜ αλλά υπό την προϋπόθεση της εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού, την επίλυση του ονοματολογικού και φυσικά την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και προαπαιτούμενων που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Προσέθεσε δε ότι η Ελλάδα είναι πολύ καλός γείτονας, δεν έχει καμία βλέψη έναντι της βορείου γείτονος της, και είναι πρόθυμη να υποστηρίξει την προώθηση μεταρρυθμίσεων μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και εμπειρίας, ως το παλαιότερο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ως προς το ονοματολογικό, συζητήθηκε σε θετική ατμόσφαιρα, εστιάζοντας στην διαδικασία και τα επόμενα πιθανά βήματα, ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες που θα μπορέσουν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις στο μέλλον.

tribune.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…

by admin
5 λεπτά ago
Κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου σχεδιάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Προς προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τις 15 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου σχεδιάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Προς προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τις 15 Αυγούστου

by admin
2 ημέρες ago
Συλλήψεις για εμπρησμό Marfin 16 χρόνια μετά: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή πραγματικά στοιχεία;
Slider

Συλλήψεις για εμπρησμό Marfin 16 χρόνια μετά: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή πραγματικά στοιχεία;

by admin
2 ημέρες ago
Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Τα «αλεξίσφαιρα» γιλέκα των αρχαίων Ελλήνων!

Τα «αλεξίσφαιρα» γιλέκα των αρχαίων Ελλήνων!

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ KIM JONG UN ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟΤΕ…

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ KIM JONG UN ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟΤΕ…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr