• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ινστιτούτο Στρατηγικών μελετών του Λονδίνου: Ως «πύλη της Ευρώπης», η Ελλάδα είναι επίσης στόχος του ISIS

9 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ξανά στην επικαιρότητα η Ελλάδα από ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα διεθνούς κύρους στο κόσμο αυτό του Λονδίνου το οποίο προειδοποιεί την χώρα μας..ότι αποτελεί στόχο των Ισλαμιστών φονταμεταλιστών με ότι απορρέει από  αυτό.

«Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για περισσότερες επιθέσεις ισλαμιστών φονταμενταλιστών και νέων μορφών επιθέσεων», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου, Francois Heisbourg, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του τοπικού think-tank με την ονομασία Network for Reform στην Ελλάδα.

Ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα, ως «πύλη της Ευρώπης» για εκατομμύρια αιτούντες ασύλου και μετανάστες, κινδυνεύει επίσης, καθώς μπορεί να αποτελέσει στόχο ως  σημείο διέλευσης.

Ινστιτούτο Στρατηγικών μελετών του Λονδίνου: Ως «πύλη της Ευρώπης», η Ελλάδα είναι επίσης στόχος του ISIS - Εικόνα0

Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα «πολλαπλές απειλές με περιορισμένους πόρους», ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα στηρίξει την δημιουργία ενός  πανευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που θα περιλαμβάνει τη διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της συλλογής πληροφοριών και της ανταλλαγής  στοιχείων.

Ως πρώην ειδικός σύμβουλος για τα θέματα ασφάλειας των Γάλλων προέδρων Νικολά Σαρκοζύ  και Φ. Ολάντ , καθώς και ιδρυτικό μέλος του γαλλογερμανικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας, ο Heisbourg μίλησε στην «Καθημερινή» για τη μεταναστευτική κρίση, τη σημασία της συμφωνίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής και το ρόλο του ΝΑΤΟ και κρούει «κώδωνες κινδύνου».

«Όσον αφορά την Ευρώπη, πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέες επιθέσεις τζιχαντιστών και ορισμένες από αυτές θα περιλαμβάνουν και νέους τρόπους δράσης. Προκειμένου να τις αποτρέψουμε ή τουλάχιστον να περιορίσουμε τις συνέπειές τους, προφανώς πρέπει να οικοδομήσουμε τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας και να ενισχύσουμε τους κοινούς μηχανισμούς της Ε.Ε., όπως η Europol, και κυρίως το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν.

Πρέπει επίσης να αποφύγουμε να κάνουμε το λάθος να διαβάσουμε εσφαλμένα τη φύση της απειλής. Στην Ευρώπη πρέπει να αντιληφθούμε ότι η τρομοκρατία, είτε είναι της τζιχάντ είτε ακροδεξιάς ή αριστερής εξτρεμιστικής προέλευσης, αποτελεί εγκληματική δράση και όχι ένοπλη πρωτοποριακή συμπεριφορά ενός κοινωνικού κινήματος.

Οι κίνδυνοι θα είναι ακόμη μεγαλύτεροι αν αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη ως αγώνα ενάντια σε μια εξέγερση και όχι με τα αυστηρά καθορισμένα εργαλεία της αντιτρομοκρατίας.

Έχοντας ασχοληθεί με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας για σχεδόν είκοσι χρόνια και κατά την εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η εκ πρώτης όψεως ακαδημαϊκή συζήτηση έχει τεράστιες πρακτικές συνέπειες», δηλώνει ο ίδιος .

Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από την τρομοκρατία;

« Η γεωγραφία είναι πεπρωμένο και αυτό ισχύει και για την τρομοκρατία. Η Ελλάδα είναι μια από τις πύλες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία και άλλες χώρες. Η τρομοκρατία έχει αρκετά πρόσωπα.

Μια χώρα μπορεί να είναι στόχος η ίδια, αλλά και σημείο διέλευσης. Αντιμετωπίζετε αυτές τις πολλαπλές απειλές με περιορισμένους πόρους. Δεν θα ήμουν αντίθετος σε ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση της ανταλλαγής τεχνικών μέσων και βέλτιστων πρακτικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» τονίζει .

Βλέπετε κίνδυνο αύξησης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο;

«Η διαδρομή μέσω του Αιγαίου ήταν περιορισμένης σημασίας πριν από το 2015 και επέστρεψε σε αυτό το καθεστώς από το 2016 και μετά.

Οι κυριότερες αιτίες φαίνεται να ήταν, κατά φθίνουσα σειρά σπουδαιότητας, ο καλύτερος έλεγχος των συνόρων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, η τουρκική απόφαση –μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε.– να περιορίσει την έξοδο των προσφύγων από την Τουρκία, το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, καθώς και η παρουσία του ΝΑΤΟ και άλλες ναυτικές περιπολίες στο Αιγαίο.

Οι δύο πρώτοι παράγοντες μπορούν προφανώς να ανατραπούν, εάν η Τουρκία αλλάξει την πολιτική της. Προς το παρόν και όπως συνέβαινε πριν από το 2015, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η κεντρική μεσογειακή διαδρομή που χρησιμεύει ως το κύριο σημείο εισόδου οικονομικών μεταναστών και προσφυγικών ροών από την Αφρική», κατέληξε ο ίδιος.

Ινστιτούτο Στρατηγικών μελετών του Λονδίνου: Ως «πύλη της Ευρώπης», η Ελλάδα είναι επίσης στόχος του ISIS - Εικόνα1

Κάποιοι , ενδεχομένως προσπαθούν να μας βάλλουν στο κάδρο της παγκόσμιας ισλαμικής τρομοκρατίας , ειδικά τώρα που οι Τζιχαντιστές φεύγουν με την «ουρά στα σκέλια» από την Συρία και μιλούν για κύμα τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές (αστυνομία, στρατός) έχουν δώσει ότι έχουν και δεν έχουν για να διαφυλάξουν την πατρίδα μας και μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει με όσα μέσα διαθέτουν.

Η ουσία όμως αφορά την ύπαρξη νέου σχεδίου κατά της ΕΕ και της Ελλάδος από τον ISIS , με σκοπό την πρόκληση πανικού και χάους. Θα το αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο που ενεργήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια που οι ροές ήταν «πάρα πολλές και όχι τώρα που έχουν μειωθεί αρκετά».
pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
4 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Τι άλλο θα δουμε: Μητέρα από τη Βρετανία βάζει τακούνια στον 11χρονο γιο της και τον στέλνει για… πασαρέλα (φωτό)

Τι άλλο θα δουμε: Μητέρα από τη Βρετανία βάζει τακούνια στον 11χρονο γιο της και τον στέλνει για... πασαρέλα (φωτό)

Αλβανίδα Υπουργός Πολιτισμού: «Δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα στη Χειμάρρα»

Αλβανίδα Υπουργός Πολιτισμού: «Δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα στη Χειμάρρα»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr