• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα απέραντο τσίρκο η μετεκλογική Γερμανία: “Τζαμέικα” η νέα γερμανική κυβέρνηση

9 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν ξέρω αν θα αποδειχτεί αληθινή η πρόβλεψη του Ταγίπ Ερντογάν ότι, μετά το κάζο της περασμένης Κυριακής η κυρία Μέρκελ δεν θα καταφέρει να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση, αλλά σίγουρα η διαδικασία προβλέπεται μακρά και ακανθώδης.

Η επιχείρηση …ξεπαρκαρίσματος του εμμονικού Σόιμπλε από το υπουργείο οικονομικών, πέραν του ότι θα έχει …παράπλευρες απώλειες γιατί ένας τέτοιος τύπος δεν βγαίνει εύκολα στην «σύνταξη», δεν λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως το επιτείνει.

Η Μέρκελ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει κάτω από δική της επιρροή τα ηνία της οικονομικής στρατηγικής καθώς από αυτήν εξαρτάται η συνέχιση της διαδικασίας εδραίωσης μίας ασφυκτικά γερμανοκρατούμενης οικονομικής ένωσης, με, την σημερινή κοινοτική νομενκλατούρα σφουγγοκωλάριων του Βερολίνου.

Προς αυτή την κατεύθυνση επομένως θα επιχειρήσει να επιβάλει «στα γρήγορα» ένα πρόσωπο δικής της επιρροής που να «αρέσει» στο πανίσχυρο βιομηχανικό κατεστημένο και να συνεχίσει απερίσπαστα την «σχολή Σόιμπλε». Eξ ου και οι διαρροές για μία προσωρινή λύση όπως αυτή του πληθωρικού προσωπάρχη της Πέτερ Αλμάγιερ που βέβαια θεωρείται…ανέκδοτο ολίγων εβδομάδων.

Ο νέος μόνιμος υπουργός θα μπορούσε να είναι ένα διακεκριμένο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών όπως η ιδιαίτερα προβεβλημένη μέχρι σήμερα υπουργός άμυνας, Ούρσουλα βαν ντερ Λόιεν, ή ένας «τεχνοκράτης» υψηλής αποδοχής όπως ο πρόεδρος της ευρωπαικής τράπεζας επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, γνωστός για την σκληρή προώθηση γερμανικών οικονομικών συμφερόντων μέσα από «αλα κάρτ» δανειοδοτήσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι οι «αναστηθέντες» Ελεύθεροι Δημοκράτες πριμοδοτήθηκαν από το εκλογικό σώμα, ακριβώς για να βάλουν φρένο σε αυτή την διαδικασία «ευρω-ενοποίησης» που προωθεί το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε: Τα σαλιαρίσματα με τον Μακρόν, τις ίντριγκες στα ανώτατα κλιμάκια της Κομισιόν και φυσικά την επιδότηση των οικονομικά ασθενέστερων της Ευρωζώνης με τοκογλυφικά μεν, αλλά εξόχως επισφαλή κατά την αντίληψη τους, δάνεια.

Είναι απορίας άξιον πώς το νέο γκανιάν των Φιλελεύθερων, ο υπερφιλόδοξος Κρίστιαν Λίντνερ που σε ηλικία 38 ετών βλέπει το πολιτικό του άστρο να μεσουρανεί, θα κλωτσήσει την ευκαιρία, εκτός από αντικαγκελάριος να γίνει και νέος «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας. Ακόμη κι αν ο ίδιος αποποιηθεί το συγκεκριμένο υπουργικό αξίωμα, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού, είναι βέβαιον ότι θα θελήσει να επιβάλει ένα πρόσωπο της δικής του αποκλειστικής επιλογής όπως για παράδειγμα τον βετεράνο αντιπρόεδρο του FDP, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι ή τον 47χρονο επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών του κόμματος και πρώην υπουργό εμπορίου στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βόλκερ Βίσιγκ.

Οι τύποι αυτοί όμως διακατέχονται από μία εντελώς διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με αυτήν της κυρίας Μέρκελ, σε μία μεγάλη γκάμα θεμάτων που ξεκινούν από την ευρωπαική ενοποίηση και καταλήγουν στην διαχείριση του μεταναστευτικού. Αν τελικά το υπουργείο οικονομικών καταλήξει στους Ελεύθερους Δημοκράτες, κρύος ιδρώτας θα λούσει πολλούς στην Ευρωζώνη. Και όχι μόνο τους «τεμπέληδες» νότιους, αλλά πρώτο και καλύτερο τον Μακρόν που πίστεψε ότι είχε βρει «κανάλι συνεννόησης» με τους Γερμανούς. Και φυσικά όλον αυτό τον στρατό των χαραμοφάηδων στις Βρυξέλλες που σήμερα ορκίζονται στο Βερολίνο για να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους, παριστάνοντας τα μαντρόσκυλα του Σόιμπλε.

Ολόκληρο το ευρωσύστημα και η παγκόσμια τραπεζική διαπλοκή θα δώσει μάχη για να παραμείνει το τιμόνι της γερμανικής οικονομίας στην επιρροή της Μέρκελ, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Γιατί οι καραμπόλες δεν σταματούν εδώ. Η Καγκελάριος πρέπει να «ταχτοποιήσει» και το ασκέρι των «Πράσινων» που σε ότι αφορά την μελλοντική ευρωπαική προοπτική βρίσκονται σε μια κατάσταση…τρείς λαλούν και δυό χορεύουν.

Οι Γερμανοί οικολόγοι θα θελήσουν να διεκδικήσουν χαρτοφυλάκια στον τομέα της ενέργειας και της βιομηχανικής ανάπτυξης, αλλά η προοπτική αυτή δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο στους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας που εξαρτώνται άμεσα από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της περιοχής. Φανταστείτε οι ισχυρότεροι αυτοκινητοπαραγωγοί της Ευρώπης να πρέπει να συμβιβαστούν με τις ιδέες των «πρασίνων» για απαγόρευση του ντίζελ και άλλες μοδάτες οικολογικές μπαρούφες. Είναι βέβαιον πώς θα υπάρξει γενικευμένη νευρική κρίση.

Η Μέρκελ δεν έχει άλλο τρόπο για να αποφύγει τον πράσινο πονοκέφαλο παρά μόνο να εκχωρήσει το υπουργείο εξωτερικών. Και ξέρετε ποιος είναι επικρατέστερος να το αναλάβει; Ο κουρδικής καταγωγής γερμανότουρκος, Τζέμ Οζντεμίρ. Φανταστείτε λοιπόν κυβέρνηση με ευρωσκεπτικιστή υπουργό οικονομικών, διάφορους «πράσινους» μαιντανούς και μουσουλμάνο στο τιμόνι της γερμανικής διπλωματίας!

Κανονικό τζαμαικανό …τσίρκο. Ε, ρε γλέντια…

mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Παναγόπουλος Αλέξιος: Οι ελληνοσερβικές σχέσεις ως γεωπολιτικός άξονας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Λέσβος, Μυστράς και σύγχρονη γεωστρατηγική συνεργασία).
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Οι ελληνοσερβικές σχέσεις ως γεωπολιτικός άξονας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Λέσβος, Μυστράς και σύγχρονη γεωστρατηγική συνεργασία).

by admin
1 ημέρα ago
Δεν έχουμε «Αριστοκρατία» αλλά «Αχρηστοκρατία»!… Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν έχουμε «Αριστοκρατία» αλλά «Αχρηστοκρατία»!… Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος

by admin
2 ημέρες ago
To 30+% των Ελλήνων ψηφοφόρων αναζητά ένα πολιτικό κόμμα-ηγέτη ενάντια στην Agenda 2030 του παρηκμασμένου deep state
Slider

To 30+% των Ελλήνων ψηφοφόρων αναζητά ένα πολιτικό κόμμα-ηγέτη ενάντια στην Agenda 2030 του παρηκμασμένου deep state

by admin
3 ημέρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Όταν η αποτροπή αποτυγχάνει, το πληρώνουν οι Λαοί: Η πιο σκοτεινή πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Όταν η αποτροπή αποτυγχάνει, το πληρώνουν οι Λαοί: Η πιο σκοτεινή πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Ο συριακός στρατός με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας περικύκλωσε και εξοντώνει 1500 τρομοκράτες της Daesh που…

Ο συριακός στρατός με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας περικύκλωσε και εξοντώνει 1500 τρομοκράτες της Daesh που...

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ”Τα φράγματα του ποταμού Ευφράτη” (ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΟΣ)

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ''Τα φράγματα του ποταμού Ευφράτη'' (ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΟΣ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr