Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος θα πρέπει να πάψει να «σιωπά» και να απαντήσει στο ερώτημα:
«τι συνέβη με τα 150 χιλιάρικα που μάζεψαν οι Αυστραλοί ομογενείς ως ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Λέσβου»;
Είναι σίγουρο ότι οι ΕλληνοΑυστραλοί τα έδωσαν για τους σεισμοπαθείς! Αυτό το οποίο πρέπει να εξηγήσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, είναι, εάν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τα έστειλε για ανοικοδόμηση ναών ή αν ο ίδιος ο Ιάκωβος πήρε τέτοια απόφαση από μόνος του!
Σε καιρούς όπου βάλλεται η Εκκλησία πανταχόθεν, δεν υπάρχει χώρος για σιωπή σε θέματα διαχείρισης χρημάτων.
Ειδικότερα όταν το κράτος έχει εγκαταλείψει εδώ και 4 μήνες τους σεισμοπαθείς στο … έλεος του θεού, θα πρέπει οι Ιεράρχες να λύνουν προβλήματα κι όχι να τα πολλαπλασιάζουν!
Σήμερα έμαθα ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος (που είναι αρμόδια για την οικονομική διαχείριση) και δεν υπάρχει ως τώρα καμία αντίδραση!!!
Μπορεί να είμαι Ελληνας Χριστιανός, αλλά όταν υπάρχουν χρήματα για ανήμπορους ανθρώπους και η επίσημη Εκκλησία δεν τα δίνει, τότε γίνομαι … Τούρκος!
Αυτά κι ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω …






