• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος ανά τον κόσμο: Τι ανακαλύφτηκε για το F-35 της Lockheed Martin! – Εθνικό έγκλημα αν το παραλάβει ποτέ η Ελλάδα

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τεράστιος σάλος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε όλους τους μελλοντικούς αγοραστές αμερικανικών αεροσκαφών καθώς η Νορβηγία ανακάλυψε ότι τα F-35 που απέκτησε η Αεροπορία της χώρας στέλνουν όλες τις πληροφορίες πίσω στην κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Και πόσα άλλα ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί… Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί μπορούν να νεκρώσουν το αεροσκάφος; Πιθανότατα ναι καθώς το ελέγχουν απόλυτα. Γι αυτό και οι Ισραηλινοί έσπευσαν να αλλάξουν όλα τα ηλεκτρονικά. Με τη βοήθεια και των δορυφόρων, το μαχητικό θα ήταν εντελώς άχρηστο αν «κάποιοι» επιθυμούσαν…

Εθνικό έγκλημα πλέον αν η Ελλάδα παραλάβει το συγκεκριμένο μαχητικό.

Η Νορβηγία παρέλαβε τα πρώτα τρία από τα 40 F-35 που έχει υπό παραγγελία από τη Lockheed Martin σε τελετή στην αεροπορική βάση Ørland.

Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα για τη χώρα.

Η Νορβηγία είναι η πρώτη ξένη χώρα που έχει αποκτήσει το αρχείο δεδομένων αποστολής F-35, από το Σύστημα Υποστήριξης Εταίρων του 53ου Συγκροτήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (USAF), της Αεροπορίας των ΗΠΑ -λογισμικό το οποίο επιτρέπει στο αεροσκάφος να εκτελεί τις κύριες αποστολές του και παρέχει στον πιλότο «μια εξαιρετική κατάσταση τακτικής ενημερότητας».

Ωστόσο, οι Nορβηγοί αξιωματικοί της Αεροπορίας, σύντομα ανακάλυψαν ότι τα F-35 που διαθέτουν μεταδίδουν αυτομάτως τα ευαίσθητα δεδομένα στους διακομιστές της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, μετά από κάθε πτήση.

Αμέσως έγινε σύσκεψη και ο σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας δήλωσε:

«Λόγω των εθνικών προβληματισμών(!) υπάρχει ανάγκη για ένα φίλτρο όπου τα κράτη μέλη μπορούν να αποκλείσουν ευαίσθητα δεδομένα από τη ροή δεδομένων που μοιράζεται το σύστημα με τον κατασκευαστή, τη Lockheed Martin», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας, Lars Gjemble, σύμφωνα με το νορβηγικό ABC Nyheter.

Ο αντιπτέραρχος Morten Klevar, διευθυντής του προγράμματος F-35 της Νορβηγίας, περιέγραψε το μαχητικό αεροσκάφος ως «ζωτικής σημασίας για τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών μας και την ικανότητά μας να διατηρούμε νορβηγική και συμμαχική ασφάλεια και συμφέροντα».

Με πολλά «αλλά» και «προβλήματα» όμως.

Παρόλο που ο Gjemble χαρακτήρισε το F-35 ως σημαντική αναβάθμιση των αεροδυναμικών ικανοτήτων της Νορβηγίας, τόνισε επίσης ότι τα δεδομένα που μεταδίδονται στο Fort Worth θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ασφάλεια του πιλότου, παρομοιάζοντας τα δεδομένα που αποστέλλονται στην αμερικανική εταιρεία με την «ενημέρωση των κατασκευαστών του iPhone, από τη συσκευή σας».

Η Νορβηγία έχει δεσμευτεί να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-35 και αναμένεται να αγοράσει επιπλέον 12, συνολικού ύψους 67,9 δισ. νορβηγικών κορονών (8,36 δισ. δολάρια).

Ορισμένες από τις λεπτομέρειες που αφορούν τη συμφωνία έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Σε αυτό που περιγράφηκε ως «σφάλμα άνευ προηγουμένου» , αποκαλύφθηκε νωρίτερα το Νοέμβριο ότι το ακριβό αεροσκάφος θα στεγάζεται σε σκηνές μέχρι να κατασκευαστούν κατάλληλα υπόστεγα – ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Δείτε εδώ την άφιξη των Νορβηγικών F-35

#Exclusive Norway has received the first three of the 40 F-35 fighter jets it ordered from Lockheed-Martin as part of efforts to beef up its air force. pic.twitter.com/hibBDHRu9u

— CSNSI (@CSNSIDotCom) 18 Νοεμβρίου 2017


Σάλος ανά τον κόσμο: Τι ανακαλύφτηκε για το F-35 της Lockheed Martin! – Εθνικό έγκλημα αν το παραλάβει ποτέ η Ελλάδα - Εικόνα0

Σάλος ανά τον κόσμο: Τι ανακαλύφτηκε για το F-35 της Lockheed Martin! – Εθνικό έγκλημα αν το παραλάβει ποτέ η Ελλάδα - Εικόνα1

Σάλος ανά τον κόσμο: Τι ανακαλύφτηκε για το F-35 της Lockheed Martin! – Εθνικό έγκλημα αν το παραλάβει ποτέ η Ελλάδα - Εικόνα2

Σάλος ανά τον κόσμο: Τι ανακαλύφτηκε για το F-35 της Lockheed Martin! – Εθνικό έγκλημα αν το παραλάβει ποτέ η Ελλάδα - Εικόνα3

Σάλος ανά τον κόσμο: Τι ανακαλύφτηκε για το F-35 της Lockheed Martin! – Εθνικό έγκλημα αν το παραλάβει ποτέ η Ελλάδα - Εικόνα4

pentapostagma.gr

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Άρρωστοι άνθρωποι»! Οι Βρυξέλλες Καταργούν το Απόρρητο της Αλληλογραφίας & Κατασκοπεύουν τις Συνομιλίες – Ένα Βασικό Ανθρώπινο Δικαίωμα
Slider

«Άρρωστοι άνθρωποι»! Οι Βρυξέλλες Καταργούν το Απόρρητο της Αλληλογραφίας & Κατασκοπεύουν τις Συνομιλίες – Ένα Βασικό Ανθρώπινο Δικαίωμα

by admin
5 ώρες ago
Νέος γύρος αιματοχυσίας: Οι ΗΠΑ χτύπησαν 80 στόχους στο Ιράν που απάντησε με 85 στόχους σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ!
Slider

Νέος γύρος αιματοχυσίας: Οι ΗΠΑ χτύπησαν 80 στόχους στο Ιράν που απάντησε με 85 στόχους σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ!

by admin
6 ώρες ago
ΚΑΥΣΩΝΑΣ και ΕΛΕΓΧΟΣ: Το επόμενο βήμα της «πράσινης» πολιτικής;
ΔΙΕΘΝΗ

ΚΑΥΣΩΝΑΣ και ΕΛΕΓΧΟΣ: Το επόμενο βήμα της «πράσινης» πολιτικής;

by admin
10 ώρες ago
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΟΣ Κάηκε το πελεκούδι στη Δαμασκό.. Εκρήξεις δίπλα στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Μακρόν. Φυγαδεύτηκε !
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΟΣ Κάηκε το πελεκούδι στη Δαμασκό.. Εκρήξεις δίπλα στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Μακρόν. Φυγαδεύτηκε !

by admin
10 ώρες ago
Next Post
Τέλος η Σαρία στη Θράκη- Σφοδρές αντιδράσεις από τουρκόφιλους

Τέλος η Σαρία στη Θράκη- Σφοδρές αντιδράσεις από τουρκόφιλους

Απειλές Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε Ευρώπη και Ισραήλ: «Θα σας εξαλείψουμε σε περίπτωση πολέμου» (βίντεο)

Απειλές Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε Ευρώπη και Ισραήλ: «Θα σας εξαλείψουμε σε περίπτωση πολέμου» (βίντεο)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr